Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Az MDF-nek fáj legjobban a 15 százalék

Szeged - 15 százalékkal kevesebb állami támogatást kapnak a pártok a költségvetési törvény módosítása miatt. Van, aki így is elégedett, másnak már egyébként is mindegy. Csongrád megyében különben is az önkénteseké a megtiszteltetés.
Helyben nem jelent változást a 15 százalékkal szűkített pártköltségvetés a szocialisták számára Botka László, a párt megyei elnöke szerint. Szegeden továbbra is két helyiséget tartanak fent, az egyiket a párt, a másikat az önkormányzati képviselők számára. És „bár villanyszámlát fizetni kell" nekik is, a „politikai tevékenység eddig sem a pénzen múlt." Hozzátette: a budapesti pártközpontban és az országgyűlési frakció mellett dolgozók létszámát azonban radikálisan csökkentették.

Muhi Miklós, az SZDSZ utolsó szegedi elnöke azt mondta, nincs már helyi szervezet, nem kapnak pénzt, és kiadásaik sincsenek, a Földvári utcai irodát is visszaadták az önkormányzatnak. Csak rezsire költ az MDF Tímárné Horváth Magdolna tájékoztatása szerint. A szegedi elnök azt mondta, ahhoz, hogy fel tudjanak készülni az önkormányzati választásokra, a tagoknak „a saját magukét is hozzá kell tenni", de igazából annyira kevés a párt pénze, hogy egy csodát is tudnának értékelni.

– Nem okozott különösebb megrázkódtatást a megszorítás – fogalmazott Farkas Sándor. A megyei Fidesz elnöke azt mondta, az elmúlt 8 évben is takarékosan gazdálkodtak, a helyi szervezetek működéséhez eddig is hozzájárultak a tagok, és segítették a szimpatizánsok. Így lesz ezután is. – Minimális volt a pénzügyi támogatás a pártközpontból, ez várható ezentúl is – tájékoztatott Kalmár Ferenc, a KDNP megyei elnöke. A párt a szegedi irodáját az önkormányzati frakció pénzéből tartja fent.

– A Jobbik a csökkentéssel is többet kap, mint korábban. Eddig is fent tudtuk tartani az irodát és tudtunk kampányolni, ezután még könnyebb lesz – közölte Tóth Péter megyei elnök. Málovics György, az LMP megyei választmányának tagja pedig azt mondta: – A 15 százalék nem eget rengető. Ha ennyivel több lenne, sem tudnánk jelentősen többet tenni. Mozgalmi párt vagyunk, sok múlik az önkénteseken.

Olvasóink írták

 • 6. Zs 2010. július 22. 08:16
  „minimum ketten támogatnánk a megélhetésieket ennyire...”
 • 5. deszkás 2010. július 21. 22:21
  „Ha rajtam múlna egy petákot se kapnának! EGYIK SE!”
 • 4. dühös 2010. július 21. 14:49
  „Kell valakinek az mdf???
  Az fizesse őket.
  Így jár az a párt(ok), akik s..get csinálnak a szájukból...”
 • 3. asztenoszsz 2010. július 21. 12:45
  „Az mdf volt-nincs, az én adómból semmit sem kapjanak.”
 • 2. koszone 2010. július 21. 12:08
  „milyen mdf??????”
 • 1. dodó 2010. július 21. 10:36
  „Ez jó! Akár optimizmusnak is nevezhető!
  Tímárné Horváth Magdolna és az MDF készül az önkormányzati választásokra. Ámbár, ha fölvennék a kapcsolatot doktorpásztiágival...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 bölcsist fogadnak majd Mórahalmon

Majdnem a duplájára emelkedik a mórahalmi bölcsőde férőhelyeinek száma, 79 millió forintos beruházással. Tovább olvasom