Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Becsey Zsolt: Sikeres voltam

Szeged - Büszke az elmúlt két évre Becsey Zsolt, annak ellenére, hogy megszűnt a státusza, és a munkaköre Szijjártó Péterhez került. Tavaly Matolcsy György szervezte ki alóla a külgazdasági államtitkári posztot.
A menesztéséről nem nyilatkozik, de az elmúlt két évre büszke Becsey Zsolt. Lapunknak elmondta: 2011-ben és 2012-ben is politikai átszervezés történt a munkakörét illetően, vagyis nem arról van szó, hogy ne lett volna sikeres államtitkárként és miniszterelnöki megbízottként.

Néhány nappal ezelőtt elsőként a Magyar Hírlap számolt be arról, hogy azonnali hatállyal megszüntették Becsey Zsolt, a miniszterelnök külgazdasági megbízottja szervezeti egységét. A változás nemcsak a szegedi politikust, hanem három kollégáját is érinti. A Miniszterelnökség külgazdasági részlegének munkaköre Szijjártó Péterhez, a miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárához került.
2011-ben a külgazdasági államtitkári posztot szüntette meg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Becsey alól, aki akkor sem kommentálta a munkáját érintő átszervezést.

A korábban európai parlamenti képviselői posztot is betöltő politikus államtitkárként, majd miniszterelnöki megbízottként dolgozott például az Opel- és Audi-beruházásokon – az utómunkákat egészen júniusig ő vezette. A makói Givaudanra is „odafigyelt", tárgyalt ezenkívül többek között dél-koreai nagybefektetőkkel, és munkájához tartozott több nagyvállalat problémáinak megoldása. A Mercedes-beruházás kapcsán voltak a nyilvánosságra nem tartozó nyitott kérdések, de mindet lezárták júniusig – közölte Becsey Zsolt, aki hangsúlyozta azt is: nagy eredmény, hogy a komáromi Nokia-gyár a mai napig nem zárt be.

A terveiről nem akart beszélni, az átszervezés kapcsán pedig szerinte munkáltatója, Lázár János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár jogosult nyilatkozattételre.

Olvasóink írták

  • 2. szegedivagyok 2012. augusztus 02. 08:58
    „mégis miben volt sikeres?
    "munkájához tartozott több nagyvállalat problémáinak megoldása. A Mercedes-beruházás kapcsán voltak a nyilvánosságra nem tartozó nyitott kérdések" ez aztán a süket duma.Magyarul nem csinált semmit. Lehet mert nem is ért semmihez?”
  • 1. anyahajókabinajtóhajtogató 2012. július 26. 10:55
    „Szégyen, hogy a fidesz ilyen hasznos embert levált, előtte az Unió-ból hívták vissza. Gondolom túl jól végezte a munkáját.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok kicsi kis helyen is elfér?

Szegeden a határokat feszegetik: a pénz miatt 982 helyre 1133 gyermeket vettek fel. Tovább olvasom