Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Bonyhádiak nyerték a Szent-Györgyi versenyt a szegedi egyetemen - fotógaléria

A kétfordulós vetélkedőn a hazai és a határon túli középiskolákban tanuló diákok közül a biológia, a fizika és a kémia legjobbjai mérték össze tudásukat.
A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium csapata, a Völgységi Favoritok szerezték a legtöbb pontot a hetedik alkalommal megrendezett, kétnapos SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen. Az I. helyezett csapat különdíja, hogy tanulmányútra mehet Heidelbergbe, amely Szegeddel együtt a 10 legjobb egyetemi város közé került egy 2014-es felmérésben. A dobogós helyezettek ösztöndíjat – például az aranyérmesek fejenként 80 ezer forintot –, a döntőbe jutott csapatok értékes ajándékokat, illetve a verseny trófeáját kapták jutalomként.
Bonyhádiak nyerték a Szent-Györgyi versenyt a szegedi egyetemen - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

A kétfordulós vetélkedőn – az egykori szegedi Nobel-díjas rektor munkásságának sokoldalúságára utalva – a hazai és a határon túli középiskolákban tanuló diákok közül a biológia, a fizika és a kémia legjobbjai mérhették össze tudásukat.
 

Ötven csapat mérkőzött meg a rektori hivatal épületében, ahol péntek délután hat csapott össze a döntőben, ebből kettő hódmezővásárhelyi volt: a Bethlen Gábor Református Gimnáziumból az Agymenők és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola NLG 2. formációja. A felnőtteket is elgondolkodtató kérdéseket tartalmazó, felfokozott hangulatú versenyen a másodikak az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolából érkezett Amőbaszámlálók lettek, míg a harmadik helyen a miskolci Földes Ferenc Gimnázium Önzőgének csapata végzett.

Emellett idén kreativitásukat is kiélhették a tudós fiatalok, akik az Én kedvenc Nobel-díjasom címmel képregényt vagy filmet készíthettek. Előbbi kategóriában a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, míg az utóbbiban a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium pályázata nyert. Továbbá tíz iskola, amely nem részesült dobogós helyezésben, tanulmányi kirándulást nyert az SZTE intézeteibe.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feldíszítették a gyermekklinikát a Radnótisok - fotók

Feldíszítették a gyermekklinikát a Radnótisok - fotók
A Korábban Érkeztem Alapítvány Osztály az osztályért elnevezésű programjának részeként dekoráltak a… Tovább olvasom