Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Család a pácban: nem ismeri el vétkességét az ittas sofőr

Szeged - Május elején egy ittas 19 éves fiatal Nivájával belerohant egy négy gyermekkel utazó család Zafirájába Újszegeden. A balesetet okozó még mindig nem ismeri el vétkességét, a család pedig csak fizet és fizet.
Mint arról annak idején beszámoltunk, a harmincas éveiben járó szegedi üzletvezető, Gyula és párja, Margit négy velük élő gyermekkükkel épp hazafelé tartottak erdélyi kirándulásukból, amikor Újszegeden a Temesvári körút és a Bérkert utca sarkán Opel Zafirájukba rohant egy Lada Niva, melynek 19 éves sofőrje, mint utóbb kiderült, ittas volt. Szerencsére mindenki megúszta kisebb sérülésekkel, köszönhetően annak is, hogy a család a közlekedési szabályokat betartva közlekedett.

Idáig szoktak tartani általában balesetekről szóló beszámolók, pedig az ilyen eseteknek sokszor még hosszú utóélete van, ahogy ebben az esetben is.

A vétkes nivás, aki kis híján tönkretett egy nagycsaládot, a mai napig nem ismerte el felelősségét a baleset okozásáért, amivel igen nehéz helyzetbe hozta anyagilag a családot.

Tekintse meg a baleset képeit! Fotógaléria: Frank Yvette

A családfő szerint hiába korrekt és segítőkész a rendőrség, a biztosító nem fizet addig, amíg nem jelentik a káresetet. Ezt a tulajdonos, a fiatalember édesapja a mai napig nem tette meg, a biztosító társaság erre utaló levele ellenére sem. Válaszában leszögezte, nem írja alá káresemény lapot az ügy jogerőre emelkedéséig, ami akár évekig is eltarthat.

Ez a család anyagi megrendülését okozza. A bizony nem olcsó Zafirát a családanya a gyermekeik (akik összesen hatan vannak) kényelme és biztonsága érdekében választotta, vállalva a vele járó költségeket. A biztosító társaság felértékelte az autót, és a valós értékének 3/4-ét fogja a családnak kifizetni, ami azt jelenti, hogy se autójuk, se pénzük nem lesz újra hasonlóra.

És természetesen a hitelt is fizetniük kell, amíg a biztosító társaság nem igazolja számukra hogy az autó totálkáros. Plusz a hitel lezárását követően is nekik kell fizetniük a kamatot addig, amíg a biztosító társaság nem utalja a pénzt a banknak. Ez alap esetben a jegybanki kamat kétszerese, ami sajnos úgyszintén a család kára.

A családapa elmondása szerint bár az anyagi vonzatok is megrendítőek, még ennél is fontosabb a gyerekeknek okozott trauma, így döbbenten áll a fiatalember és édesapja hozzáállása előtt.

Ismer Ön hasonló estet? Lát megoldást a család problémájára? Írja meg nekünk itt, a cikk alatt!

Olvasóink írták

182 hozzászólás
 • 182. patronn 2008. augusztus 11. 19:19
  „Valami új hír?”
 • 181. lgnagyobb bölcs 2008. július 02. 15:22
  „Én csak egy nagy bölcsességet mondanék mindkét félnek:
  Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre, és ott meggyőznek a rutinjukkal. Értse ezt mindkét fél kritikának.”
 • 180. mariann99 2008. július 01. 16:55
  „petőfi telepi!

  Te biztosan jobban ismered őket, de ez engem nem érdekel. Azért mert te nem szereted a Zafirás-családot, akkor már egy 19 éves ittas vezető miatt akár meg is hallhatnak? Engem nem győztél meg.
  Rólad pedg egyre rosszabb a véleményem, süllyedsz a magadnak ásott sz...s gödörben!!!”
 • 179. :) 2008. július 01. 12:23
  „Betont mááár, betooooont!:)”
 • 178. gyula28 2008. július 01. 11:54
  „petőfi telepi!
  Nagyon kiváncsi lennék mit kellene rólunk tudni ami másokat zavarba hozná?”
 • 177. petőfi telepi 2008. július 01. 07:50
  „175!
  Nem mondtam nevet, azt a nicknevet használtam amit K.Zs. használt, a hozzászólásaiban. A mentőben vélte látni a zavaros tekinteteket, amiből leszűrte, hogy nem csak pia lehetett a fiataloknál...ő tudja milyen a csak piás tekintet, hiszen néhány hete fogták meg ittas vezetés miatt.
  Véded a zafirás családot mint egy anyatigris, de nem ismered őket, ha megtudnál róluk dolgokat, igen csak zavarban lennél...”
 • 176. mariann99 2008. június 28. 22:05
  „Ha nem a srácot véded, nem értem miért vádolsz másokat, úgy lehet alaptalanul. Szerintem te a Nivás-család rokona vagy ismerőse lehetsz. Én nem hiszek neked! Miért nem a vétkesekről írsz adatokat? Nem lett eddig is eléggé megkeserítve az életük?
  Név nélkül rágalmazol másokat? Pitiáner egy ember lehetsz!”
 • 175. patronn 2008. június 27. 22:39
  „Neveket írsz. Korokat írsz. Akkor már a gyilkosjelölt nevét is írd le...”
 • 174. petőfi telepi 2008. június 27. 15:42
  „Mariann99!
  Nem a 19 éves srácot akartam felmenteni, őt nem lehet. A 31 éves felnőtt nőt akartam elítélni, aki mellesleg nagyon elítélte a 19 éves srácot. De azt, hogy amikor ő ittasan vezetett nem jött senki a kereszteződésben...szerencsének nevezném.”
 • 173. Egy szomorú anyuka 2008. június 27. 00:04
  „Kedves Érdeklődők.
  Sajnos a gyerekek még mindig emlegetik a balesetet, rémálmok gyötrik őket. A roncs autót is mindennap látniuk kell, mert amíg az ügy le nem zárul (a vétkes nem ismeri el tettét) és a biztosító nem fizet a bank felé, addig nem tudom eladni.
  A nyaralásról annyit írnék, hogy volt egy tervünk amit már tavaly megbeszéltünk a gyerekekkel. Erre az útra spóroltunk és készültünk nagyon. Sokmindenről lemondtunk, hogy el tudjunk menni. Erről az útról a nívás jóvoltából le kellett mondanunk, mert a félretett pénzünk elment az autó hazaszállítására és a különböző nem tervezett kiadásokra amit okozott nekünk a balesettel.
  Szerencsére azért vannak rendes emberek és nem fognak itthon ülni egész nyáron a gyerekek. Kisebb kirándulásokra elmennek.

  Én nem kérek sokat, csak annyit, hogy a gyerekekre legyen tekintettel a vétkes és írja alá a papírt a biztosítónál!!!!”
 • 172. almácska 2008. június 26. 12:42
  „Nivás fiatalember, elég szomorú, hogy még nem jelentél meg a biztosítónál! Nem hiszem el, hogy ez problémát okozhat számodra!
  Legalább bocsánatot kértél már a családtól?”
 • 171. mariann99 2008. június 26. 12:38
  „petőfi telepi!

  Te ezzel a gyenge, szánalmas irománnyal akarod felmenteni a 19 éves srácot? Csökkent értelmi képességre vall.”
 • 170. patronn 2008. június 25. 23:24
  „Te tudnád, hogy ki van melyik név mögött? Meglepne...


  A gyilkosjelölt ezzel fel is van mentve, hogy más is ivott már?????”
 • 169. petőfi telepi 2008. június 25. 06:48
  „A zafirás csaj tesója aki K.Zs. néven osztotta az észt, most kapta vissza a jogsiját. Ittas vezetésért volt bevonva. Petőfitelepen részegen vezetett nő létére! Hamarabb volt ittas vezető mint a nivás HAHAHA
  Bort iszik és vizet prédikál???”
 • 168. xxyy 2008. június 19. 09:01
  „Ügyvédet fogadnak és mennek a biróságra? Minek mennek a biróságra, talán azért mert nem érzi magát felelősnek, amikor ittasan űlt a volánhoz? Vagy úgy gondolja hogy a biróság meg fogja dicsérni ezért? Vagy csak húzza az időt valamiért...?!”
 • 167. egy biztosítós 2008. június 18. 10:36
  „Sajnos a biztosító csak akkor fizet a károsultnak, ha a nívás vezérigazgató apuka aláírja a biztosítónál a kárbejelentő lapot, mivel ittas vezető okozta a balesetet. Máskülönben NEM!!”
 • 166. yyyy 2008. június 17. 18:14
  „gyilkosjelölt-te meg elmebetegjelölt vagy. és mit csinálnak ezek a gazemberek? ügyvédet fogadnak és bíroságra mennek. hú, ezt a gazemeberséget, azta, beszartam. patron téged elkéne zárni a társadalomtól, mindenkinek jobb lenne, élettelen bazárimajom, itt éled ki magad, gazdag életed lehet.”
 • 165. patronn 2008. június 17. 08:57
  „Azt hiszem, hogy ti már a farakás mögött vagytok. Nem akarok hibázni. Fontosabb, hogy megértéstek, hogy amit a gyilkosjelölt nivás és családja tesz, az gazemberség, mint az, hogy mi miben egyezünk meg bármi más témában.”
 • 164. hajrá 2008. június 15. 17:11
  „Úgy működik a valóság ahogy te mondod... Jó érv. Gratulálok.”
 • 163. patronn 2008. június 15. 02:25
  „Citálhatod a törvényt még százszor is, és lehülyézhetsz ezerszer, ahogy anyád tanított vitatkozni, de attól még a valóság nem az általad idézett törvény szerint működik.  Itt ennek a gerinctelen nivás kölyök szüleinek kell lépni. Persze, ha a másik majdnem meggyilkolt család ugyanúgy semmit nem ér, mint a Robin Hoos szavaiból kivehető sok másik ember sem...”
182 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csigolyatörést szenvedett Szeged zsokéja a Nemzeti Vágtán

Szeged - Súlyos sérülést szenvedett a Nemzeti Vágta tegnapi középfutamában Szeged lovának zsokéja – a többi Csongrád megyei „színű" ló el sem jutott odáig. Tovább olvasom