Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Életfogytiglant kapott a szegedi vascsöves

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki 2016 februárjában egy vascsővel csaknem agyonverte egy ismerősét.
A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében találta  bűnösnek a 39 éves férfit, és ezért mint erőszakos többszörös  visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott  legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra.  

A korábban már ötször - köztük súlyos testi sértés, hivatalos  személy elleni erőszak, garázdaság, lopás, rongálás, zaklatás miatt  is - elítélt vádlott 2016 elején Szegeden, szülei lakásában lakott.  Napi rendszerességgel megfordult egy Sólyom utcai garázssoron, ahol  a későbbi sértett berendezte a szállását. A garázsban hárman éltek,  de többen is megfordultak és közösen italoztak ott.  
 

A férfi 2016. február 10-én öt társával együtt részegedett le a  garázsnál. Délután - miután idegrendszerre ható gyógyszert is  bevett - agresszíven viselkedett, belekötött egyik ittas  ismerősébe, ezért a későbbi sértett rászólt. Amikor kettesben  maradtak, a vádlott egy vascsővel nagy erővel homlokon ütötte a  sértettet, aki a földre került. Ezután a férfi még több csapást  mért a sértettre, aki a bántalmazás során végig eszméleténél volt.  


Miután a többiek visszatértek a garázshoz, a vádlott másokra  fogta a támadást, majd kérte egyik társát, hogy ne jelentse fel,  ezután elszaladt. Az ott maradtak egyike értesítette a mentőket,  akik a megtámadott férfit a klinikára vitték, ahol a gyors és  szakszerű orvosi beavatkozással megmentették az életét.  

A vádlott a helyszínről a szülei lakásába menekült, ahol  lefeküdt aludni, a rendőrök ott fogták el.  

A táblabíróság döntésével enyhítette a vádlottra a Szegedi Törvényszék által kiszabott tényleges életfogytig tartó  szabadságvesztést, a férfi tettét ugyanis különös kegyetlenséggel  elkövetett emberölés bűntettének kísérlete helyett a bűncselekmény alapesete kísérletének minősítette.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - Mennyi az annyi?

"Esetleg egyik adat sem igaz?" Tovább olvasom