Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Elkezdődött: építik a határzárat Mórahalomnál! - galéria

Több tucatnyi katonai jármű vonult ki a magyar-szerb határhoz hétfő reggel Mórahalomnál. Elkezdték azt a határzárat megépíteni, amelyről a kormány döntött a migránsok visszaszorítása miatt.

Információnk szerint a katonákat Szentesről és Hódmezővásárhelyről vezényelték a helyszínre. Úgy tudjuk: a katonák egész héten itt fognak dolgozni. A Belügyminisztérium arra kérte őket, hogy készítsenek el 175 méter hosszú próbakerítést a határzárhoz.

A határnál kezdődő katonai munkálatokról a Honvédelmi Minisztérium nem értesítette Mórahalom polgármesteri hivatalát. – A környéken dolgozó gazdák szóltak be tfő reggel a hivatalba, hogy katonai gépjárművek jelentek meg a határnál. Számomra is csak ekkor vált nyilvánvalóvá: elkezdődött a próbakerítés felhúzása. Semmi konkrétumot nem tudok egyelőre a munkálatokról, így azt sem tudom megmondani, hogy az önkormányzatot és a helyieket ez építkezés miben fogja befolyásolni – mondta Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester.
 

Elkezdődött: építik a határzárat Mórahalomnál! - GALÉRIA


Szijjártó Péter június 17-én jelentette be, hogy a kormány utasítást adott a belügyminiszternek a teljes magyar–szerb határ lezárásának előkészítésére. A 175 kilométeres határszakaszt 4 méter magas kerítéssel zárják le. A külügyminiszter egy héttel később azt is hozzátette, hogy nem csak a szerb–magyar határon épülhet kerítés, minden olyan határszakaszon, ahol nincs más mód az illegális bevándorlók megállítására, ezt az eszközt fogja alkalmazni a kormány.

Júlis hatodikán megszavazták a parlamentben Pintér Sándor javaslatát a magyar–szerb kerítés jogi alapjának megteremtéséről, a szerb határ menti ingatlantulajdonosok kártalanításáról, a menekültügyi eljárások felgyorsításáról és a menedékkérők közmunkára fogásáról.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy tanulság, melyeket a görögök vergődése üzen Orbán Viktornak

Messze nincs vége az alkudozásnak a görögök jövőjéről (ha egyáltalán van még ilyen), de a… Tovább olvasom