Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Énekkari művészek koncerteztek a Korzóban

Sikert sikerre halmoz mostanában a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, amely szombaton megkapta az évad művészi teljesítményéért járó Dömötör-különdíjat.
Előző héten az Erkel Színház Primavera Fesztiválján az Ernanival vívott ki nagy szakmai elismerést nemcsak az operatársulat, hanem a kórus külön is, hétfő este pedig az énekkari művészek a Korzó Zeneházban adtak vastapsos koncertet Zalánki Rita zongorakíséretével.
Fotó: DM
Fotó: DM
A hangverseny előtt a Berdál Valéria tanítványaként Szegedről indult, majd nemzetközi karriert csinált érdemes művész szoprán, Bátori Éva elmondta: amikor kiderült, hogy fia a szegedi egyetem mérnöki karát választotta, Gyüdi Sándor hívására örömmel tért maga is vissza, és vállalt énekmesterként feladatot a színházban. Elsősorban a kisebb szerepekben fellépő énekkari művészekkel dolgozik, s hogy milyen eredménnyel, arról is számot adott a koncert, amelyen a következő évadban színre kerülő Figaro házasságából, francia, orosz és olasz operákból énekeltek áriákat, duetteket a kórustagok: Somogyvári Zita és Taletovics Milán (képünkön), valamint Bocskai István, Börcsök Bálint, Ferenczy Orsolya, Major Attila, Rákai-Himmer Veronika és Toronykőy-Horák Renáta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Lugas utcai padok is karfát kapnak, miután odaköltöztek a hajléktalanok

A Lugas utcai padok is karfát kapnak, miután odaköltöztek a hajléktalanok
A Lugas utcai játszótér mellé költöztek a hajléktalanok éjszakára, miután ősszel karfák kerültek a Csillag téri padokra. Tovább olvasom