Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Fegyházbüntetést kért az ügyész a hummeros gázolóra

Szeged – Hideg vérrel, szándékosan megölte Kenéz Imrét – mondta az osztrák gázolóról a több mint egyórás perbeszéde végén Nagy Csaba ügyész kedden a Szegedi Törvényszéken. Thomas Robert B.-t, a hummeros osztrák gázolót hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntettével is vádolják. Védője szerint a vád köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntette, rendőr sérelmére, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés bűntette miatt kért fegyházbüntetést Thomas Robert B.-re Nagy Csaba ügyész kedden a Szegedi Törvényszéken. Az osztrák férfi 2012. október 11-én Apátfalván elgázolta Kenéz Imre rendőrmotorost. A tárgyalás tegnap 3 hónap szünet után a perbeszédekkel folytatódott.

– 2012. október 11-én négy Hummer lépte át a magyar-román határt – kezdte a perbeszédet Nagy Csaba ügyész. Elmondta, Thomas Robert B. több osztrák hummeres társával együtt Romániából hazafelé tartott, amikor egyik társukat Magyarcsanádon a rendőrök bemérték. A 30 ezer forintos büntetés megfizetése után a hummerosok továbbindultak, majd Apátfalva belterületén Thomas Robert B. leszorította a vele szemben közlekedő traffipaxos rendőrautót. A vádlott életveszélyes manőverét egy másik hummeros, Mario Josef F. is elismerte vallomásában.

A szerző felvétele
A szerző felvételei

Ö. Attila segítséget kért, két rendőrmotoros, Kenéz Imre és a társa indult az osztrák konvoj után. S. Gábor kézmozdulattal utasította a vádlottat, hogy álljon meg, aki erre bemutatott a rendőrnek, kinyújtotta nyelvét. Thomas Robert B. megpróbálta leszorítani S. Gábort is. A traffipaxos autóból Ö. Attila a Hummer jobb hátsó kerekére lőtt, a konvoj első autója megállt. Apátfalván, a Széchenyi utcánál a vádlott a sor elejére állt. Amikor S. Gábor rendőr Thomas Robert B. mellé lépett, a vádlott padlógázzal elindult: először balra, majd jobbra tartott, elgázolta az előle menekülő másik rendőrmotorost. Kenéz Imre életét vesztette.

Nagy Csaba ügyész hangsúlyozta, életét vesztette egy feladatát végző rendőr. A vádlott szándékosan elütötte Kenéz Imrét, rátámadt az őt elfogni próbáló rendőrre, civilre. Szakértő cáfolta Thomas Robert B. védekezését, nincs szó műszaki hibáról, a vádlott padlófékkel elkerülhette volna az ütközést.

Korábban írtuk:

Iratismertetéssel, a vád és védőbeszéddel folytatódik ma Thomas Robert B., az osztrák hummeros gázoló ügye. Magyarországon büntetlen a vádlott, az európai bűnügyi nyilvántartás szerint 1993 és 2010 között Ausztria és Németország 15 alkalommal volt büntetve, személy elleni erőszak, vagyon elleni bűncselekmény és hivatalos személy elleni bűncselekmény miatt - hangzott el a tárgyaláson.

Joó Attila bíró ismertette, Thomas Robert B. börtönt, felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést is kapott. Hozzátette, legutóbb könnyű testi sértésért kapott felfüggesztetett, a vádlott próbaidejét töltötte Kenéz Imre elgázolásának időpontjában.

A szerző felvétele

Thomas Robert B. több osztrák hummeres társával együtt 2012 októberében Romániából hazafelé tartott, amikor Apátfalvánál a 43-as úton a rendőrök bemérték. A büntetés megfizetése után hummerosok továbbindultak, majd a település belterületén Thomas Robert B. leszorította a vele szemben közlekedő traffipaxos rendőrautót. Az egyenruhások segítséget kértek, két rendőrmotoros, Kenéz Imre és a társa indult az osztrák konvoj után. A Széchenyi utcánál Thomas Robert B. megállt, majd nagy sebességgel elindult: elgázolta az előtte álló rendőrmotorost. Kenéz Imre életét vesztette.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betört egy konditerembe, még a cipőket is ellopta

A bejelentéstől számított 24 órán belül elfogták a szegedi nyomozók azt a helyi férfit, aki egy… Tovább olvasom