Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Fellobbant a második adventi láng Szegeden - fotók

Fellobbant a második adventi láng Szegeden - fotók
Szeged - A Sándorfalvi Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak énekegyüttese adta a zenei műsort vasárnap este az adventi gyertyagyújtáson, az ő karácsonyi énekükkel kezdődött az ünnepi program.
A második láng lobbant fel a város hatalmas adventi koszorúján délután 5 órakor, melyet Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Cserháti Sándor, a Szegedi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze gyújtott meg.

Szabó Sándor beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a várakozás időszakában a legfontosabb, hogy nyitottak legyünk és lecsöndesítsük lelkünket. Mint emlékeztetett, Magyarországon 2 millióan élnek mélyszegénységben, a remény gyertyájának meggyújtásával pedig ő is reményét fejezte ki, hogy képesek leszünk őket felemelni.
Fellobbant a második adventi láng Szegeden. Fotó: Kuklis István (galéria)
Cserháti Sándor pedig az időről beszélt, mellyel mindig hadilábon állunk. Mint mondta, sokszor nem vagyunk egymással szinkronban, nincs időnk egymásra. A közelgő ünnep viszont alkalom arra, hogy összhangba kerüljünk szeretteinkkel, és ha ez sikerül, ez akár így is maradhat Karácsony után is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikulás ünnepség a szegedi roma tanodában

Mikulás ünnepség a szegedi roma tanodában
Idén is megtartotta Mikulás ünnepségét a szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat a Szeged-Csanádi Egyházmegye Karitász támogatásával. Tovább olvasom