Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Ha büdös a csapvíz, tudják, hová kell menni kannával

Ha büdös a csapvíz, tudják, hová kell menni kannával
Amikor a csapvíz büdös, a boltok több ásványvizet adnak el - osztotta meg tapasztalatát a szerkesztőséggel egy sándorfalvi előfizetőnk. Az összefüggést nem sikerült bizonyítani.
A csapvíz szaga változó, az ásványvízből pedig egyre több fogy. A Nielsen piackutató cég felmérése szerint tavaly az első négy hónapban csak az egyik hazai ásványvízcég 2,7 millió literrel több palackot adott el, mint egy éve. Ez a cég ebben a hónapban várhatóan 50 százalékkal több vizet fog eladni, mint tavaly májusban.

A közösségi oldalon feltett kérdésre – mit isznak, ha büdös a csapvíz – fél nap alatt harmincan válaszoltak. Az alkoholfélék mellett ketten szódát említettek, a legtöbben bolti ásványvizet. A hozzászólók abszurdnak tartják, hogy ivóvízért fizetnek, és aztán külön megveszik, ami szerintük tényleg iható.
 

Más szerint a tojásszag még nem jelenti azt, hogy a víz maga rossz, aki pedig ásványvizet vesz, az a műanyag szeméthegy növekedéséhez járul hozzá.

Van olyan lehetőség is, hogy az ember ásványvíz-minőségű innivalóhoz jut, ingyen, némi fáradsággal. Egy olvasónk 25 éve szegedi Anna-vizet iszik. 5 másfél literes flakonnal jár a kútra, ez egy hétig elég. Van
forgalmuk az artézi kutaknak is.

„Egészségedre a víz! Kérjük, ne szemetelj!" – olvasható a Hódmezővásárhelyhez tartozó Kopáncs pozitív kútja melletti korlát tábláján. Csütörtökön délben odaérkezésünk után tíz percet kellett csak várni, hogy megérkezzen az első szomjas ember.
 
" Ha futok, vagy ha kerékpárral jövök, ez szokott lenni a frissítőpontom."
Buzás Bálint

– Ha futok, vagy ha kerékpárral jövök, ez szokott lenni a frissítőpontom – mondta Buzás Bálint, Vásárhelyre menet.

– Rendszeresen ide járunk vízért. Nekem korábban gondom volt a gyomorsavammal, gyógyszert is szedtem emiatt. Most nem kell szedni – mondta az algyői Benkő József nyugdíjas buszsofőr, aki feleségével jött, flakonokat hozott.

– 8 darab két és fél literest hozok, ez több mint egy hétig elég. Most Vásárhelyen voltunk, temetőben, útba esett. De csak úgy is eljövök ezért a vízért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világbajnokságon küzdöttek a megyei páncélosok - Videók

Világbajnokságon küzdöttek a megyei páncélosok - Videók
Kemény küzdelmek zajlottak az idei Nemzetek Csatáján a szerbiai Szendrőn, ahol a 5 ezer ember… Tovább olvasom