Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Hetvennyolc nap után szabadultak Papp Edináék

Felmentő ítélet született kedd este a Szabadkai Kerületi Bíróságon a kábítószer-csempészettel vádolt Bogosné Papp Edina és férje perében. A bíróság 78 nap után megszüntette előzetes fogva tartásukat és elrendelte szabadlábra helyezésüket.
Szabadlábra helyezték kedd este Bogosné Papp Edinát és férjét, Bogos Attilát. A Szabadkai Kerületi Bíróság büntetőtanácsának elnöke a több mint tízórás tárgyalás végén valamennyi vád alól felmentette őket.

Kedden tanúként meghallgatták Bogosné Papp Edina szüleit, s az egyik védőügyvédet, valamint az Együtt Egymásért, Egy-másért Alapítvány képviselőjét is. Az ügyész a vádbeszédében fenntartotta a korábbi vádakat és a házaspárt bűnösnek mondta. A házaspár két védőügyvédje Papp Edináék ártatlanságát hangoztatta, egyúttal Mehmet Tüysüzt vádolták meg azzal, hogy fia, Mehmet Károly közreműködésével tervelte ki és hajtotta végre a bűncselekményt, vagyis hogy az apa felbujtására a fiú helyezte el az autóban a kábítószert. Egyikük az észérvekre, másikuk az érzelmekre hatott védőbeszédében.

A börtönből kilépő Papp Edina édesanyjával. Fotó: Segesvári Csaba

Az ítélethirdetést követően Papp Edina szülei zokogásban törtek ki, a 78 napig börtönben tartott nő és férje pedig egymás nyakába borult.

Mivel a bíró azonnali szabadlábra helyezést rendelt el, a házaspárnak kiadták az iratait, majd visszakísérték őket a börtönbe, hogy magukhoz vegyék személyes holmijukat. Ezt követően azonban Edináék meglepő módon elzárkóztak minden nyilatkozattól, amit azzal magyaráztak, hogy az Együtt Egymásért, Egy-másért elnöke, Földesi-Szabó László megtiltotta nekik.

Azzal az indokkal, hogy csütörtökön szeretnének Budapesten sajtótájékoztatót tartani. Mint emlékezetes, ennek az alapítványnak a segítségével hozták haza Törökországból az apja által kicsempészett kisfiút.

Bogos Attila és felesége az ítélethirdetés után már a bíróság épülete előtt. Fotó: Segesvári Csaba

Az ítélethirdetés után hívtuk Mehmet Tüysüzt, de telefonja ki volt kapcsolva. Ugyanakkor napközben többször érdeklődött lapunk munkatársánál arról, hogy áll a per.

Mint ismeretes, a vádirat szerint Papp Edináék 2007. november 13-án délelőtt Szabadkán eddig ismeretlen személyektől amfetamint és ecstasy tablettákat vásároltak, azzal a céllal, hogy Magyarországra vigyék.

Az ügyésznek három nap gondolkodási ideje van, hogy fellebbez-e a felmető ítélet ellen.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. skorpio21 2008. január 31. 05:55
  „Ja és lehet,hogy nem elég csak az Egri csillagok-at olvasni!”
 • 50. skorpio21 2008. január 31. 05:39
  „Jozsi (25)
  Szerintem igen is van köze az iszlámhoz ennek az ügynek!
  A török kultúra merőben más,mint a miénk,ott a férfi nép a "császár",a nőket csak szolgának nézik!
  Karcsika 3 évet töltött el ott,abban a kultúrában az apjával és volt lehetősége összehasonlítani a két életforma közötti különbséget!Még itthon tanulnia kell,tisztelnie a nőket,később dolgoznia,addig,mint török,elég,ha ferfinak születik!
  És nem kell ott élni,elég,ha utána olvasol.”
 • 49. sevenof9 2008. január 31. 04:31
  „adott egy helyi szappaoperett. mar a nagymediaba is at-atszivarog. ennyire bugyutak vagytok? miert nem ir a dm britney vagy paris hilton afferjairol? kb annyira erdekes.
  nagyon erdekes tovabba,hogy az olajmaffiarol, a paprikahamisitasrol, a milliardok elsikkasztasarol nincsenek hetente visszatero cikkek. miert?”
 • 48. Laku Noc-Jó éjt 2008. január 30. 23:23
  „Kedves Szabó Jenő!
  Igazad van,sajnos sokan nem tudják,és nem fogják fel,hogy szerbia nem magyarország.Ott másak a körülmények.Szabadkán hiába beszélik a magyar nyelvet,sajnos én találkoztam ott pont a szerb bíróságon olyan hivatalnokkal aki szánékosan nem akart megszólalni magyarúl.Szerintem a Szerb zatvor-ban (börtönben) sem más a helyzet.Az asszony szerintem,jó ha a rabokkal tudott beszélni magyar nyelven.Az ismerőseimtől pedig ahogy hallottam elég kemény a szerb börtön,nem olyan mint itt nálunk,hogy a rabnak még tv-je is van.Pont az ilyen áldatlan állapot miatt volt szerbiában az egyik nagy börtönben Sremska Mitrovica-n több mint egy éve,hogy sztrájkoltak a rabok.Nem voltak hajlandóak enni.És ez,ha jól emlékszem eltartott több mint egy hétig.Itt nálunk az ilyet öt perc alatt elfolytanáák,de nálunk a rabok mintha szanatóriumban lennének.Aki az anyát elítéli én annak annyit kívánok,hogy lehetősége van a szerb bőrtönt kipróbálni ÁRTATLANÚL,mint a szegény Asszony.”
 • 47. golyó 2008. január 30. 23:08
  „Zetor! Szerbiában másként működik a bíróság és az ügyvédek tarifája is.Ott ha bemész egy kocsmába nem előre fizetsz,hanem akkor mikor mész el.Itthon ez nem így van.Nos,ott bármilyen balkániak az emberek,de mégse félnek attól,hogy fizetés nélkül távozól.Nem ítélnek előre,nem mint te.”
 • 46. isztambul 2008. január 30. 21:26
  „A kis mehemed súlyosabb dolgokat is fog még csinálni.
  Törökországban a helye a kis dörzsölt vadócnak, ne mi tarsuk el.”
 • 45. radenkó 2008. január 30. 20:30
  „Ez a gyerek olyan fél eszű lesz nagy korára mint az apja most A bűnözést már kicsi korban kell elkezdeni kis tyütyü.”
 • 44. Karcos2 2008. január 30. 19:30
  „Ez már vicc. Fogadni mernék, hogy még hetekig fogják rágni a gumicsontot, mert azt a következtetést vonják le ebből a sok véleményből, hogy érdekel bennünket az ügy. Dehát falra hányt borsó, mehetünk a mehemetbe...”
 • 43. DZSULI 2008. január 30. 19:17
  „Ebböl látszik,hogy szegény gyerek mennyire utálja az anyját,ha azt képes volt megcsinálni.Hogy akarnak majd eztán együtt élni?Karcsikának az anyja meg az öreganyja csak játszák az eszüket,hogy szeretika gyereket!!!!!!!!!!!!!”
 • 42. lakos 2008. január 30. 19:08
  „azannyát te tán nem előre itélsz?Senki nem bizonyitotta hogy a gyerek meg a faterja volt. Ez megszületett tán a Földesi agyában aztán az anya,hogy mentse a bőrét megvádolta a saját 11 éves fiát azannyát nekije,aztán hirtelen lett egy összetört laptop azannyát a rifkjének.Vajon miért törték össze a laptopot?”
 • 41. Szabó Jenő 2008. január 30. 17:40
  „Szomorú eset, valóban a gyerek fogja meginni az egésznek a levét. Azonban az is szomorú, hogy egy köcsög apa ilyen trükköket vet be. Elrabolja a gyereket, ráveszi egy hábítószeres balhéra. Mi lesz ebböl a gyerekböl? Kérdezem azoktol a hozzászólóktól akik az anyát cikizik, milyen lehet ártatlanul a szerb börtönben csücsülni? Ha ezek a hírek a csapbol is nemfolynak, akkor lehet, hogy a börtonlakat rájuk rozsdásodik.
  A jó reklámszöveg "ne ítélj előre"!”
 • 40. Zetor 2008. január 30. 17:33
  „Lehet, hogy megért volna egy házkutatást az anyánál, hátha találnak ott még drogot, mert azzal magyarázható lenne, amit sokan feszegettek, hogy honnan a pénz ügyvédekre, stb...”
 • 39. karlvonbanhoff 2008. január 30. 16:29
  „Oláhzé!
  valóban mivel ennek a színjátéknak csak annyi volt a dolga,hogy kikerüljenek a szülők a dutyiból.
  kiváncsi leszek,hogy itthon meg merik e lépni a hivatalos feljelentést a gyerek meg az apja ellen?mert a logika szerint ennek kell következnie!persze ahhoz már valami komolyabb bizonyítékot lell összeütni,de ismerve Földi úr előéletét meg lesz az is.”
 • 38. 82 2008. január 30. 16:20
  „és még büdösek is... :D”
 • 37. 82 2008. január 30. 16:18
  „A bíróság nem, de én igen :D”
 • 36. Mil 2008. január 30. 16:16
  „A törökök=orkok (tényleg nem lepődnék meg, ha Tolkien a turk szóból találta volna ki az orkokat :) Barlangban lakó, csúf, gonosz lények, akik általában csak pusztítani képesek(erre szemléletes példa Mo, meg a Balkán), és másokat leigázni. Magukon kívül gyűlölik az élet minden formáját.(erre példa az örmény népírtás, a görögök, kurdok csesztetése, ciprus megszállása..)
  Ez sajna részben elmondható más népekről is. A szomszédunkban is van hasonló sajna.(szerbek)”
 • 35. Oláh 2008. január 30. 16:12
  „Nem akarok közbevágni, de azt mégis fontosnak tartom "elmondani", hogy a bíróság nem állapította, nem is állapíthatta meg Mehmet Tüysüz (és fia) bűnösségét.
  Oláhzé”
 • 34. Mil 2008. január 30. 16:11
  „Tényleg, jut eszembe, ez a Földi a titkosszolgálatnak dolgozott régen, nem? Onnan rémlik a neve.”
 • 33. Mil 2008. január 30. 16:09
  „Én mindet szidom :) Valahogy senki se tiszta ebben a sztoriban. Sztem a gyerek az áldozat.”
 • 32. karlvonbanhoff 2008. január 30. 16:08
  „Túlsok itt a véletlen egybeesés.Megjelent Földi úr a színen és egyből lett "bizonyíték" /laptop / azon meg egyből lett beszélgetés.Hogy került a laptop a szerbekhez?miért tűnt el a laptop egy hétig,hogy aztán összetörve ,de tele bizonyítékkal a szerbeknél landoljon.Aztán véletlenül nyilatkozat stop van a szűlőknek és ki más tiltotta meg nekik,mint maga Földi úr!Az a Földi úr akiről még a két acsarkodó párt is megállapította,hogy titkosszolgát játszott az alapítványával.Egy mai tizenéves gyerek egy pillanat alatt eltünteti a chat vagy msn nyomokat a gépéről,nem összetöri.
  szóval hirtelen nagyon sok "véletlen "összeszaladt ebben a homályos ,kusza ügyben.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szellős tér lenne a Mars téri dzsungelből

Szeged - Már látni az alagút végét: úgy tűnik, lesz uniós forrás a Mars téri piacberuházás… Tovább olvasom