Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Így lehetsz sikeres pályakezdő

Így lehetsz sikeres pályakezdő
Munkaadói igényekkel találkozhattak, és megismerhették saját lehetőségeiket a pályakezdő hallgatók a huszonegyedik alkalommal az SZTE Karrier Iroda által szervezett Tavaszi Állásbörzén a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
– Folyamatosan nő az érdeklődés az állásbörze iránt– mondta el Szabó Gábor, az SZTE rektora a megnyitón.– Ősztől el kell foglalni valószínűleg az előcsarnokot is, úgy kinőtte magát.

A szerdai rendezvényen több mint 50 vállalat várta gyakornokait vagy munkavállalóit. – Tehetséges, csillogó szemű diákokat keresünk– árulta el a szegedi CAS Software Kft. standjánál Belák Henriett az első szempontot. – A cél az, hogy minőségi módon szolgáljuk ki az ügyfeleinket. A cég azért oktat, mert szeretné, ha később a diákok főállású munkaerővé válnának, az egyetemen szerzett tudást nálunk kamatoztatnák. Nevezhetnénk ezt önző célnak, de a hallgatók is profitálnak belőle szakmai és anyagi szempontból egyaránt.

– A Budapesti Gazdasági Egyetemre járok kereskedelem és marketing szakra levelezőn – meséli a nézelődő Torbey Nancy. – Szakmai gyakorlati helyet keresek, mivel szegediként hétköznap tudnék dolgozni. Fontos, hogy egyszerre szerezhessek meg ott elméleti és gyakorlati tudást is, így később diplomás munkakeresőként ki tudjam vele egészíteni az önéletrajzomat.

– Még nincs határozott elképzelésem, milyen céghez szeretnék kerülni – vette át a szót barátnője, Tóth Mariann. – Most végeztem a pécsi bölcsészkar szociális munka szakán, szeretném eldönteni, mit szeretnék még tanulni, hogyan szeretnék vele elhelyezkedni.

Az állásbörze standjai között járkáló vagy pályakezdésben segítő előadásokat hallgató diákok megérezhették a beszélgetések során, mit várnak tőlük – és mire számíthatnak ők.
 
Így lehetsz sikeres pályakezdő. Állásbörze a TIK-ben. Fotó: Franki Yvette (galéria)

– Készüljenek fel arra, hogy az egyetemről kikerülve egészen más kihívások várnak rájuk a munkaerőpiacon – tanácsolja Karkas Mihály, a makói Givaudan gyárigazgatója. – Ha valaki áldozatot tud vállalni a hivatásáért, hajlandó beruházni saját magába és a munkahelyébe, akkor meglátja az eredményét.
Diákokra épít a Givaudan

A Givaudan Hungary Kft. kapta meg a tizenegyedik alkalommal kiosztott Alma Mater díjat, amelyet legjobb együttműködő partnereinek ad az SZTE öregdiák-szervezete.  A Makóra települt cég két éve része az Alma Mater-programnak, vezetőinek közel 90 százaléka SZTE-s hallgató volt. – Hogy kielégítsük a vevői igényeket, magas minőségben kell terméket előállítanunk és szolgáltatnunk – mondta Karkas Mihály gyárigazgató. – Ezt nem tudjuk másként megtenni, minthogy a csapatunk képzett, tenni akaró, kreatív kollégákból áll – az egyetemisták az utánpótlás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásotthalmon épül újjá Tömörkényék egykori tanyája

A 19. század második felét megelevenítő élménypark nyílik jövő nyáron Ásotthalmon. Ennek fontos… Tovább olvasom