Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Ingyen fürödhetnek a diákok az Aquapolisban

Szeged - Több mint 26 ezer szegedi iskolás ingyen juthat el jövő hónap elejétől a Napfényfürdő Aquapolisba a tanév végéig – jelentette be Botka László, Szeged polgármestere pénteken a városháza dísztermében.

Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere pénteken a városházán rendezett igazgatói értekezleten arról tájékoztatta az önkormányzat oktatási intézményeinek vezetőit, hogy április 1-jétől a tanítási év végégig, azaz június 15-éig minden szegedi általános és középiskolás ingyen juthat el a hamarosan megnyíló Napfényfürdő Aquapolisba.

– Nemcsak az önkormányzati intézményekbe járó diákokat, hanem az egyetemi, egyházi és alapítványi fenntartású iskolák tanulóit is várják a vízi parkban – hangsúlyozta. A polgármester elmondta: március 25-én adják át a komplexumot, amely Magyarország egyik legnagyobb élményfürdője, és 80 százalékban a szegedi önkormányzat tulajdona.

Botka László az önkormányzati oktatási intézmények vezetőit tájékoztatta az iskolásokat érintő hírekről. Fotó: Frank Yvette
Botka László az önkormányzati oktatási intézmények vezetőit tájékoztatta
az iskolásokat érintő hírekről. Fotó: Frank Yvette

– Az Európai Unió támogatásával létrehozott wellness-, gyógy- és élményfürdő elsősorban Szeged idegenforgalmi fejlesztését szolgálja. Ugyanakkor nagyon fontos számunkra, hogy minden szegedi magáénak érezze. Ezért hoztuk ezt a döntést – tette hozzá.

Botka László közölte: a kedvezmény 26 ezer 150 gyereket érint, 987 osztályban. A gyerekeket csoportonként négy felnőttnek kell elkísérnie. Ők szintén a fürdő vendégei, így csaknem 4000 felnőtt is ingyen mehet be a vízi parkba. Bár több ezren is beférnének, a Napfényfürdő egyszerre csak 5-600 gyereket fogad ebben az időszakban. – A gyerekek számára jó hír, hogy a látogatásokra hétköznapokon délelőtt 8–13 óráig kerül sor – fűzte hozzá.

A polgármester azt is elmondta, hogy újra meghirdetik az Iskola–Út programot, amely 200 millió forint pályázati alapot biztosít az önkormányzati oktatási intézmények felújítására. Emlékeztetett: a korábbi, pár évvel ezelőtti program keretében két és félszer akkora fejlesztést sikerült megvalósítani, mint amekkora a pályázati alap volt. Ez a szülők segítségének és az iskolák önerejének is köszönhető. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a siker megismétlődhet, és akár félmilliárd forintos érték épülhet be ily módon a szegedi iskolákba.

Olvasóink írták

95 hozzászólás
 • 95. Dema 2010. március 10. 11:48
  „Emberek ez nem a Szegedieknek épült? Nem ezekre a körülményekre? Nem a reumásoknap!! Ez a gazdagok, külföldiek, és kiváltságosok fürdője lessz?”
 • 94. FodiDe 2010. március 07. 17:35
  „jo ez szép dolog stb., de ugye nem csak az általános iskolásoknak van ez a dolog? 1 dolog lesz ami tuti hogy néhány embert zavarni fog. A sok kiskolás a nagy csúszdákon. Nyugaton-Délen kultúráltabb helyeken a nagyobb csúszdákra 16-18s korhatár vagy magassághatár van. Itt tud valaki valami ilyesmiről? A másik ami érdekelne az a belépő ára. Bár ha külföldi turisták idecsábítására tervezték, hát akkor 7-8 ezres normál belépő a várható.”
 • 93. katuska1955 2010. március 07. 09:42
  „75. hozzászólás liongate 2010.03.06. 09:35

  A gyerekek testi egészséges fejlődésének nagyon jót tesz az úszás,főleg,ha valakinek gerincproblémái vannak,azért ezt a 26.000 gyereket nem egyszerre eresztik rá csúnya szóval a fürdőkre,élvezzék csak nyugodtan,úgyis olyan kevés lehetőséget teremt ez az ország,nem csak a sportolóké ez és ki tudja,melyik csemete lesz egyszer majd úszó bajnok:)ha kedvet kap és tehetséges!Jó kezdeményezés!

  GONDOLOM KEDVES HOZZÁSZOLÓ, HOGY CSÚSZDÁT AKARTÁL ÍRNI A GYERMEKEK GEREINCPROBLÉMA ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN, MERT ÚSZNI AZ ÚJ FÜRDŐBEN NEM LEHET. LEGALÁBB ANNYI FÁRADSÁGOT VENNÉL, HOGY MEGNÉZNÉD A LÁTVÁNYTERVET! ÚSZÁS.....HEHE JÓ KEZDEMÉNYEZÉS?...HEHE TALÁN, MAJD HA KÉSZ LESZ UNOKÁIDNAK AZ ÚJ FEDETT USZODA 20 ÉV MÚLVA....”
 • 92. K.T. 2010. március 07. 08:07
  „Az iskolákat meg se kérdezzék, hogy akarják-e!
  Ha valamelyik tanuló balesetet szenved úgyis a - már megint felelőtlen - tanár lesz a vétkes.
  Ha nem vállalják a látogatás leszervezését, mert mondjuk nem szeretnének a tanítás kárára fürdőzni, vagy éppen nincsenek elegen, hogy azt felelősségteljesen meg tudják oldani, akkor majd a most feltüzelt szülők purgatóriumában éghetnek pirosra.
  "Ha ingyé van, akkor miért nem viszik a gyerekem?"”
 • 91. K.T. 2010. március 07. 08:02
  „Régen, a pártállami időkben volt divat közönséget kirendelni egy-egy "eseményre".
  Úgy tűnik ez most sincs másképp.”
 • 90. Sly7 2010. március 06. 21:47
  „89. hozzászólás Patee 2010.03.06. 19:53
  Meg se érted a cikket oszt kommentelsz?:D”
 • 89. persona 2010. március 06. 20:13
  „89. te meg ne csak olvass, értelmezz is :D
  "június 15-éig minden szegedi általános és középiskolás ingyen juthat el a hamarosan megnyíló Napfényfürdő Aquapolisba."
  az egyetemi fenntartású általános és középiskola NEM egyenlő az egyetemmel. a Ságvári gyakorló ilyen. Egyházi fenntartású általános a Karolina, középiskola a Piarista, a Bencés.. stb. Vágod? :)”
 • 88. Patee 2010. március 06. 19:53
  „"Nemcsak az önkormányzati intézményekbe járó diákokat, hanem az egyetemi, egyházi és alapítványi fenntartású iskolák tanulóit is várják a vízi parkban - hangsúlyozta."
  Végig sem olvasod a cikkett azt kommentelsz?:D”
 • 87. Sly7 2010. március 06. 19:45
  „Ez nem ér, én is szeretnék ingyen menni...:( Az egyetemi hallgatók mér nem mehetnek ingyé?:)”
 • 86. persona 2010. március 06. 19:10
  „86. én téged se látlak a könyvtárban sosem :D”
 • 85. flexsnake 2010. március 06. 17:55
  „moderálva”
 • 84. tarkan 2010. március 06. 17:28
  „A szakmunkásképzők="gladiátorképzőkkel,ha tudnak viselkedni miért ne mehetnének????????Remélhetőleg drog,pia,cigi,nélkül,és a mindennapokban ismert alacsony szintű magatartásnorma kicsit feljebb fejlesztett szintje mellett (..amit a tömegközlekedési eszközökön tapasztalhatunk..)akár ők is::)))”
 • 83. Csöpke 2010. március 06. 17:04
  „És mi a helyzet a szakmunkásképzőkkel????Oda is rengeteg diák jár....”
 • 82. Patee 2010. március 06. 15:51
  „Még a gyerekekre is irigykednek itt egyesek, hogy ők miért kapnak belépőt..beszarás:DIgen, majd a 80 éves nagypapa 30 méterről csúszdázik nem?:DEz nem gyógykomplexum, az csak egy része, de a fő célja a szórakoztatás!A történelem órát pedig köszönöm az előzőekben hozzászólónak, erre csak annyit ha aki sokat tekint vissza a múltba, az a jövőben elveszik.Inkább örüljél neki, vagy ilyen lehetőség, és ne azt nézd, hogy miből épült...mellesleg vállalkozók pénzén, meg EU-s tám-ból,de ugye az a mocskos kormány már megint!!Egyébként ez kimondottan a gyerekeket akarja arra sarkalni, hogy az MSZP-re szavazzanak igaz?:DGrat ismét”
 • 81. tarkan 2010. március 06. 15:01
  „Nemhiszem hogy az "öregek"copják be egyedül:::)))Most mit kellene tenni???Van egy lehetőség és van három,vagy kettő,vagy akármennyi gyereked,bolykottállja mindenki az ingyenességet csak azért mert Botka hozta a döntést??????Le az MSZP-vel és abcugg ingyenfürdő????Nem hiszem hogy kopogtatócédulákkal rohamoznák meg a fürdő személyzetét,ettől még pártsemleges lehet az ember,ha te nem akarsz ne menj,politikailag beszennyezed magad a fürdő vizével:::))))))”
 • 80. lamatic 2010. március 06. 10:46
  „2. hozzászólás rt0831 2010.03.05. 16:15
  "Jó ötlet,legalább az unokáim jót játszanak!" Hihetetlen, megint becopják az öregek....nem hiszem el... észre sem veszi hogy nincs pénze hogy elmenjen az unokájával fürdőzni és nem azt kérdezi meg magától hogy nem e ez annak eredménye hogy rossz döntés született 20 éve, hanem hálás mert elmehet az unokája "ingyen", számalomból, odavetett csonton fürdőzni....istenem segíts rajtunk!”
 • 79. abdul66 2010. március 06. 10:24
  „Csak tán nem választások lesznek idén Botka elvtárs?Továbbra is adós Szeged városának egy fedett uszodával. Nagyon mély a csönd a fürdőbelépőkkel kapcsolatban is.”
 • 78. unknown 2010. március 06. 10:14
  „Valóban, én is azt mondom, hogy csak ésszel. A gyermeki játékosság könnyen okozhat balesetet különösen azzal, hogy gyermekek és felügyelőik először látogatnak el ide, a körülményeket és balesetveszélyes helyeket még nem ismerik. Ez vonatkozik a fürdő alkalmazottjaira, karbantartókra is.”
 • 77. attis 2010. március 06. 09:57
  „Néhányan elégé fére vannak tájékoztatva ebben afürdö koplexumban nem lehet uszás orákat adni ,ugyanis elfejtetek uszásra alkalmas medencét tervezni. Ez fürdö csak szorakozásra ,és pancsolásra alkalmas.Ettöl fügetlenül élvezék az iskoláok adig amig ingyen mehetnek.”
 • 76. Szecskamester 2010. március 06. 09:57
  „És én...És én???? Én is kjártam az elemit...Sőt restségim is van...SŐt...én még többet tudok, én nem kapok???
  Jah, hármas voltam boóból...bakkkerr...”
95 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárták a szegedi rakpartot

Péntek este 8 órakor lezárták a szegedi Huszár Mátyás rakpartot. Az Atikövizig előrejelzése szerint a rakpartzár várhatóan hétfőn is tart. Tovább olvasom