Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Játszósarok is segíti a gyógyulást - Fejlesztő játékokat kapott a gyermekklinika - Fotók

A Szegedi Gyermekklinika rehabilitációs osztályán általában több hétig fekszenek a kis betegek. Az ő gyógyulásukat segíti az új játszósarok, valamint azok a fejlesztő játékok, amelyeket adományként kaptak.
Fejlesztő játékokkal, speciális asztalokkal és székekkel bővült az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központjának rehabilitációs osztálya. A Rotary Club Szeged-Tisza és a Karitáció Alapítvány jótékonysági, gyógyítást segítő, adományozó programjának részeként adták át a 350 ezer forint értékű adományokat Bereczki Csabának, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika igazgatójának.
 
Fotó: Török János
Fotó: Török János

– A foglalkoztató sarokba olyan terápiás asztalokat vásároltunk, amelyeknek magassága és munkalapja is állítható, így kerekesszékkel is melléjük lehet gurulni – magyarázta Gere Mónika, a Karitáció Alapítvány program koordinátora.

Emellett három szekrényt is kapott az osztály, ahol a meglévő eszközeik mellett a most kapott képességfejlesztő játékokat tárolhatják. Ezekre nagy szükség van, hiszen az osztály újszülöttkortól 18 éves korig fogadja a gyermekeket.
 
Fotó: Török János
Fotó: Török János


– Elsősorban valamilyen funkciózavar után kerülnek hozzánk a kis betegek, például idegrendszeri vagy belgyógyászati betegséget, traumás sérülést követően. Általában hosszabb időt vesz igénybe egy-egy ilyen rehabilitáció – magyarázta Zimmermann Alíz osztályvezető orvos. Ezért is fontos, hogy minél jobb körülmények között gyógyulhassanak a gyerekek. Az adományozók hoztak még könyveket is, valamint az itt dolgozók komfortérzetét növelve új öltözőszekrényeket is beszereltek.
 
Fotó: Török János
Fotó: Török János

A gyermekklinika rehabilitációs osztálya játszósarkába kapott terápiás asztalokat, székeket. Az itt gyógyuló kis betegeknek fejlesztő eszközöket és könyveket is vásárolt a Karitáció Alapítvány és a Rotary Club.
Fotó: Török János

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megrendelésre is rajzol a 8 éves Szücs Petra

Már megrendelésre is rajzol a 8 éves Szücs Petra
A temesvári Szücs Petrának a megyei kormányhivatalban nyílt tárlata 2018-as alkotásaiból. Főleg denevéreket és cicákat láthatunk a rajzokon, ugyanis most ezek az állatok a favoritok az ifjú tehetségnél, aki már megrendelésre is alkot. Tovább olvasom