Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Jelentések a zenéről

Szeged - Miért szeretünk egy-egy zenét? Ezt vizsgálja a zenepszichológia, melynek rejtelmeibe vezette benépes hallgatóságát Stachó László, az SZTE ZMK egyetemi tanársegéde. November elején érzékelhető a Mindentudás-sorozat újítása: az oktatókon kívül hallgatók is tartanak előadást.
A zenepszichológia egyaránt kíváncsi a botfülű és a profi zenehallgatóra – jelentette ki a Mindentudás Egyeteme – Szeged előadás-sorozat legutóbbi estjén Stachó László. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti kar zeneelmélet tanszékének egyetemi tanársegédje elméleti és kísérleti kutatások alapján válaszolt arra: mi történik a fejünkben, amikor zenét hallgatunk vagy állítunk elő. A népes hallgatóság fogódzókat találhatott a könnyű- és komolyzene kényes vitájában is.

A Mindentudás Egyeteme – Szeged előadás-sorozat újítása, hogy e szemeszterben nemcsak egyetemi oktatók, hanem hallgatók is átadják ismereteiket. Például a következő előadó, Póka Andrea egyetemi hallgató november 7-én a földrengések és a Föld forgásának kapcsolatáról beszél.

A Mindentudás Egyeteme a Magyar Tudományos Akadémia tudományos vezetésével és a Magyar Telekom társadalmi szerepvállalásával jött létre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmentőként dolgozott, és tanult is Amerikában

Szeged - Több mint egy év telt el a Laposon történt tragédia óta: vízbe fulladt a 14 éves Seres… Tovább olvasom