Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Jobbik kérdések a romatelep ügyében

Szeged - Az önkormányzat által elfogadott antiszegregációs terv szerint 2029-ig felszámolják Szegeden a Cserepes sori romatelepet.
Erről tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Tóth Péter. A Jobbik szegedi elnöke elmondta: kíváncsiak lennének arra, hogy az önkormányzat készített-e hatástanulmányt a romaintegrációról.

Az is érdekli a Jobbikot, hogy a Cserepes sori telep felszámolása mennyibe kerül, hová akarják költöztetni a romákat, és a város konzultált-e az ott élőkkel. Elmondta: e kérdés legjobb megoldását csak úgy lehetne megtalálni, ha előbb készülne egy alapos hatástanulmány.

Olvasóink írták

101 hozzászólás
 • 101. k.elvis 2010. július 23. 23:45
  „szélsőséges = nem ért egyet az ország kiárusításával? Félti gyermekei jövőjét? Aggodalommal tölti el a munkanélküliség ilyen szintű növekedése? a bankok egyeduralma, a legálissá tett uzsorakamat? Aki egy nemzeti ünnepen kordonok nélkül szeretne részt venni? Aki bérből és fizetésből él? Akit enyhén zavar, hogy amíg dolgozik, adózik addig az adójából eltartottak rettegésben, tartanak egész falvakat? Büntetlenül lopnak, gyilkolnak? stb. ezt jeleni ma a szélsőséges?????”
 • 100. k.elvis 2010. július 23. 23:43
  „Végigolvasva a hsz-eket, mindenkinek tele <moderálva..> a cigókkal.Nincs idő kísérletezgetésre, nagyon komoly a helyzet a fidesz nem fogja megoldani, a többi mocsadék cigánytutujgató pártról inkább nem beszélek. Egyedüli megoldást csak a Jobbik tud erre a problémára.A Jobbik rendet akar az országban, a magyar legyen az első a saját hazájában.Ezért ők szélsőségesek? Majd rá jöttök, hogy nincs más megoldás, de nehogy késő legyen....”
 • 99. koszone 2010. július 23. 22:40
  „A jobbik nem tudja megoldani ezt a kérdést,sőt sajnos most már nem is jól kezeli !”
 • 98. anagramma 2010. július 23. 20:59
  „Még egy gondolat- Van a városházán nekem is egy ismerősöm, olyan jóféle. Tőle tudom, hogy a FIDESZ-nél erre a témára ki van adva a kuss, merthogy ugye ők is megszavazták ezt a roma integrációs csomagot.”
 • 97. anagramma 2010. július 23. 20:57
  „Én a jobbikra fogok szavazni az én gyerekem ne féljen a játszótéren és hazajövet. Nem akarom, hogy az osztályában több kisebbségi legyen....Szeretném a páromat nyugodtan elengedni a boltba, elég volt a liberális elveken alapuló népnyúzásból. Mikor leszek-e hazának olyan polgára ahol jogaim is vannak nem csak kötelességeim. Mikor lesznek ennek a hazának a romák hasznos és nem élősködő tagjai?”
 • 96. maros50 2010. július 23. 19:22
  „Egyetértek a Jobbik szegedi elnökével az általa feltett kérdések kapcsán.Ez a kíínduló alap,hogy megtörténtek-e az egyeztetések az érintettek bevonásával.Nem lefutott játszma.kedves szélsőségesek nem kell azonnal fejjel a falnak szaladni cigány ügyben.”
 • 95. ica377 2010. július 23. 17:36
  „Lehet ,ha a képviselő urak mellé költöztetnék őket szomszédnak, hónapokig vitáznának a nagy sárga épületben róla. De így hogy az "ugynevezett bólogató " emberek mellé teszik őket még csak a véleményünkre sem kíváncsiak .Remélem az ökormányzati választásoknál ezt mindenki szemelőtt fogja tartani”
 • 94. Quantumleap 2010. július 23. 17:00
  „- Mi az a három szó, amit nem szeretnél hallani egy romától?
  - ?
  - Jó reggelt, szomszéd!”
 • 93. szilléri 2010. július 23. 16:28
  „,,A LIFE egyesület és a cserepes sori lakók képviseletében Czirok Péter elmondta, hogy ők 2007-ben több fotót is készítettek, melyeken jól kivehető, hogy komoly felújítás az elmúlt tizenöt évben nem történt. A kálvária akkor kezdődött, amikor az IKV négy évvel ezelőtt társasházzá nyilvánította a telepet.""”
 • 92. szilléri 2010. július 23. 16:25
  „Czirok Péter mikor lesz előzetesbe ????”
 • 91. 620829 2010. július 23. 15:28
  „nekem lenne néhány és nagyon olcsó ötletem....mikor mondhatom el....vagy addig csak írjam meg a kuruczinfo-nak??????”
 • 90. windsor 2010. július 23. 14:40
  „Ezek után az enyém is...”
 • 89. teebee 2010. július 23. 14:39
  „Én szavazatom a Jobbiké!”
 • 88. windsor 2010. július 23. 13:51
  „Akkor meg kell szavaznunk egy olyan vezetést, aki minket tart előrébb ezeknél a mocskoknál...talán az elmúlt pár hónap segíti a tisztán látást. Nem várok én csodát senkitől, de összefogást és tetteket már igen. Ha más nem teszi, nekünk kell, hiszen ha mindenki mástól vár valamit, akkor senki nem fog tenni semmit, és lássuk be, most így működnek nálunk fehéreknél a dolgok. Nyilvánvaló, hogy az, hogy mindent eltűrűnk csak hátrányokat szerez. Ők szembe mernek szállni a politikusokkal, a rendőrökkel és velünk. Nekünk se kéne mást tenni. A mi gyerekeink is megérdemlik a biztonságot. Én magamat és a családomat akarom eltartani, nem ezt a söpredéket...”
 • 87. Birodalmi 2010. július 23. 13:27
  „windsor: teljesen egyetértek, de a mai állam vezetők ellenünk vannak! ha mi csinálunk valamit még a családunkat is ellehetetlenítik, ha ők akkor kapnak a mi pénzünkön házat! majd ha 17% 51 vagy több lesz, akkor van esélyünk. sajnos ez így van”
 • 86. windsor 2010. július 23. 13:08
  „Én is így gondolom, hogy ha mi mind összefogunk, akkor nem tudnak velünk se mit csinálni. Legyün már mi az erősebbek!! Ezekkel a mocskokkal is csak azért nem kezdenek, mert sokan vannak. Ha minden ügyet kivizsgálnának, mindet lecsuknák, akkor egy se lenne az utcán, ezért inkább nem teszik. Ha mi mind összefognánk, akkor velünk szemben is tehetetlenek lennének. Ráadásul hidd el, hogy egy magyar-cigány balhéban a rendőrök is oldalt választanának. Pláne, hogy kultúrált módon csak a cigány ellen irányulna a harag és nem rendőr-civil háború lenne...
  Szerinted a rendőrök egy részét nem dühíti a tehetetlensége? Vajh nincs olyan cigány, aki elesik miközben bekísérik az őrsre? Nekem is van pár rendőr ismerősöm, igaz az ország másik felében, de egy balhé esetén nem gondolkodnának, hogy melyik oldalra álljanak...
  Ha a politika és a törvényeink nem segítenek, akkor farkastörvényeket kell életbe léptetni. Mi törődünk a törvénnyel, ezért vagyunk sarokba szorítva. Ők? Pont leszarják...hát ideje, hogy mi is!!!”
 • 85. Moolnaar 2010. július 23. 13:00
  „84. Birodalmi
  Teljesmértékben igazad van. Itt valami nagyon nem stimmel ebben az országban!!! Ha összefogna minden magyar.... egy egész országot nem lehet lecsukni! :)”
 • 84. Birodalmi 2010. július 23. 12:52
  „81-82 Moolnaar, windsor: tényleg össze fogás kellene, de te-mi nem teheted! mi is lett a gárdával? tűzzel vassal irtják őket, fura, nem? "igazságszolgáltatás" is őket támogatja: barcsi fiatalok adtak egy pofont a hangoskodó kötekedő cigány asszonynak 2-3 év letöltendő! rajmund 3 társával agyonverte osztálytársát, mert szerintük csúnyán nézett, felfüggesztett!”
 • 83. windsor 2010. július 23. 12:47
  „16-17 éve, amikor én voltam kis tini, ha egy cigány beszólt, akkor a fehérek összefogtak. Ha a cigány fenyegetőzött, akkor megbeszélték, hogy ezt hol és mikor fogják elrendezni. És akkor még ott voltak a magyar fiatalok, és felkészültek voltak. Jöttek emezek is, volt náluk minden, amit találtak, de a mi fiaink tudták, hogy milyen gusztustalan sunyi egy népség ez...Volt velük kutya, baseball ütő és a cigány bizony menekült. Nnna de ott volt összefogás a Magyar oldalon. Hol van ez ma??? Ha ma azt mondanák, hogy rendezzük le, akkor az itt írkálók közül vajon hányan lennének ott lerendezni?? Én szívesen mennék, mert van mit visszafizetnem. Nem egyszer támadtak meg még gyerekként. Ki akartak rabolni, meg akartak erőszakolni, pedig ismétlem, csak gyerek voltam...szerencsém volt, mert nem olyan fából faragtak, hogy hagyjam magam és hangosan tudtam sikítani. Manapság már erre is immunis a társadalom. Ha valaki sikít, meg se halljuk, mert ok nélkül is folyton visítoznak a kis tinilányok, hátha attól jobban bejönnek a fiúkáknak...Xar ügy, de tényleg ez van. Nagyot változott a világ, de nem előnyére.
  Én szívesen összefogok ezek ellen, történjen az bármi módon. Jah, és nem, nem vagyok Jobbikos, de Magyar és fehér igen. Lennének jogaim, amit senki nem biztosít, és vannak kötelezettségeim, amiket meg én hülye maximálisan betartok, de ettől csak xarabbul élek, mint azok a szemetek, úgyhogy tény, hogy a türelmem már elfogyott. Egyedül kevés vagyok, de szívesen csatlakozom értelmes megmozduláshoz...már ha lenne...”
 • 82. Moolnaar 2010. július 23. 12:23
  „73. berzebúb

  Jaja, ugytúnik elpuhult beszari nép lettunk és ezt ezek a szutykok meg is érezték...! Nem hiszem hogy öseinknek gond volt rendet tartani köztuk. Alapból sunyi és gyáva népség, ha nincsenek legalább háromszoros túleröben elhagy a bátorsásguk.”
101 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Carmen graffitikkel és gigantikus lemezjátszóval

Graffitik, gigantikus méretű bakelitlemez lemezjátszótűvel és lemezborítókkal – ez a Szegedi Szabadtéri Carmenjének díszlete. Tovább olvasom