Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Kegyeleti park lesz Kisteleken

Százmillióból kegyeleti parkot, temetkezési múzeumot, szabadtéri színpadot alakítanak ki, és ezzel olyan Kárpát-medencei kegyeleti hely jön létre Kisteleken, amely emléket állít az egykor itt élt embereknek, népeknek és kultúráknak.
A Kárpát-medencei kegyeleti parkot teljes egészében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kiírásán nyert összegből valósítja meg a város.

A projekt célja, hogy széleskörűen bemutassa a Kárpát-medencében élő népekre, etnikai csoportokra és a különböző tájegységek lakóira jellemző sírokat, sírjeleket és építményeket, továbbá hogy a legkorszerűbb múzeumtechnikai eszközöket is felhasználó áttekintést nyújtson a sírok és sírépítmények fejlődésének, változásának történeti és néprajzi összefüggéseiről.

Száz négyzetméteres látogatóközpontot alakítanak ki a kisteleki Árpád utcában, amely jövő év elejétől várja majd a látogatókat. A fejlesztés egy szabad téri színpad kialakítását is tartalmazza, amely a tervek szerint történelmi színjátékoknak biztosít majd helyet a Rákóczi utcai szabadidős térnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol szorít a praxiscipő? - Túl sok a beteg a preventív háziorvosi rendszer kiépítéséhez

Hol szorít a praxiscipő? - Túl sok a beteg a preventív háziorvosi rendszer kiépítéséhez
A jelenlegi betegszám mellett nem kivitelezhető a háziorvosi rendszer tervezett átalakítása - véli Szilárd András. Tovább olvasom