Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Két szemeszterre büntették az EHÖK-elnököt, aki fellebbez

Szeged - Hallgatói kötelezettségeinek hétrendbeli megsértése miatt két félévre eltiltotta tanulmányai folytatásától Török Márk EHÖK-elnököt az első fokon eljáró fegyelmi bizottság tegnap. A döntés nem jogerős, a diákvezér fellebbez.
Két félévre eltiltotta tanulmányai folytatásától az első fokon eljáró fegyelmi bizottság tegnap Török Márkot, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának vezetőjét hallgatói kötelezettségeinek hétrendbeli megsértése miatt. Az EHÖK-elnök fellebbez – erre egyébként az írásbeli döntés kézhezvételétől számítva 15 napja van.

Indexhamisításért is ez jár

Az EHÖK-elnöktől úgy tudjuk, két féléves felfüggesztés általában indexhamisításért jár akkor, ha az illető bevallja és megbánja a dolgot. Török Márk azt mondta, ebben a félévben első fokon kizártak az egyetemről egy hallgatót, akit többrendbeli indexhamisítással vádoltak, és a bizonyítási eljárás után sem tanúsított megbánást.

A múlt héten szerdán kezdődött fegyelmi tárgyalás zárt volt, de a döntést és a döntés indoklását nyílt ülésen ismertette a bizottság elnöke, Újvári József egyetemi adjunktus. Többek között elmondta: a diákvezér szándékosan tette lehetetlenné annak az egyetemi bizottságnak az összehívását, amelynek a szociális ösztöndíj szabályait kellett volna kidolgozni. Az Universitas Sport Club vezetőjével szemben „zsarolásszerű kényszerítést valósított meg" azért, hogy a hallgatói önkormányzat által delegáltak 50 százalék fölötti többséget kapjanak a sportegyesület vezetésében. Bizonyítottnak látta a fegyelmi bizottság azt is, hogy az EHÖK-elnök az SZTE Tanulmányi és Információs Központjának használati rendjét folyamatosan és nyíltan semmibe vette, amikor rendszeresen dohányzott a központi szellőztetésű épületben lévő irodájában. Újvári azt mondta, ez semmiségnek tűnhet, de jól jellemzi Török Márk attitűdjét. Ezenkívül Török rontotta egyetemének jó hírét azzal, hogy egy, az üggyel kapcsolatos sajtótájékoztatóra szóló meghívóban nevetségesnek nevezte az ellene felhozott vádakat.

Török Márk nem akarta elhinni: eltiltották az egyetemtől. Fotó: Segesvári Csaba

Újvári végül így fogalmazott: nem kis megkönnyebbülés a bizottságnak, hogy részükről lezárhatják az ügyet. Török Márk azonban nem zárja le, fellebbez. Azt mondta, ha a vádpontok megállnának, akkor az egyetemnek a végleges kizárás mellett kellene döntenie és büntetőfeljelentést is kezdeményezni kellett volna. Azt is mondta, hogy nem neheztel a fegyelmi bizottság tagjaira.

Nem jövök többet reggelente – mondta már a folyosón, a kávéautomata mellett Újvári Józsefnek, aki így válaszolt: túl fogom élni, Márk.

A jogi kari dékán szerint bölcs döntés született

Bölcsnek és megfontoltnak nevezte a fegyelmi bizottság döntését Szabó Imre jogi kari dékán. A Török Márk által felvetett büntetőfeljelentést vagy kizárást szerinte a bizottság valóban megfontolás tárgyává tehette volna, de figyelembe vették, hogy egy 21 éves fiatalemberről van szó, akinek nem akarták derékba törni az életpályáját.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. mandy 2007. december 14. 11:20
  „eddig nem írtál ilyen csúnyán ... :(
  ne olts le légyc, de egy valamit ha megszabad jegyeznem: az a furcsa, hogy a HÖKösök mellett csak HÖKösök érvelnek; de látos minden kívülálló (aki ezekbe a fórumokba ír) pont az ellenkezőjét állítja ...
  tudod van egy roppant félelmetes dolog benned: végülis amit leírsz az igaz 100%ig igaz, de valahol a srácoknak is igazuk van. Az ivászat nem kötelező persze, de ha a rendezvényen (pl. gólyatábor: más program nincs, akkor persze, hogy ivásba torkollik az egész) ...
  Mondjuk tényleg eléggé idióta hozzászólások voltak: úgy tűnik felakarják spannolni a fórumot;)”
 • 38. British Petroleum 2007. december 14. 08:38
  „Mi az?! előkerültetek srácok?! kezdtem már parázni, hogy egyedül maradok, és unatkozni fogok... ;)

  Eljöttem Szegedről: fenomenális komment, igazán tetszik, nagyon nagyon stílusos :D tök jó hogy leléptél szegedről. Tényleg B+, a HÖK tehet arról, hogy neked ez a város(!!!) nem jött be. Vagy esetleg nem az lehetett, hogy el kellett menned, mert nem voltál elég jó erre az egyetemre? Tudom, ha a másik tehene szebb, akkor megölöm nehogy már a másiknak jó legyen.

  Aevin: Igen nagyon igazad van: egy k*rva korrupt bandával állsz szemben. Miért? Ó azt te sem tudod, még csak megindokolni sem csak azzal hogy hova folyik el az a "rengeteg" pénz. Milyen rengeteg pénz? GTK-s létedre lártszik milyen k*rva okos vagy. nem tetszik a GTK-s HÖK-ös arca? B+! Akkor ne szavazz rá és indulj el a választásokon. Mert u*atni tudom mindig könnyebb mint csinálni valamit. Ivás van a bulikon? KÖTELEZŐ????

  Szubjektív: ugyan ne te mond már meg, hogy mit gondoljak kis kö****. Majd eldöntöm, hogy kivel értek egyet. Nagyon kemény srác vagy te, igazi fasiszta.

  Végezetül: mindannyian fenemód okosok vagytok, csak az a röhej, ha véletlenül összefuttok valamelyik HÖK-össel személyesen, akkor meg ti vagytok a legtenyérbe mászóbb s*ggnyálak. Igen így lehet érdemi beszélgetést folytatni, tényleg. "beverik a vigyorgó pofájukat". Érettségizett egyetemista ember vagy te? Menjél vissza B+ a középkorba, oda való vagy, de nem közgazdásznak az fix. És nem kezdem el körülbelül 658725645656x-re tételesen cáfolni azt amit leírtatok. Mert u*atni megint könnyű, de azt, hogy miért meg minek azt már nem tudjátok. B*sszátok meg, ugyan írjatok már végre valami k*b*szott konkrétumot, vagy tényt az állításaitokra, mert ez így k*rva unalmas.. Elmentek ti a tudjátok hova.”
 • 37. Szubjektív 2007. december 13. 17:50
  „Ez most egy teljesen szubjektív hozzászólás,vélemény.Mindenkinek lehet, és van is.

  "Miért a legtenyérbemászóbb, leggusztustalanabb emberekből lesz HÖKös?"- Nem véletlen, hogy ezt a *****t is felfüggesztették.

  Egyet lehet érteni!”
 • 36. Aevin 2007. december 13. 17:47
  „Nekem is az a véleményem, hogy egy korrupt bandával állunk szembe! Nem tudom, hogy hova folyik ez a rengeteg pénz, mi nem sokat látunk belőle...?!? Többször voltam bent idén is a Gtk-Hök-ön. Nem tudtak sohasem érdemi választ adni. Állandóan szervezik a különböző "parikat", ahol játszák az arcot, DE értelmes programot nemigazán szerveztek. Buli=Ivászat; Közgkirándulás=Ivászat...no comment. Továbbá az állandóan vigyorgó pofájuk irritál, nem csodálkoznék ha lassan már beverné vki....:)”
 • 35. Eljöttem Szegedről 2007. december 13. 17:36
  „Szerintem körbe kéne nézni eléggé az összes egyetemi HÖK portáján, nem biztos, hogy nem találnának hasonlókat...

  Én hál´istennek eltűztem abból a mocsadék városból. Minden szempontból egy undorító mocsadék-hányadék volt, és a HÖKnek nagy szerepe volt ebben. A HÖKös pitiáner keménykedés, meg a bulikon való "játszom az agyamat" sajnos minden JATÉs szerda-csütörtök szerves eleme volt.

  Valahogy nagyon megerősödött, ez a partyvonal. A HÖK már nem arról szól, hogy a diákokért valamit tegyünk, hanem arról, hogy mekkora menő arcok ők mindannyian, mekkora "partyface"-ek.

  Pl. a tandíj ellen is csak tinglitanglizással lehetett tüntetni, "nehogymár megadjuk a tiszteletet."

  Magyarán mindenki takarodjon abból a hulladék városból, mer gennyedzik az egész gedvadék, hogy rohadna meg!!!

  FELVÉTELIZŐK!!!!NE FELVÉTELIZZETEK SZEGEDRE!!!Kivéve ha már az egész pudvás HÖKöt sittre vágták!!!”
 • 34. British petroleum 2007. december 11. 16:42
  „Neked is minden jót!
  ágyő”
 • 33. mandy 2007. december 11. 16:03
  „nem, nem készülök pedagógusnak:) ... nem bírnám elviselni ...
  nem fűzöm tovább a dolgokat, mert szerintem már így is túltárgyaltuk: csak még annyi, hogy nem egy negatív tapasztalatom volt, nem egy HÖKössel. egyszer már mondtam nem tom mármelyik fórumban, hogy alelkiismeretetekre van bízva.
  na akkor minden jót”
 • 32. British Petroleum 2007. december 11. 09:49
  „Szia mandy!

  "de egy haverom ki bírt sajtolni a HÖKből valami meccsjegyet ". Az a kisajtolt jegy nagy valószínűséggel a PICK Szeged meccsére szolt. A nnyira szerintem nem kellett kisajtolni, mert a http://pick.ttkhok.hu/ honlapon bárki foglalhat aki hallgató. Jaja vannak fürdőjegyek is az Anna fürdőbe, meg szoktak lenni Jeges estek is sok egyéb mellett és ezekre simán lehet jegyet szerezni minden küzdelem nélkül, csak be kellene menni a HÖK-re és kérni, nem sajtolni...

  "nézd egy valamit meg kell értened: egyszer nagyon keresztbe tettek nekem és akár mikor fordultam egy HÖKöshöz segítségégért: bármilyen kérdésben, soha sem segítettek (ezek nem hú de egetrengetően bonyolut dolgok voltak csak egy valamikori elsős kért akkor segítséget); nem akarok én kinyírni senkit: csak szerintem nem végzik jól a dolgukat. "
  - és azért mert egyszer negatív élményed volt egy HÖK-össel, akkor az összes többi is ugyanolyan rohadék, és a kollektív büntetés elvét alkalmazod? Szerinted jól van ez így? nekem számtalan negatív élményem volt már a hallgatókkal, mégsem mondom azt, hogy az összes f*sz. Remélem nem pedagógusnak készülsz. Ha igen, most olvastam egy nagyon jó könyvet "Fekete Pedagógia" címmel, olvasd el Te is mert nagy szükséged lenne rá. (nem cinkelés, komolyan.)

  "persze, nem lehet olyan rendszert csinálni,ami mindenkinem tetszik, de valóban úgy gondolod, hogy jól van ez így?"
  - Igen, úgy gondolom. Nem látok benne hibákat, Te meg semmilyen konkrétumot nem soroltál fel, mintahogy a többi előtted szóló sem.

  És nem, még mindig nem én vagyok Török Márk :) :)!

  továbbiszépnapot”
 • 31. mandy 2007. december 10. 10:31
  „és?”
 • 30. kispista 2007. december 09. 22:32
  „51/ 2007- es kormányrendelet szerint a lakhatási támogatás megszűnt.”
 • 29. mandy 2007. december 07. 12:19
  „ejha!!!!!! ez ütős volt: a csaj, aki mondta nekem ezt a laktám dolgot nem ment bele abba, hogy miért utasították el, meg abba, hogy mit jelölt be és mit nem, vagy abba, hogy milyen igazolást küldött el ... valószínüleg igazad van én sem tudom, hogy így van vagy nem, már csak azért sem, mert abbahagyta az egyetemet mert nem tudta finanszírozni. egyébként meg az ellenforradalmárt viccnek szántam, de te mindig mindent komolyan veszel ... és nem tartom a HÖKöt ellenségnek csak szerintem nem komplettek, ennyi. mondom csak akikkel ezekről beszélgettem egyetértenek velem. miből gondolod, hogy elégedettek? a 70%uk?
  a gólyatábor: persze voltak részeletes programok: de nem tartották meg őket: a levélbe leírtak minden ígéretet, de egyik sem lett megtartva; meg a főgólyák egész nap részegek voltak, úgy be voltak állva mint a hétszentség.
  én sem kaptam ingyenjegyet, de egy haverom ki bírt sajtolni a HÖKből valami meccsjegyet ... meg egy másik fórumon írták, hogy a BTKHÖK osztogat fürdőkbe jegyet.

  még egy kérdés: BIZTOS nem te vagy Török Márk?

  nézd egy valamit meg kell értened: egyszer nagyon keresztbe tettek nekem és akár mikor fordultam egy HÖKöshöz segítségégért: bármilyen kérdésben, soha sem segítettek (ezek nem hú de egetrengetően bonyolut dolgok voltak csak egy valamikori elsős kért akkor segítséget); nem akarok én kinyírni senkit: csak szerintem nem végzik jól a dolgukat.
  persze, nem lehet olyan rendszert csinálni,ami mindenkinem tetszik, de valóban úgy gondolod, hogy jól van ez így?”
 • 28. British Petroleum 2007. december 07. 09:45
  „szépjóreggeltkívánok!

  Valóban bele lehet menni, hogy választotta vagy nem választotta. Én úgy értelmezem, hogy nem ment el választani. De lehet hogy másként gondolja nem tudom, majd ő biztos jól ideírja. De abban majdnem biztos vagyok, hogy Ő már nem egyetemista. Na mindegy.
  Az lenyűgöző, hogy annyira sok ismerősöd van, hogy véleményük reprezentatív mintát adhat egy ekkora egyetem hallgatóinak véleményéről. komolyan mondom le a kalappal, hogy ennyi ismerősöd van :)! Aztán az ilyen szavaktól meg kiráz a hideg hogy: "a diákok eléggé nagy százaléka", mit jelent az, hogy eléggé nagy százaléka, szám szerint hány százalék? Ne blikkesedjünk már, ezek csak üres lőzungok, amik ~10 évvel ezelőtt is sántítottak már. Hát az meg nem baj, hogy gonosz ellenforradalmárok köreiben mozogsz. Miért lenne baj?! de azért az elgondolkoztató, hogy Te-Ti ezt ilyen forradalomnak vagy akárminek fogjátok fel és kialakult szilárd ellenségképpel rendelkeztek/el, ami esetünkben az EHÖK/HÖK-ök.
  Komolyan meglepődtem rajta, nem gondoltam volna, hogy vannak ilyenek. Egyébiránt továbbra is tartom magam ahhoz, hogy az SZTE hallgatóinak 85-90%-ának semmi baja az EHÖK/Hök-kel, 70%-a pedig elégedett a munkájukkal.
  A konkrét példáidra: Teljesen véletlenül ;) elég jól ismerem a Szociális Ösztöndíj Rendszert . Namost vagy a csoporttársad, hazudik, vagy Te hazudsz, vagy nem adta be a pályázatát. Miért? Rendkívül egyszerű: írod, hogy félárva, és a szülő min. 3 gyermeket nevel. Az, hogy rokkant, ebben az esetben teljesen lényegtelen (amúgy természetesen nem). A felsorolt 2 dolog a csop. társadat kapásból 2 (!!) előnyben részesítési követelménynek felelteti meg (lsd. 51/2007 III.16.) ALANYI JOGON JÁRT neki 24.000 Ft, mivel I. kategóriás előnyben részesített a nagycsaládossága miatt (3 gyererek). tehát köszönöm szépen vagy nem jelölte, hogy nagycsaládos, vagy hogy félárva, vagy nem igazolta le, vagy nem jól töltötte ki a pályázatot első szakaszban ÉS nem fellebbezett. Tehát igen, ilyenek ezek az elégedetlen és nem jut eszembe milyen érzést érző hallgatók: Nem csinálom meg azt ami a dolgom lenne, nem olvasom el azt a tizenakárhány oldal tájékoztatót (minek is végülis nekem szól), ÉS mindezért nem én vagyok a felelős, hanem a HÖK-ösök, Mekkora szemetek már! Nem csinálták meg helyettem a pályázatomat, sőtt vizsgázni sem mennek el helyettem a kis rohadtak. Igen mandy, most ebben a percben már én is érzem ezt a negatív hangulatot igazad van szerintem is nyírjuk ki az összes HÖK-öst, mert megérdemlik! (azzal meg ne is próbálj kibújni, hogy nem idén volt. azért sem mert akkor ide kellene biggyesztened az idei elnyert 24.000 Ft-ot is.)
  kövi: 15000 Ft-ért minimum 3 nap (inkább több, attól függ melyik kar) szállással-kajával szerintem nem rossz. Ja, kérem nem egy Forrás vagy Novotel (mondjuk ott ennyiért nem hogy szobát nem kapsz..). Piáláson kívül meg történt, mert tudod itt vannak részletes programok, és abban van egy olyan is hogy "szakmai nap" tudod bemutatkoznak oktatók ilyesmi, csak lehet hogy nem kellene letiplizni első nap, mert esik az eső vagy kutyafüle... BTK-s TTK-s gólyatábort meg láttam véletlenül idén a városban, nem tüntek részegnek, mondjuk végigordították meg énekelték a Kárászutcát. (azt meg hogy valaki iszik vagy sem, maga dönti el, nem lehet rá kötelezni)
  Jó, a Magna nekem sem a szívem csücske DE! lehet, hogy van olyan akinek az, ő meg -gondolj bele- tökre örült. Meg tudod van egy olyan is, hogy a fellépő pénzt kér azért hogy fellépjen. Igen lehetne Kovács Ákos (csak példa) is, aztán se gólyabál, se kari buli, se gólyatábor egy darabig.Volt egy ember aki azt mondta: "olyan rendszert ami mindenkinek tetszik, nem lehet csinálni" (mondott még sok hülyeséget de azt hagyjuk).
  Háh, jó neked, hogy kaptál valaha is ingyenjegyet. Én sose kaptam sehol semmi ilyet.
  Ennyi mandy. várom a kontrát.

  továbbiszépnapot”
 • 27. mandy 2007. december 06. 22:56
  „Öh, British! nem értetted Manyó hozzászólását kicsit félre? Én úgy értelmeztem, hogy nem RÁJUK szavazott ... vagy tévednék? Remélem nem ...
  Egyébként az érezhetőséget úgyértem, hogy a diákok eléggé nagy százaléka elégedetlen a HÖKök munkájával ... akivel beszéltem erről, az mind ezt hangoztatta: szerintem az elégedetlenség érezhető dolog; vagy biztos az a baj, hogy a gonosz ellenforradalmárok köreiben mozgok:(
  csak egy példa: az egyik szaktársam félárva, az apja rokkant és mellette 3 gyereket nevel; sem kollégiumot, sem lakhatási támogatást nem kapott ... kérdésem, akkor ki kap?
  következő: elsősök meséltek a gólyatáborról és mondták, hogy piáláson kívül nem történt több (pedig elvileg nem ezért jöttek), a szállás és a kaja undorító volt: miért ezt kapták 15000 forintért?
  A HÖK rendezvényeivel kapcsolatban: mind egytől egyig uncsi ahhoz képest amennyi a beugró ... (magna cumot hívni bálra?!) na jó nem is az, mert el van azért az ember, de akkoris!!!!!!!
  stb. jót igazából csak keveset hallottam: az ingyen bérlet az jó mondjuk, meg a különböző ingyen jegyek, amiből ha jut szegény diáknak, akkor igazán kiváltságosnak érezheti magát ...
  Nos, British, akkor várom az oltást ... (* *,)”
 • 26. British petroleum 2007. december 06. 16:19
  „Hát persze!

  én most éppen azt érzem, hogy fáj a hasam, ugye mandy számodra is érezhető ez..;)

  komolyra fordítva: miből érezhető? (ha már így érezhető...:D?)

  Manyó!

  igazából nem értem a hsz-edet. (szerintem mandy sem :S) De na nehogymár az legyen a baj, hogy nem mentetek el szavazni aztán valakit megválasztottak azok akik elmentek szavazni. Ne vonjuk már ki magunkat azért mert nem gyakoroltuk jogainkat.”
 • 25. mandy 2007. december 06. 16:10
  „hát egy másik fórumon nagyon kiosztottak, mert hogy fogjam be hiszen úgysem ismerem a HÖkös világjukat, meg hogy ők kidolgozzák a belüket: mi meg egy hálátlan banda vagyunk, akik úgysem tudnak semmit, de mégis mindenről van véleményünk. igazad van: a nagy politika kicsiben.
  de nem elég az, ha nem is tudjuk mi folyik a háttérben azért az érezhető hogy rossz?!”
 • 24. manyó 2007. december 06. 12:02
  „Hihetetlen.
  Minket az egyetemen, mikor panaszkodtunk valamiért (pl. késő kifizetés, rossz elbírálás) akkor azt kaptuk a képünkbe, hogy mi választottuk a HÖK-öt, és az EHÖK-t.
  Baromi jó, soha nem választottam őket. És tetszik a döntés, mert a jelenlegi EHÖK szerintem piciben reprezentálja a szülőket a minisztériumban.”
 • 23. mandy 2007. december 04. 14:50
  „lököttek;) ki a francokat érdekel a helyesírás: a tartalom a lényeg!”
 • 22. felbőszült 2007. december 03. 16:25
  „Kedves NP!

  Nincs előttem az MTA legfrissebb (A magyar helyesírás szabályai) szövegszerű változata, s téves passzusokat, oldalszámokat nem szeretnék írni, ezért amint megtalálom, jelzem Neked.
  Nem kioktató célú volt a Vicces fórumtárs beírására adott válaszom, csak pusztán elkeserít annak ténye, hogy a nyelvtan ily mérvű ismerete nélkül egyáltalán felvesznek valakit a felsőoktatásba, légyen szó egyetemről, fősikoláról vagy BA-, esetleg FSZ-képzésről. Nem tudom, osztják-e mások e véleményemet, de engem felháborít.

  Üdv: Felbőszült”
 • 21. NP 2007. december 03. 16:08
  „Kedves felbőszült!

  Utánanéztem az "egybeírandó" szó írásmódjának a megadott forrásodban, s abban nem találtam olyan passzust, ami alátámasztja az általad preferált különírt formát. Légyszi, add meg pontosabban a helyet! Kösz.

  Üdv: NP”
 • 20. krampusz 2007. december 03. 15:09
  „Imádom, hogy minden fikázásból előbb-utóbb hejesírás-verseny lesz :)”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre útdíjas a 45-ös, a 451-es és az 55-ös is

Szeged - Útdíjat fizetnek már a 3,5 tonnánál súlyosabb teherautók is jövőre, utána pedig az következik, hogy valamennyi jelentősebb utat bevonják a rendszerbe. Tovább olvasom