Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Kulisszatitkok a Credóról a Somogyiban - Galéria

Először volt a Somogyi-könyvtár közönségtalálkozóinak vendége a Szegedi Kortárs Balett, amely Credo címmel mutatja be február 22-én legújabb koreográfiáját a kisszínházban.
A Somogyiban a darab kulisszatitkairól mesélt Pataki András balettigazgató, az alkotó, Juronics Tamás művészeti vezető és a társulat tagjai. Juronics a népszerű észt zeneszerző, Arvo Part Credo című művére komponálta legújabb koreográfiáját.
 
Kulisszatitkok a Credóról a Somogyiban. Fotó: Török János - GALÉRIA

A művészeti vezető elárulta, nehéz alkotói folyamaton vannak túl, hiszen ez egy ön- és istenkereső darab, az utóbbi időben sokat foglalkoztatta ez a téma. – Küzdelmes munka volt. Ebben az alkotásban van valami szemérmesség, megrendeztem, de legszívesebben beraknám a fiókba, mint ahogy egy festő rejtegeti új művét – fogalmazott a Kossuth-díjas koreográfus-rendező. Mosolyogva hozzáfűzte, természetesen ezt nem teheti meg, a Credo maga a megtestesült hit.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyártótól a betegig ellenőrizhetővé váltak a készítmények: jön a QR-kódos gyógyszer

A gyártótól a betegig ellenőrizhetővé váltak a készítmények: jön a QR-kódos gyógyszer
Egyedi kóddal és dézsmazárral látják el szombat óta a vényköteles gyógyszerek dobozát - ennek segítségével ellenőrizhető minden készítmény eredetisége, és az, hogy kibontották-e. Tovább olvasom