Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Majdnem egy hetet tölt Szegeden a 21. század tenorja

Majdnem egy teljes hetet tölt majd Szegeden áprilisban José Cura, a 21. század tenorja, aki ma este Budapesten egy jótékonysági gálakoncerten vezényel.
Verdi Requiemjét dirigálja ma este egy budapesti jótékonysági koncerten José Cura. A sokoldalú művésszel (vezényel, rendez is operaelőadásokat, de tervezett már díszletet is), a világhírű tenorral – aki az ezredfordulón szerepelt először nálunk, élete első magyarországi operaszerepét pedig éppen a szegedi színházban vállalta el – tegnap mindenképpen szerettünk volna beszélni az áprilisi szegedi Otello-előadásokról, de lapzártánk előtt nem sokkal elfoglaltságára hivatkozva lemondta a telefoninterjút.

Pedig volt támogatónk: a művész menedzsere, magyarországi fellépéseinek szervezője nem más, mint Bokor Roland, aki több mint 20 évvel ezelőtt a szegedi színházban balett-tagozatot alapított, és három évig igazgatta is a társulatot. Azóta – mint mondja – Szeged a szíve csücske, és amikor módja nyílt rá, megszervezte, hogy a világszerte keresett művész Szegeden lépjen fel, mégpedig a Pál Tamás által vezényelt, Anger Ferenc rendezte, áprilisi két Otello-előadás címszerepében.

A tenorista ma este Budapesten dirigál egy koncertet. Fotó: MTI/ Sándor Katalin

Bár a pesti koncertpróbára készülő Cura tegnap elérhetetlennek bizonyult, Bokor Roland jóvoltából néhány újdonságot megtudtunk a tavaszi szegedi szereplés körülményeiről. Az április 9-i első előadás előtt pár nappal, 6-án, vasárnap érkezik a városba a sztár, és már aznap este sajtótájékoztatója lesz szálláshelyén, a Novotel Hotelben.

Már csak a kakasülőre vannak jegyek

Elkelt a belépők több mint 90 százaléka az április 9-i és 10-i Otelló-előadásokra, amelyeken José Cura énekli a címszerepet Szegeden. Mint a színházjegyirodától megtudtuk, még a kakasülőre lehet jegyeket kapni, április 9-ére, szerdára kicsivel többet, mint a 11-i, pénteki előadásra. Az érdeklődés folyamatosan és nagyjából egyenletesen nőtt, de a jegyvásárlási csúcs mégis a karácsony előtti időszak volt.  
Bár rendkívül családcentrikus ember, ezúttal egyedül érkezik, ám a tervek szerint a második, április 11-i, vasárnapi előadásra eljön a felesége is. Az argentin tenor, aki Buenos Airesből az 1990-es években települt át családjával Európába, Madridba, a világ legkapósabb művészeként sem „fertőződött" sztárallűrökkel. Bokor Roland elmesélte, hogy hétfőn este találkozott először „élőben" (hiszen telefonon már konzultáltak) a szegedi előadás rendezőjével: Anger Ferenc részletesen bemutatta az előadás koncepcióját, a sztártenor csillogó szemmel figyelt és lelkesedett.

Madridból érkezik majd Szegedre, és innen Németországba megy. Mostanában Zürichben szerepel többet, de hamarosan az Egyesült Államokban énekel, illetve Bécsben. Szeged után nem sokkal Japánba utazik és Németországban Álarcosbált rendez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat kölyök a hetediken

Szeged - Mitől különlegesek a képen látható angol cocker spánielek? Attól, hogy a szőrös apróságok egy hetedik emeleti panellakásban születtek. Tovább olvasom