Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megadóztatná a fideszes kiskirályokat az Együtt

Az Orbán-rezsim bukása után kivizsgálja az Együtt a Lázár Jánoshoz köthető, óriásdaruval épített vadászkastély ügyét, amihez közel 19 ezer hektár tartozik - mondta Nagy Sándor, az Együtt szegedi választókerületi elnöke. Bejelentette, jóvátételi adót vetnek ki a fideszes kiskirályokra.
– Csongrád megyében is milliárdokat loptak el a fideszes kiskirályok az elmúlt években – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Nagy Sándor. Az Együtt szegedi választókerületi elnöke szerint elegendő csak a trafikmutyiban érintett Continentalra, a Hódmezővásárhelyen Tiborcz Istvánnak juttatott közvilágítási százmilliókra vagy a szegedi futballstadiont építő Garancsi Istvánra gondolni.

– Az ellopott vagyonokat az Orbán-rezsim bukása után visszaszerzi az Együtt. A milliárdos vagyont szerző oligarchákra, helyi kiskirályokra jóvátételi adót vet ki az Együtt, amely a kisemmizett, földjeiktől, trafikjaiktól és megélhetésüktől megfosztott embereknek kárenyhítést fizet – hangsúlyozta a politikus. Nagy szerint az igazságtétel kiterjed a helyi korrupciós ügyekre is. Elmondta, felszámolják az oligarcháknak kedvező törvényeket, a szerzett jogokat és a strómankultúrát. – Jóvátételi adót kell fizetniük mindazoknak, akik az Orbán-rezsim kedvezményezettjeként tisztességtelenül jutottak vagyonhoz, állami közbeszerzésekhez vagy uniós pályázatokhoz – magyarázta. Szerinte az államnak részlegesen, szimbolikusan kártalanítania kell azokat is, akiknek a magánnyugdíj megtakarításait az Orbán-rezsim felélte.

– Kivizsgáljuk a Lázár Jánoshoz köthető, óriásdaruval épített vadászkastély ügyét, amihez közel 19 ezer hektáros földterületet szereztek meg az érintettek – hangsúlyozta Nagy Sándor, aki szerint Orbán bukása után csak akkor léphet Magyarország a békés, polgári gyarapodás útjára, ha tiszta vizet öntenek a pohárba. Rámutatott, a kárenyhítés költségeit nemzetközi bírósági határozatok és józan kalkuláció alapján számítják ki.

Az Együtt választókerületi elnöke szerint a sajtószabadság fideszes korlátozása, a független sajtó felvásárlása a megyei napilapok működését is ellehetetleníti.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Unokával vásárolt be a Czvik házaspár

Unokával vásárolt  be a Czvik házaspár
Hétéves unokájuk segítségével vásárolt be Czvik József és felesége lapunk számlájára az újszegedi Príma Novában. Tovább olvasom