Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Megmérgeztek egy platánfát, ki kellett vágni - 200 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlanak a környezetgazdák

Szeged - A szegedi Boros József utcában található annak a platánfának a csonkja, amelyet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-nek ki kellett vágnia, mert a közelmúltban valaki megmérgezte a növényt. A 40 éves fa ennek következtében pusztulásnak indult, ezért vált szükségessé az eltávolítása.
– A nyáron észleltük, hogy az Árkád hátsó sarkánál, a Boros József utca 20. előtt egy szép platánfa a társasházi garázsok előtt a kihajtás után természetellenesen száradt el – nyilatkozta lapunknak Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatója.
Már csak a csonk emlékeztet arra, hogy itt egy 40 éves platánfa állt. Fotó: Kuklis István
Már csak a csonk emlékeztet arra, hogy itt egy 40 éves platánfa állt.
Fotó: Kuklis István
– Közelebbről jól látszott, hogy lyukakat fúrtak a fatörzsbe, amelybe vélhetőleg valamilyen mérget injektáltak, így a fa pusztulásnak indult. Ezt alátámasztja, hogy az injektálás alatt sarjadni kezdett a növény. A Magyar Faápolók Egyesületének becslése alapján a 40 éves fa természeti-környezeti értéke 877 ezer 500 forint. A rendőrségen büntetőfeljelentést tettünk veszélyeztetést előidéző környezetkárosítás miatt. 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzünk ki az elkövető nyomravezetőjének – fogalmazott az ügyvezető igazgató. 

– Ez egy nagyon káros közösség- és természetellenes cselekedet, ezt és az ehhez hasonló eseteket kiemelten kell szankcionálni. A fát a rendőrségi helyszínelés után önkormányzati határozat alapján ki kellett vágnunk, mert veszélyessé vált – magyarázta Makrai László.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta: Sziget a Tiszán

Tovább olvasom