Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Milliós összeget gyűjtött több mint ezer futó az újszülött életmentőknek

Szeged - Pintér Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke indította el szombat reggel 9-kor a jótékonysági futás öt kilométeres távján indulókat.
Idén hatodik alkalommal szervezte meg a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány a Fuss az Életekért jótékonysági futást. A Vértónál megtartott rendezvény fő célja a szolgálat életmentő munkájának a támogatása, amelyhez a különböző futószámokra való regisztrációval járulhattak hozzá a résztvevők. A hagyományos családi távok, egy és öt kilométer mellett idén a komolyabb kihívásokra vágyók egy 10,5 kilométeres, félmaratoni távot is lefuthattak. A szervezők tájékoztatása szerint a hivatalos összesítéssel még nem végeztek, de az biztos, hogy több mint ezren vettek részt a jótékonysági futáson, az összegyűlt támogatás összege pedig milliós nagyságrendű. 
Milliós összeget gyűjtött több mint száz futó az újszülött életmentőknek. Fotó: Török János - GALÉRIA
A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány idén már 25 éve szolgálja az újszülött, koraszülött mentést. Eddig közel 20 ezer életet mentettek. Az alapítvány Dél-Magyarország három megyéjéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – menti az életveszélyben lévő újszülötteket és szállítja a régió újszülötteket ellátó központjaiba a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megelégelte a galambürüléket a Kölcsey utca egyik bérlője: Novákné felmosott a belvárosban

Megelégelte a galambürüléket a Kölcsey utca egyik bérlője: Novákné felmosott a belvárosban
Takarítással kezdte a szombatot Novákné Halász Anna a Kölcsey utcai üzlete előtt és annak környékén. Mint mondta, egyszemélyes civil szervezetként unja, hogy minden reggel azzal kezdi a napot, hogy felmossa a galambürüléket. Tovább olvasom