Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Négyen kapták meg Az év vállalkozója díjat

Szeged, Deszk - Az év vállalkozója díjat Csongrád megyéből négyen vehették át a VOSZ-nál december 7-én megrendezett ünnepségen: Bánffi István, a Bánffi&Bánffi Kft. ügyvezető igazgatója, Tari Jenő, a Csavarker Plusz Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Zita kertész, egyéni vállalkozó, valamint Kováts Gábor mezőgazdasági vízgazdálkodási szakmérnök, a Kavits Bt. tulajdonosa.
A Bánffi&Bánffi Kft. elődjét, a szegedi Bánffi szódát több mint 100 éve, 1907-ben alapították, Bánffi István 1985-ben, édesapja halála után vette át a céget – tudtuk meg Az év vállalkozójától. Nemcsak erre az elismerésre büszke az a 7 ember, aki ennél a kis szegedi cégnél dolgozik: idén ugyanis megkapták a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat (MAMD) is. – Mindig arra törekedtünk, hogy a vevőinket tiszteljük, magas színvonalon szolgáljuk ki – mondta a vezető. Örül, hogy minden szegedi ismeri a terméket, és hogy minden szegedi üzletben jelen lehetnek a szódával. Kiderült: messzire nem szállítanak, szódát nagy tételben ugyanis nem lehet „korrekt" módon előállítani, mert nagyon oda kell figyelni a gyártásra, az újratölthető palack állapotára. Nekik a minőség, a megbízhatóság számít.

Tari Jenő, a Csavarker Plusz Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója 1995-ben alapította a rögzítéstechnikai anyagok és szerszámok kis- és nagykereskedelmével, a kisgépek szervizelésével foglalkozó céget. Jelenleg 2 üzletben árusítanak Szegeden, az egyik a Brüsszeli, a másik a Moszkvai körúton található. 2005-ben belépett az országos Iparos Centrum-hálózatba: előnye, hogy központi a beszerzés, és jó árakon forgalmaznak – mondta a vezető –, de így is nehéz a helyzet az építőipar válsága miatt. Amivel pluszt tudnak nyújtani: a vevőket szakmai tanácsokkal láthatják el, az Iparos Centrum oktatásainak köszönhetően. Az év vállalkozója összegzésként elmondta: 14 munkatársa a gazdasági környezet nehézségei ellenére is jól teljesít.

Az Év vállalkozói Csongrád megyéből: Bánffi István, Kováts Gábor, Tóth Zita, Tari Jenő.  Ribizsár Péter Magyar Gazdaságért Díjat kapott.   Fotó: Karnok Csaba
Az Év vállalkozói: Bánffi István, Kováts Gábor, Tóth Zita, Tari Jenő. Ribizsár Péter Magyar Gazdaságért Díjat kapott.
Fotó: Karnok Csaba

A magyar gazdaságért

Ugyancsak a VOSZ-ünnepségen vehette át a Nemzetgazdasági Minisztérium Magyar Gazdaságért Díját Ribizsár Péter szegedi gépjárműjavító kisiparos, a Szegedi Ipartestület örökös tiszteletbeli elnöke. 40 éves „iparos" vezetői múltjáért és 45 éves önálló vállalkozói munkásságáért kapta meg az elismerést. 

Egyéni vállalkozóként 2004 óta foglalkozik dísznövény- és rózsatőtermesztéssel Tóth Zita Deszken. Szabadgyökeres rózsatövet még külföldre is exportál. – Büszke vagyok arra, hogy családi hagyományokra épülő vállalkozásom van – mondta Tóth Zita –, amelynek még a nagyszüleim tették le az alapjait. A díj nemcsak az én érdemem, az egész család munkája benne van: több mint félmillió rózsatövet „állítunk elő" évente. Francia, osztrák, svájci és német kapcsolataink is vannak, ismerik a nevünket, és nemzetközileg elismerik a munkánkat. Örülök, hogy ezzel a díjjal az én tudásomat is hozzátehettem édesapám tudásához.

Kováts Gábor nyugdíjas mérnök társadalmi tevékenységéért vehette át Az év vállalkozója díjat. A Magyar Mérnök Kamarában folytatott több évtizedes szakmai és társadalmi tevékenységét honorálták az elismeréssel. A kamarának két cikluson át az elnöke is volt, munkásságával kivívta a tudás, a minőség tekintélyét. Az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság volt igazgatójaként pedig az árvízvédelemben, Szeged csatornázásában szerzett hírnevet. Családi vállalkozása Kavits Bt. néven működik: vízépítési tervezéssel, vízgazdálkodással, tervek ellenőrzésével foglalkoznak. 

Olvasóink írták

  • 1. maci53 2012. december 20. 12:28
    „Ezek nem olyanok mint a nagyképű mézesbödön,aki lebukovári?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamosok, buszok szilveszterkor és ünnepi parkolás

Buszra vagy esetleg villamosra szállna? Íme az ünnepi menetrend, hogy nehogy lemaradjon! Tovább olvasom