Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Nem cseréli el a hifit Anett

Lapunk Szín 5-ös játékán a bordányi Szilágyi Anett egy hifit nyert. A hatodikos lány most nem gondol tanulásra: ha az egyik táborból hazaér, máris indul újra nyaralni.
Az egész Szilágyi család kivette a részét a sikerből. Fotó: Schmidt Andrea
– Az enyém jobb! Nem fogom elcserélni – erősködött Szilágyi Anett, mivel édesanyja már felajánlotta a családi hifit a most nyertért cserébe. Lapunk Szín 5-ös játékának harmadik díja, egy hifi ugyanis a bordányi Szi-
lágyi családhoz került. Pontosabban Anett szobájába, ahol ezután egész nap szólhat a Nox, az egyik kedvenc. – Imádok táncolni, a suliban szervezett diszkókba rendszeresen megyünk – meséli Anett, s hozzáteszi: édesapja már készíti is a CD-t, amely kedvenc számait tartalmazza majd.
Itthon egyébként még szinte alig volt a nyáron, édesapjával Balatonbogláron üdült, egy hétig pedig Királyréten táborozott. Most nagyapjáékkal készül az újabb kalandokra.

A szeptemberi időjárás ellenére nem gondol az iskolakezdésre, amikor hatodikosként léphet be a dorozsmai Jerney János Általános Iskola kapuján. Minden évben kitűnő bizonyítványt visz haza. – Az ötös fele anyáé, mert sokat segít nekem. Legnehezebben a matek megy, ebben viszont apa a jó – érzékelteti a családi munkamegosztást Anett. Kedveli a természetismeretet, mert könnyen tanulható, ráadásul otthon a Szende nevű cicán és két kacsáján hasznosíthatja megszerzett ismereteit. Még nem tudja, mivel szeretne később foglalkozni, bár legszívesebben olyan középiskolát választana, ahol kiemelten kezelik a testnevelést. Ha nem megy a tanulás kárára, akár versenyszerűen is kézilabdázna, és a kajakozást is szívesen kipróbálná. Kedvenc elfoglaltsága pedig a biciklizés, nagypapájával rendszeresen végigkerekeznek a Tisza-parton.

– Jövőre is mindenképpen nevezünk a Szín 5-ös játékba, mivel nagyon szeretnénk eljutni Párizsba is – mondja nevetve Anett.


Villámkérdések – villámválaszok

kedvenc étel: rizses hús
kedvenc ital: kóla
kedvenc színész: nincs
kedvenc sorozat: Bűbájos boszorkák
kedvenc sport: nincs
kedvenc tantárgy: testnevelés
kedvenc tanár: Kohlmann Péter osztályfőnök 

T. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazoltan maradtak távol

Kalmár Ferenc MKDSZ-es önkormányzati képviselő maradt a legtöbbször távol a szegedi közgyűlés… Tovább olvasom