Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Októberben többen demonstrálnak

Az érdekvédelmi szervezetek helyi testületeinek egy része már eldöntötte, hogyan csatlakozik az országos megmozdulásokhoz, mások még gondolkodnak. A diákok mellett demonstrációra készülnek a pedagógusok, a gyógyszerészek, a rendvédelmiek. Szeptember 16-ára utcai demonstrációt hirdetett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.
A Pedagógusok Szakszervezete országosan október 7. és 20. között több regionális nagygyűlést szervez. A hónap végén országos demonstrációt terveznek. Pap Jánosné, a szakszervezet Szeged városi és körzeti bizottságának titkára elmondta: egyelőre sztrájkról nincs szó. Abban bíznak, hogy a kormány érdekegyeztetés után alakítja ki javaslatát.
– A kiszivárogtatott hírek szerint a kormány befagyasztja a bértáblát. Ha ezt megteszi, akkor megszegi azt a hároméves bérmegállapodást, amit tavaly kötött a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával. A pedagógusok az infláció mértékét meghaladó béremelést szeretnének – mondta Papné.

A Magyar Gyógyszerész Kamara szakmapolitikai konferenciát és nagygyűlést tart holnap délután a budapesti Körcsarnokban, körülbelül négyezer szakember részvételével. Mivel erre meghívást kapott a miniszterelnök és az egészségügyi miniszter is, a gyógyszerészek remélik, itt lesz lehetőségük beszélni problémáikról. Amennyiben mégsem, a további lépésekről ezen a nagygyűlésen határoznak.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szakszervezetének (FRDÉSZ) elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány az „életük árán" feladatukat ellátó hivatásosok szerzett jogait és járandóságait tovább kívánja csorbítani – hangzott el az FRDÉSZ keddi sajtótájékoztatóján.

Bejelentették, amennyiben nem tudnak a következő hetekben a kormánnyal megállapodni, október 14-én figyelmeztető demonstrációt tartanak. A szegedi tűzoltóság szakszervezeti titkára, Kovács-Hegedűs Tamás elmondta, mindenképpen csatlakoznak a tervezett demonstrációhoz. A Szegedi Fegyház és Börtön szakszervezeti titkára, Gellért Gábor szerint az FRDÉSZ elnöke a büntetés-végrehajtásban dolgozókat is kérte, legalább 40-50 fővel vegyenek részt a tüntetésen. A megyei rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelem szegedi alapszervezete egyelőre nem alakított ki hivatalos álláspontot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A volt kormányfő a közhangulatról

Kampánykörútján tegnap Szegedre és Hódmezővásárhelyre látogatott Orbán Viktor. A Fidesz-MPSZ elnöke… Tovább olvasom