Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Pingponglabdát pakoltak pálcikával - Fotók

A kézügyességüket és a türelmüket is próbára tehették az érdeklődők kedd délután a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának átriumában, ahol a Konfuciusz Intézet szervezett kínai lampionünnepet.
Mint az intézet kínai igazgatója, Wang Lei elmondta, a kínai hagyományos naptári év első hónapjának 15. napján van a kínai hagyományos lampionünnep. Ez a kínaiak legnagyobb hagyományos ünnepének, a tavaszünnepnek az utolsó napja.
 
Pingponglabdát pakoltak pálcikával. Fotó: Török János - GALÉRIA

Az intézet magyar igazgatója, Mohr Richárd ezt azzal egészítette ki, hogy a lampionünnephez sok népszokás kapcsolódik, az emberek ilyenkor nemcsak a különböző színű és formájú lampionok szépségében gyönyörködtek, hanem úgynevezett dob-, sárkány- és oroszlántáncot is jártak, népdalokat énekeltek, petárdákat robbantottak.

Az oroszlántánc és a robbantás ez alkalommal elmaradt, de a kínai kalligráfiát, a lampionhajtogatást és a kínai evőpálcika használatát is kipróbálhatták az érdeklődők. Ez utóbbit úgy, hogy pingponglabdákat kellett egyik tálból a másikba pakolni pálcikával. – Negyed óra alatt már kettő sikerült – mutatta büszkén Dobai Éva banki alkalmazott, aki hozzátette: evett már pálcikával, de kapkodni akkor és most sem tudott vele.

A kínai lampionünnep alkalmából a pálcika használatát is gyakorolhatták az érdeklődők kedd délután az egyetem rektori hivatalának átriumában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzifából odú: összefogtak a madarakért - Fotók

Tűzifából odú: összefogtak a madarakért - Fotók
Huszonhét évig készített fajátékokat a szegedi Borsi Ferenc - most mozgalmat indított, hogy minél… Tovább olvasom