Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Rájár a rúd a DAKK buszaira - az egyik magától elindult, a másikról meg nem jött le a festék

Az eseménydús tavasz után még két érdekes történet esett meg az utóbbi időben a DAKK Zrt. buszaival.
Ha emlékszünk még rá, április 17-én Sándorfalván kötöttek el bulizó lányok egy buszt, a jármű meg is sérült. Május elsején éjszaka pedig Szőregen "tesztelt" és tört össze egyet az új Mercedes buszok közül egy hazafelé gyalogló 19 éves újszentiváni fiatal. A történtekre válaszul a DAKK elkészíttette az év talán legviccesebb álláshirdetését.


A Szegeder szúrt ki a napokban két történetet, amelyek mindegyike a DAKK buszát érinti. A Budapestet Szentendrével összekötő H5-ös HÉV-vonalat felújítják, ezért július 7-éig pótlóbuszok járnak a Békásmegyer-Szentendre közti szakaszon. Ide kaptak kölcsön szegedi székhelyű Mercedeseket a DAKK-tól. Nem az új Mercedes buszokból kaptak, hanem a 2008 körül beszerzett csuklós Conectókból. Egy szentendrei szolgáltatóház előtt parkolják le a buszokat éjjelre, de az egyik péntek este önállósította magát, és szépen belegurult az épület bejáratába. A szellemjárat rejtélyének az lehet a megoldása, hogy a sofőr nem húzta be rendesen a kéziféket. A Szentendre TV-nek legalábbis azt nyilatkozta a rendőrség: "rosszul rögzített busz" okozta a kárt. A DAKK Zrt. is azt válaszolta a Szegeder kérdésére: a busz műszaki állapotával nem volt gond, azokat "ütemezetten és rendszeresen szervizelik". A vizsgálat lezárultáig nem adnak további információt.
Fotó forrása: TV Szentendre/facebook
Ide hajtott be a "szellemjárat". Fotó forrása: TV Szentendre/facebook

A második busz esete még viccesebb: Tőserdőn tartott a társaság gyereknapot, amikor is megengedték a jelenlévőknek, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, hogy vízbázisú festékkel kidekorálhassák a buszt, a végeredményt itt megnézhetik. Nem maradt rajta sok üres felület, ráírták többek között a kultikus Ikarus nevet, és a sándorfalvi kalandra is tettek utalást - bár nem ezt a buszt kötötték el a lányok. Amikor aztán később megpróbálták a festéket lemosni, jött a kellemetlen meglepetés. Kiderült, hogy a festéket beleégette a nap a fényezésbe, nem lehet tökéletesen lemosni - pedig jó móka lehetett a festés. A takarítás már nem annyira - lehet, hogy újra kell festeni a buszt, vagy legalábbis polírozni, mondta a portálnak nyilatkozó olvasó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkénteseket támogat a katasztrófavédelem - köztük a Hableány mentésében részt vevő szegedieket

Önkénteseket támogat a katasztrófavédelem - köztük a Hableány mentésében részt vevő szegedieket
Hét Csongrád megyei önkéntes mentőszervezet kapott támogatást idén az Országos Katasztrófavédelmi… Tovább olvasom