Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Rangos francia kitüntetés a szegedi tanárnőknek - Napóleon alapította az Akadémiai Pálma Rendet

Pénteken Franciaország magyarországi nagykövete két elismert szegedi franciatanárnőt részesített jeles kitüntetésben. Az eseményen részt vett a Magyarországon a kitüntetés legmagasabb fokozatával rendelkező, 102 éves Kovács Béla is.
 Pénteken Eric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete két elismert szegedi franciatanárnőt részesített jeles kitüntetésben. A Francia Köztársaság Akadémiai Pálma Rend Lovag fokozatát Pignitzky Bea, a SZTE Gyakorló Gimnáziumának vezető nyelvtanára és Gécseg Zsuzsa, az SZTE BTK Francia Tanszékének egyetemi docense vehette át.
 
Rangos francia kitüntetést adtak át szegedi tanárnőknek - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette

Az eseményen részt vett a Magyarországon a kitüntetés legmagasabb parancsnoki fokozatával rendelkező, 102 éves Kovács Béla is, akinek Pignitzky Bea a tanítványa volt. Az Akadémiai Pálma Rendet még Napóleon alapította, többek között azok munkájának elismerésére, akik a francia tudományos vagy kulturális együttműködések fejlesztése terén dolgoznak, vagy tudományos eredményeikkel hozzájárulnak Franciaország – és partnerországai – fejlődéséhez.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jénai diákok a Móravárosiban - bizonyítványt is átvehettek

Jénai diákok a Móravárosiban - bizonyítványt is átvehettek
A német fiatalok, akik az Erasmus+ programban jöttek Szegedre, különböző szakmai programokon vettek… Tovább olvasom