Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Régi útján menne a 76-os, visszahoznák a 13-as buszt

Szeged - Egy éve észszerűtlen döntést hozott a város a 76-os busz útvonalának átalakításával és a 13-as megszüntetésével - mondta Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.)
Több móravárosi, kecskési és szentmihályi lakossági fórum után Kardos Irén (Összefogás Szegedért) móravárosi önkormányzati képviselővel a két körzetben élők döntő többségének vágya szerint előterjesztést tettek a 76-os autóbusz régi vonalának visszaállítására, amely korábbi útvonalán közlekedne a Mars tér–Mikszáth Kálmán utca és Szentmihály között.
 

A 76Y-os ezért megszűnne, cserébe újraindulna a 13-as busz körjáratként fix indulási időpontokkal a Mars tértől a II-es kórház érintésével Móravárosba, majd onnan vissza a Kálvária sugárúton át újra a Mars térre. Kardos Irén azt mondta, hogy főleg az idősebb korosztály kérte vissza az eredeti állapotot, de a buszjáratokról szóló lakossági fórumokon azért fiatalok is részt vettek. Különösen az érintette rosszul a körzetében élőket – mondta –, hogy megszűnt a közvetlen összeköttetés Móraváros és a II-es kórház között. A két busz üzemeltetési költsége Nógrádi Tibor elmondása szerint nem kerülne többe a mostani 76-os és 76Y-os járaténál.

Ezért várják a szakmai döntést Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestertől. A buszjáratokról végül a városüzemeltetési bizottság szavaz majd, Nógrádi Tibor reményei szerint még a szeptemberi iskolakezdés előtt. Nagy Sándor lapunknak azt mondta: munkatársai már tanulmányozzák a tervezetet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy digitális kaland az Agórában - keresse meg gyermekét, unokáját a galériában!

Nagy digitális kaland az Agórában - keresse meg gyermekét, unokáját a galériában!
33 csapat vett részt a vetélkedőn, 3-3 fővel. Tovább olvasom