Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Repülni nehéz

Szeged - Anya azt mondta, most már elég nagy vagyok, hogy megpróbáljak repülni.
Hát jól van, ha ő mondja, biztosan menni fog. Itt állok a fészek szélén. Milyen más ez ahhoz képest, mint amikor csak a fejem látszott ki! Egész jól belátni így a Vadkerti teret. Azt mondja, hogy... egyik láb felemel. Nem, ez így nem jó, vissza az egész. Csak billegek itt, még a végén le fogok esni.

Repülni tanulnak a kis gólyák a szegedi Vadkerti téren. Fotó: Kuklis István
Repülni tanulnak a kis gólyák a szegedi Vadkerti téren. Fotó: Kuklis István

Balettmutatványnak ez se volt rossz, de mintha apa se így csinálná. Ő valahogy sokkal nagyobb lesz, mielőtt elindul. Á, ilyet én is tudok, ha kinyitom a szárnyamat. Lássuk csak. Szárny kinyit, egyik láb felemel... Még így sem az igazi. Mi lenne, ha ugranék egyet? Anyaaa, majdnem kiestem. Inkább visszaülök egy kicsit. Vagy inkább mégsem. Elég szűk itt már a hely ennyi gólyának. Akkor lássuk újra. Szárny kinyit, kicsit csapkod... ééés... Jaj, jaj! Repülök! Fent vagyok a levegőben!

Na jó, ebből ennyi pont elég volt. Ez a húsz centi távolság elég ijesztő volt a fészektől. Tudok én repülni. Csak még nem akarok. Majd talán egy kicsit később.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz év után akarják leváltani az algyői iskola igazgatóját

Indoklás nélkül utasította el az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetőjének újabb igazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Tovább olvasom