Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Rossz időben nem fontos a munka a magyaroknak

Ha erősen fúj a szél, a magyarok hajlamosak lemondani a munkaügyben szervezett megbeszélést.
Alulmotiváltság, önbizalomhiány, de aránylag jó önéletrajzok jellemzik a magyar munkavállalót –  legalábbis a Work Force Személyzeti Tanácsadó szerint.

A cég nem reprezentatív, nyolc hazai nagyváros  tapasztalatain alapuló összegzése szerint a magyarok még mindig nem szívesen költöznének a  munka után, inkább a rosszabbul fizető, alacsonyabb kvalitású munkát választják ha helyben maradhatnak. Ha pedig erősen fúj a szél, akár a munkaügyben előre megbeszélt időpontra sem mennek el.

Rossz időben lemondjuk a megbeszélést. Fotó: flickriver.com
Rossz időben lemondjuk a megbeszélést. Fotó: flickriver.com

Jellemző probléma, hogy az általában jó önéletrajzokban a korábbi pozícióknál nem részletezik konkrétan a munkát, így a munkaadó nem tudhatja meg, mit  csinált például a jelentkező  az előző munkahelyén asszisztensként.  

Hasznos továbbá, ha nem csupán a nyelvvizsga legmagasabb elért szintjét, de az aktuális használhatóságát is bemutatják például úgy, hogy passzív tudásként tüntetik fel a régen nem beszélt nyelvet. Ezek alapján a munkaadó ugyanis pontosabb képet alkothat a jelentkezőről, és így nőnek a felvételi esélyek is.

Csákvári Róbert, a Work Force Személyzeti Tanácsadó ügyvezető igazgatója szerint  még mindig jellemző az önbizalomhiányos munkakeresők túlsúlya, pedig egy adott cégnek ugyanolyan fontos egy jó munkaerő, mint a munkaerőnek a munka.

Szegeden nem mérték fel a munkakeresőket, az érintett nyolc város a következő volt: Budapest, Kecskemét, Zalaegerszeg, Miskolc, Békéscsaba, Győr, Pécs, és Debrecen.

Olvasóink írták

 • 14. szilléri 2010. november 24. 08:21
  „,,A cég nem reprezentatív, nyolc hazai nagyváros tapasztalatain alapuló összegzése szerint a magyarok "

  a nem reprezentatív==== kamu felmérések, PR és púder”
 • 13. almaszósz 2010. november 24. 05:30
  „Nulla ez a cikk ! A tükröt eltörték?”
 • 12. bélás 2010. november 23. 12:03
  „és mindjárt kijön, hogy egyáltalán n em szeretünk dolgozni, mégis itt a legtöbb az adó Európában.”
 • 11. mazsolaszolo 2010. november 23. 09:57
  „Szerintem, akinek fontos a munka, annak mindenkor fontos a munka, akinek pedig nem, az mindig taláni fog ürügyet arra, hogy most éppen miért nem fontos neki a munka és úgy állni a munkához, hogy más jobban odaférjen. Én milyen érdekes? Általában mindig az ilyeneknek van a legnagyobb szájuk, amikor a fizetésért kell a markot tartani...mint pl. a Damu Roland-félék.

  Én ezt osztom: "a munka áldás". Ha az ember már tud és képes is dolgozni - mint pl. egy súlyos és hosszú betegség után, ahol sokáig az sem biztos, hogy az ember fia-lánya kaphat másik esélyt az életre - egy soros lépcsőházi felmosás elvégzése is nagy örömet képes okozni.”
 • 10. Besenyő_Pistabácsi 2010. november 23. 06:51
  „Nem oly régen a lányom álláshirdetésre jelentkezett és telefonon megbeszélte a deszki kertésszel, hogy melyik megállóban szálljon le ha kiért szegedről, utána telefonon kap újabb útbaigazítást, hogy odataláljon a kertészetbe. Nos, onnantól a kertészünk elérhetetlen volt tehát kutyagolhatott vissza szegedre gyalog. De könyvet tudnánk írni azokról az átverésekről kihasználásokról amiket munkanélküliekkel tesznek! Nem beszélve azokról az ingyenmunkákról amit próbanap néven ledolgoztatnak minden juttatás nélkül. Ugyanis amikor jelentkezik valaki akkor még ott a főnök vagy a főnökasszony aki munkába állítja a próbanapost, de a műszak végére már csak az állandó alkalmazott marad aki a napi bér kifizetésének szóba hozatalára csak a kezét tárja szét és általában közli a főnökasszony üzenetét, hogy sajnos nem felelt meg a munkára! Természetesen másnap már jön a következő ingyenmunkás!”
 • 9. VonaGabor 2010. november 23. 00:19
  „Work Force Személyzeti Tanácsadó és ez reklám”
 • 8. KamuNeni 2010. november 22. 21:30
  „Azoknak egyebkent is budos a munka. A multkor kellett egy melos a gyarba es aki fel lett veve nem mutatkozott, nem hivott. Na akkor egy masik fel lett veve es az meg megint nem mutatkozott a harmadik se es vegul is a negyedik lett aki sikerult.

  Az persze nem banta meg mert 40 ora plusz egy csomo tulora minden heten.

  Akkor nemelyik hivo (telefonon) mar eleve valogatos volt. Ez itt angliaban tortent es 98%-a a hivoknak azt mondta nincs penze lakberre, csak epp eleg van a repjegyre haza, az ugynokseg atvagott eddig egy napot dolgoztam ebben a honapban, ilyenek voltak es se nem mutatkoztak se nem hivtak. Kesz picsa meleg male se volt jo nekik.
  Meg is erdemlik a sorsukat.!!!!!!!!! Tehat igy segitsd a magyart. Egyaltalan nem akarnak dolgozni”
 • 7. nelek 2010. november 22. 20:54
  „Én pl. múltkor a nyáron a strandra nem mentem az eső miatt. Pedig nem munkának szántam.”
 • 6. Csiga 2010. november 22. 19:44
  „"4. mattil 2010.11.22. 17:29

  Én egyszer elmentem szakadó esőben egy állásinterjúra, amíg a buszmegállótól az irodáig értem bőrig áztam. Beestem végül tocsogósan, csapzottan, bőrig ázva. Nem kelthettem valami jó benyomást."

  Ezzel maximálisan egyetértek. Most mindenki gondoljon bele, bemész ilyen állapotban nyakig sárosan egy interjúra mit fognak rólad gondolni?!
  Amúgy meg eléggé unatkozhatnak az újságírok otthon, ha ilyenekről írnak...”
 • 5. Borrower 2010. november 22. 18:47
  „A jó anyját a cikk írójának! Fikázod a Magyarokat te majom?”
 • 4. mattil 2010. november 22. 17:29
  „Én egyszer elmentem szakadó esőben egy állásinterjúra, amíg a buszmegállótól az irodáig értem bőrig áztam. Beestem végül tocsogósan, csapzottan, bőrig ázva. Nem kelthettem valami jó benyomást. Nem is vettek fel..”
 • 3. mákosrétes 2010. november 22. 16:35
  „Rossz időben, rossz helyen voltam,amkor ezt a cikket elolvastam!”
 • 2. szilléri 2010. november 22. 15:47
  „A PartyPonty.hu fennállásának 5. évfordulója alkalomból nem mindennapi bulit rendez november 23-án, kedden a Centrál kávézó és Retro Klubban. Érkezz luxuslimuzinnal a partira!
  A hangulatról a KatapultDJ-k, azaz Bozóky & Lipóczy, valamint a rezidens Gerappa gondoskodik. S, hogy senki torka ne maradjon szárazon, Vodka-Burnt ihatsz akciós áron. Egész éjszaka ajándékok, nyeremények, hostesslányok és fotósarok vár mindenkit. Az éjszaka fődíja egy belföldi hétvége."

  Ezek szerint két Szeged létezik !
  A melósok és a kis <moderálva> Szegede ????????????”
 • 1. szilléri 2010. november 22. 15:43
  „Ez egy idióta cikk!
  add 1. a cigányoknak nem fontos a munka !
  add 2. T. D.M. szerkesztő az ifjú kollégát meg kéne kérni, hogy most ebben a zuhogó esőbe tolja ki a seggét a 2. -es villamos építési területére!

  Utána beszélgethetünk !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érkezz luxuslimuzinnal a PartyPonty szülinapi bulijára!

A PartyPonty.hu fennállásának 5. évfordulója alkalomból nem mindennapi bulit rendez november 23-án,… Tovább olvasom