Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Rózsa, rózsa rengeteg: rózsás a helyzet Szőregen

Szeged - A XVII. Szőregi Rózsaünnep szombati napjának legnagyobb eseménye a felvonulás. Az old timer Fordon, Zastaván és Volkwagenen a szirom csak hab vol a tortán.
– Sziasztok! Gyönyörű a rendőrautó – suhant el mosolyogva egy szőke hajú kislány rollerével egy piros-fehér rózsákkal a motorházán feldíszített rendőrautó mellett szombat délután a szőregi Bánya utcában. Innen indult el közel 50 felvonuló részvételével a rózsaünnepi felvonulás a XVII. Szőregi Rózsaünnepen.

Lovas kocsikat és veterán járműveket öltöztettek rózsaruhába tulajdonosaik. Az old timer Fordon, Zastaván, Volkwagenen és fekete színű londoni taxin a szirom tényleg csak hab volt a tortán. A virágértékesítéssel foglalkozó szőregi Kocsis Flóráék csapata idén is kitett magáért. Traktorjukon és a járműhöz kapcsolt szekéren százszámra pompáztak a rózsaköltemények.


XVII. Szőregi Rózsaünnep szombati felvonulása. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A menetet mazsorettek, néptáncosok és népzenészek vezeték fel Szőreg utcáin, a lovas kocsikban és járművekben ülők rózsákat dobáltak a közönség közé. Külön járművön utaztak a megye II-es labdarúgó-bajnokságot megnyerő szőregi focisták – ők voltak a legboldogabb és leghangosabb résztvevői a menetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pusztaszer templomot szeretne

Negyedik alkalommal rendeznek június 20-án, szombaton lovas zarándoklatot a pusztaszeriek. A Bács-Kiskun megyei Pálosszentkútra mennek. A pusztaszeriek régi vágya, hogy legyen templomuk. Tovább olvasom