Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Saját forrásból is fejlesztettek: játszótér és parkok is megszépültek Öttömösön

Öttömös - Ebben az évben zajlanak majd azok a beruházások Öttömösön, amelyeket tavaly készítettek elő: megújul a piac és több önkormányzati intézmény. Amire különösen büszkék: saját forrásból parkokat újítottak fel.
 – 2017 a tervezés, 2018 az alapozás éve volt, idén beérik a sok munka. Két nagyobb TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatunk idén valósul meg – részletezte Öttömös polgármestere. Dobó István elmondta: idén fejlesztik a piacot és korszerűsítenek öt önkormányzati ingatlant. A polgármester ezek mellett leginkább arra büszke, hogy ebben az évben először már saját erőből is fejlesztettek. – Több mint egymillió forintot szántunk parkosításra. A mi kis településünknek nagyon fontos, hogy növeljük a lakosság megtartó erejét, ezért olyan szolgáltatásokat kell nyújtanunk, hogy érdemes legyen itt maradniuk a fiataloknak – magyarázta a polgármester. Ezért egy olyan korábbi játszóteret hoztak rendbe, amely királydinnyével benőtt sivatag volt. Automata öntözőrendszert telepítettek, felújították a játékokat és nyitottá tették a teret. Ennek mintájára a közfoglalkoztatotti programukba is beépítettek hasonló fejlesztéseket, így az iskola melletti játszótér is automata öntözőberendezést kapott.

Ezek mellett fejlesztették az önkormányzati eszközparkot, és több útkereszteződéshez is helyeztek napelemes világítást. A polgármestertől megtudtuk, több olyan sikeres pályázatuk is van, amellyel a helyben működő közösségeket segítik. Fontos számukra múltjuk is, tavaly emléknapot tartottak a híres Afrika-kutató, Magyar László születésének 200. évfordulóján. A faluból elszármazott tudós kutatási anyagát, útleírásait, az általa készített térképeket hazaküldte a Magyar Tudományos Akadémiának, amelyekből az akadémia könyvet is kiadott. A településen 25 éve ünneplik meg híres „földijük" születésének évfordulóját, amikor az ország minden részéről idelátogatnak a felfedező leszármazottai. Az évfordulóra felújították az Afrika-kutató édesapjának, a település alapítójának sírját is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra pusztulnak a halak Újszegeden a Holt-Maroson, de még nem tudni, miért

Újra pusztulnak a halak Újszegeden a Holt-Maroson, de még nem tudni, miért
Olvasónk jelezte vasárnap, hogy büdös vizet, haltetemeket talált reggel: utánajártunk. A héten… Tovább olvasom