Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Spórolt nekünk a tél a fűtésszámlán: 2 héten belül állíthatják le a távfűtést

Átlagosan pár ezer forintot kaphatnak vissza a távfűtéses szegedi lakásokban élők az enyhe télnek köszönhetően.
– A jelenlegi időjárási előrejelzésből úgy tűnik, a következő két hét folyamán leállíthatjuk a távfűtést Szegeden, mert fokozatosan emelkedik a hőmérséklet. De mindig értékeljük az aktuális helyzetet, és annak megfelelően döntünk erről – mondta el kérdésünkre Kóbor Balázs, a Szegedi Távfűtő Kft. igazgatója. A Szetáv vezetője közölte, ma már nem létezik a korábban október 15-étől április 15-éig tartó távfűtési szezon, helyette szeptember 15. és május 15. közötti rendelkezésre állási kötelezettsége van a távfűtő cégeknek.

A szabályozás szerint a távfűtést akkor állíthatják le, ha a napi középhőmérséklet egy napig 14, vagy három napon át 12 fok fölött alakul, és az előrejelzés nem mutat drasztikus lehűlést. Kóbor Balázs hozzátette, a fogyasztók komfortérzete a mérvadó a távfűtés leállításánál – főként az óvodáké és bölcsődéké. Tavaly egyébként – bár márciusra erősen visszahűlt a hőmérséklet – az időjárás már április 9-én lehetővé tette, hogy leállítsák a szolgáltatást.
Néhány napig még dolgoznak a fűtőművek. Archív fotó: Kuklis István
Néhány napig még dolgoznak a fűtőművek. Archív fotó: Kuklis István
A Szetáv vezetőjétől megtudtuk, az idei tél enyhébb volt a tavalyinál, kevesebbet kellett fűteni, így a több mint 28 ezer szegedi fogyasztó által befizetett 3,5 milliárd forintból nagyjából 100 milliót visszafizet a cég. Ez azt jelenti, hogy átlagosan pár ezer forintot kapnak vissza a fogyasztók. Persze lesz, aki 20 ezret, más pedig semmit. A fogyasztók nagyjából 70 százaléka június végén, július elején számíthat az elszámoló számlákra: akinek visszatérítés jár, annak jóváírják azt az aktuális havi számlán, de akár készpénzben is kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális intézmény épül a szegedi Kaszás utcában - Fotók

Szociális intézmény épül a szegedi Kaszás utcában - Fotók
Átfogó intézményfelújítási program indult Szegeden. Tovább olvasom