Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szabálytalankodhatnak-e a rendőrök?

Szeged - Kedden délután Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton, a volt Ruhagyár oldalánál lézeres trafipax-szal figyelték a rendőrök a város centruma felé közlekedő autókat és kamionokat. Mindezt forgalommal szemben, egy megállni tilos tábla alatt!
Egy szemfüles olvasónk küldött fotókat szerkesztőségünkbe. A képeken jól látszik, hogy a rend őrei a szegedi Kossuth Lajos sugárúton lézeres trafipax-szal mérik a járművek sebességét – forgalommal szemben! További fricska a KRESZ-nek, hogy a rendőrség civil rendszámos Volkswagen Bora-ja éppen egy megállni tilos tábla alatt áll! (A fényképek kedden délután 16.10 körül készültek.)

Megállni tilos?
Megállni tilos?

Vajon szabálytalankodhat-e egy sebességmérést végző rendőrautó?

Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a delmagyar.hu-nak elmondta: a rendőrség a sebesség-ellenőrzéssel közérdekű tevékenységet végez, és ennek során - a még érvényben lévő belügyi állásfoglalás szerint - a közúti közlekedési szabályokat kis mértékben megszegheti. Mindezt úgy, hogy baleseti veszélyhelyzetet ezzel ne teremtsen – tette hozzá.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. ZS 2008. május 29. 22:25
  „Sziasztok!Nekem erröl a dologrol az a véleményem hogy a rendör is ember csak kicsit más!Erre mondták régen hogy amit szabad Jupiternek azt nem szabad a kisökörnek!És a jupiterek létszáma most még a határörséggel is szaporodott!Az a baj hogy aki elmegy egyenruhásnak az kevés kivételtöl eltekintve hataloméhes!Persze vannak kivételek de nem sokan!Azt hogy figyelmeztetés mint olyan nemigen ismerik,egyböl tiz husz netán százezres csekket dobnak elénk!Elértük hogy már a büntetés is unios!A fizetés meg az életszinvonal keveseknek unios!Kell nekünk ez a piszkos nagy unio?”
 • 47. patron 2008. május 29. 12:16
  „1.) 2006. október 23-án nem volt molotov koktél.

  2.) A rendőr semmikép se szegjen törvényt.

  3.) Azt büntetném, aki elmondja, hogy hol van trafipax. Legyen az csak titkos. Akár kéredszkedjenek be magánlakásokba is, hogy oda álljanak, ahol nem látják őket. Interneten menyjen az adat és akár 3 kilométer múlva álljon ott az igazoltató aparátus. Gumibarázdától zöldkártyán keresztül látthatósági mellényig mindent ellenőrizzen a más megyéből érkezett rendőr, hogy ne lehessen ismerőse valakinek. A büntetés meg legyen százalékos. 50 helyett 80 km/h? 3 hónap börtön azonnali előzetes letartóztatással. Szépen legyen ott a rabomobil és a delikvens fogadjon sofőrt, hogy az vigye haza az autót, vagy szóljon a családjának. Emellé 300 000 forint bírság és meg is oldódna a gyorshajtás probléma mint a villám.

  4.) A rendőr hülye, ha a molotov koktél elé áll úgy, ahogy az Budapesten volt legutóbb. Tipikus rendőrész szervezés. A megoldás pedig egyszerű volna. Háti tűzoltókészülék tűzálló overállal, és szakaszonként 1 ilyen ember. Bárkire ráesne, már oltja is. Egy plusz ember meg vigyen egy tartalék háti cuccot, hogy nehogy a legrosszabbkor fogyjon ki. Gazemberségnek tartom, hogy enélkül odaküldtek rendőröket, ahol bármikor megsérülhetet volna valamelyikük.

  5.) Igazi és valódi rendőrökből (tehát nem inkallosokból álló) pedig csinálnék molotovdobáló elkapókat. Felpáncélozni őket, mindkét kezükben vipera és kamerák a símaszkos sisakjukra, amik előre és hátra is néznek így. Mindenkinek tudatára adni a tévében, hogy ők azonosító nélküli emberek és aki eléjük áll viperval kap. Semmi más dolguk nem lenne, mint 10 másodperc alatt futni a négyszáz métert és kizárólag molotovos emberkéket kiszedni a tömegből.

  6.) Félreértés ne essék. Én gyűlölöm ezt a hazát lekurvázó, mindent ellopó, faluromboló diktatúrát kiépítő jelenlegi bandát. Ám gyűlölöm a molotovot dobálót ugyanúgy, mint a gumilövedékes, letartóztatás után kézeltörő rendőrhordát is.
  A rendőr legyen törvényt betartó és betartató, ne a jelnlegi híg állomány, aki belügyi állásfogalásokra hivatkozik a törvény ellenében, és akkor lesz tisztelete.

  7.) A rendőrnek védeni kellene és nem a hatalmasokat kiszolgálni.”
 • 46. egy 2008. május 28. 21:05
  „kötekedő!
  Igen, igazad van, a környező országokban nem vacakolnak, de...
  Csak sírunk, hogy mekkora szemetek a rendőrök, mert büntetnek, és miért mindig a kicsiket fogják meg... A helyzet az, hogy csak egyszerüen rá kell jönnünk arra, hogy bizony-bizony, már kevesebb kiskapu maradt a sunyiságra... Mi a teendőnk? Tartsuk be a szabályokat! A rendőröket felesleges szidnunk, mert nincs értelme, csak fénykép, és feltenni a netre, vagy a parancsnokuknak eljutattni a felvételeket... Mind úgy foghatja a székét, hogy nem mernének elsiklani az ilyen dolgok mellett... Nem azt mondom, hogy vadásszunk a rendőrökre, mert ha pont észreveszi, hogy én fényképezem, akkor azért ha bajban lennék mégis hozzá mennék oda, és hülyén adná ki a téma, hogy én vadászom, most meg tőle kérek segítséget.... Én megpróbálom betartani most már tutira az előírt sebességeket, szóval én nem is "félek" tölük. Végezzék a dolgukat!”
 • 45. kötekedő 2008. május 28. 20:33
  „Hja. A szomszédban úgy oldják meg a büntetés behajtását, hogy a jogsidat vissza se kapod, míg be nem fizetted.
  Hát nem egyszerű? Akkor itt miért nem? áááá
  ...sőt még el is zárhatnak pár órára...”
 • 44. kötekedő 2008. május 28. 20:25
  „T. Elszomorítotok!
  Hát jó! csak mérjenek sebességet meg álljanak a molotov elé állni a sarat, de ha csak ennyit tudnak, akkor hiába is várja bárki, hogy rend lesz.
  Jó úgy ahogy van! Jó annak az anyának, akinek az édesanyja és a kisgyermeke is odaveszett a zebrán. Jó az autósnak is akinek a kocsiját fölgyújtották. És jó lesz mindenkinek aki hasonlóan jár ezután is. Hurrá. Így gondolod, igaz?”
 • 43. egy 2008. május 28. 17:15
  „Zéró tolerancia: ittasságra vonatkozik ez az elnevezés, nem a többi jogszabályra...
  Az tény, hogy már én sem vagyok elseje óta bátor, de az tényleg gáz, hogy szabálytalankodhatnak mérés közben... Szabályt szeg meg, hogy szabályszegőt fogjon... :)
  Sajnos még mindig vannak állatok az utakon a magas bírságok ellenére, de szerintem nem szapulnunk kellene egymást, hanem odafigyelni egymásra, mert hiába szidjuk a románokat, amikor mi magunk tesszük a közlekedési morálunkat siralmassá...
  A molotov koktélos dologra meg annyit, hogy szerintem mindenkiben fel menne a pumpa, és viszketne a tenyere, hogy elverje azt a barmot, aki felé dob egy koktélt. Nem védem a rendőröket, de csatlakoznék a 42-es hozzászóló véleményéhez ebben a dologban... A személyes jelzőket kivéve, mivel nem vagyok orvos, és nem mondhatom senkire, hogy idióta, főleg hülye idióta... :)))”
 • 42. Elszomorítotok 2008. május 28. 16:55
  „Óvodás módjára szapuljátok a rendőrt! Sértett önérzettel... Megkeseredett emberek vagytok, akiknek sz..ok a hétköznapjaik és ráérnek itt ezzel foglalkozni... Próbáltak itt kemény bűntetési tételeket rátok verni állampolgárokra, de az a baj, hogy a kis gyökér fejével sokmndenkinek ez sem árt meg, nem fogja fel... A molotovról pedig annyit annak a jóeszűnek, hogy szerintem a rendőrök ott voltak és odaálltak a molotovok elé meg a közápor elé és állták a sarat. Te barátom aki ezt bírálod régesrég beszartál volna, ha ott kellett volna lenned. És szerintem egyébként me HÜLYE IDIÓTA, aki nem félti az életét, ha arra törnek... Ez alapvető, te jól szituált óvodásagyú marharépa. Azt sem tudod miről hablatyolsz csak itt belevauzhass az oldalba...

  Egyébként meg, majd llesznek kitelepített traffpaxok, mint angliában, aztán majd jól beszívjátok mégjobban. Akkor az ellen mi lesz a kifogás? Nincs pirosra festve az út szélén?

  A rendőrautó megkülönböztető jelzéssel szegheti meg a kreszt. Na ez oké is. Főleg villogjon és szirénázzon is a sebességet mérő civil rendőrautó. Hogy mekkor m..hák vannak itt. Ja, meg álljon a minden gyalogátkelőhelyen és nézze, ki nem ad elsőbbséget. Meg nyaljon ki minden s....get, ha valki kéri. Túlontúl sok egyeseknek ez a demokrácia és nem tudják már jó dolgukban mit is kezdjenek a nagy beu..atási vágyukkal. Ennyi... Szép napot mindenkinek... Ja és több cash-ből több rendőr.... És nem, nem,... ők is adóznak és a plafont!!! Úgy csitu van, mert nem a ti adótokból. Mert ugye akkor nekik nem is kellene adózni. Vagy, hogy is van ez? A ti adótokból és akkor ők azt még leadózzák és akkor... Agyaljatok csak rajta!....”
 • 41. tahoszeged_i 2008. május 28. 13:28
  „Méghogy zéró tolerncia :-S
  A szabálysértés, az szabálysértés akár körül van bástyázva akár nem ;-)

  Objektív felelősség
  A kresz igencsak idejétmúlt jogszabály lehet toldozgatni-foldozgatni, de ha alapvető változásokat akarunk, akkor először is a liberalizált oktatásban kellene rendet tenni.
  Aztán az elméleti kresz oktató padkban, csak 0 pontos elmélet után lehetne vizsgára bocsájtani a elikvenst.
  A 2 éves próbajogsi kiváltása pedig ellenörzött körülmények közötti gyakorlati vizsgával zárulna, speciális vezetéstechnikai részelemekkel.”
 • 40. patron 2008. május 28. 13:07
  „Kedves Joy!

  A zebra dologban egyetértek veled!!!!!

  Kedves Kötekedő!

  Te tényleg kötekszel...

  Azt azért jó tudni a népnek, hogy a beépített provokátorok ott vannak ám a balhéknál szép számmal! Csak nézd meg a youtube-ot. Olyan fura, hogy minden dobáló tüntető két méteres és szekrényhátú, meg álarcban van...”
 • 39. kötekedő 2008. május 28. 06:37
  „Hör-Gő! Ellenkötekedő!
  Ha a Nagymamámat elütné eg gyorshajtó, akkor miért ne hívnék. Nem mindegy már, hogy az illető gyorsan hajtott-e vagy sem? Eszed sincs hozzá! Ha meg olvastátok volna valaha is a hozzászólásaimat , akkor tudnátok, hogy szerintem hol kellene a rendőröknek végezni a munkájukat. A szabályokat meg be kell tartani erre sem mondtam mást csak azt, hogy akinek a feladata betartatni, annak kötelessége pélldát is mutatni, mert különben visszatetsző az egész.
  A Molotovosok csatájában a rend őreinek lőnie kellene, akkor biztos nem dobnának többet. A mocskos csürhét csak úgy lehet megállítani, ha jól odacsapnak nekik. Mikor balhéznak a szurkolók és vagy 200 ember dobál mindenféle szart a rendőrökre, akkor miért csak 10-et visznek be és miért engedik őket másnap haza, hogy aztán félévmúlva egy ejnye-bejnyével megússzák. Próbáld meg ugyanezt Te egyedűl. Kapsz akár egy évet is, meg előtte párat a gumibottal.”
 • 38. joy 2008. május 28. 04:34
  „[37]
  Szerintem nem a 30 km-et kellene bevezetni!
  Tegnap reggel 3/4 7 körül egyik T-xx6-os troli a Csillagtéren a Tiszapart felől jövet köbö 20-25 km-es sebességgel, legkisebb fékezés nélkül kanyarodott a Lugas utcába. Én és egy idősebb néni a szgetközben álltunk meg /mögöttünk egy 20-as ment el a belváros felé/, szemben meg egy biciklis, és kismama várakozott már több autónyit, hogy átkelhessenek!
  Átlag 3-4 autó után hajlandó 1-1 fékezni, és átengedni az egyértelműen áthaladni szándékozó gyalogosokat!
  Ilyen aljasságból történt a Spar #ben is a baleset!

  Egyértelművé kellene tenni:
  A zebrán KÖTELEZŐ az elsőbbséget megadni a gyalogosnak.
  Olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy MINDEN esetben baleset mentesen megálhasson a gépjármű!

  Mint EUrópában, nincs kifogás, "nincs féktávolságon belül"!
  Ott, ha zebrán gyalogost, vagy biciklist elüt valaki, az kegyetlenül megbűnhődik!

  Nem külfölditabuzni kell, mert nem igaz!
  Nemrég volt cikk a DéMOnban is, meg híradókban is, hogy a román kamionosok panaszokdtak, hogy a magyar rendőrök diszkriminatív büntetésekkel súlytják őket!
  Itt meg arról folyik a sirám, hogy kesztyűs kézzel bánnak velük!
  Sztem az igazság nem odaát, hanem középen van!”
 • 37. nagypappa 2008. május 28. 04:06
  „A külföldi tabu, mindenki tudja, ők is. Vissza is élnek vele. A Románok közlekedési kultúrája siralmas. Kamikázé módra közlekednek.
  Csak, hogy örüljetek. Készülnek a KRESZ módosításra. Be akarják vezetni, hogy a gyalogos átkelőhelyet 30 Km/ óra sebességgel lehet megközelíteni.
  A rendőrökről...
  Nekik az a dolguk, hogy ellenőrizzenek, szükség esetén büntessenek. Nekünk meg az a dolgunk, hogy a szabályokat betartsuk.
  Nem esik ez jól az embernek, de ha hozzátartozóját vagy őt éri joghátrány, ne adja az Isten baleset, ő is rendőrért kiált.

  Ha már itt tartunk... hallottátok? Lesz új nyugdíjas kedvezmény. Hetven év fölött ingyen lehet átmenni a piroson, 75 fölött kötelező. (BOCS)”
 • 36. patron 2008. május 28. 01:56
  „:)))

  A liberálisok rögtön jöttek a molotovkoktélos baromságaikkal, aminek ehhez semmi köze. A sok bunkó meg hümmögi rá, hogy ja tényleg. :))))))  A törvény törvény. Mi a lószar az állásfoglalás?


  Amúgy azért nincs nálatok rendőr, mert Budapesten vannak ezerszám védeni a gyáva liberálbolsik seggét. Van ott létszám, higyjétek el.  Az, hogy lehet, hogy külföldiek kiröhöghetnek minket, nem fizetnek és kész?”
 • 35. karúszó 2008. május 28. 01:27
  „mi ez a vergodes megint?!
  keltik itt a hangulatot ilyen feleslegesen”
 • 34. prix 2008. május 28. 01:19
  „A társadalom olyan, mint a gyerek. A jó példáből tanul. Ha az nincs, nem úgy viselkedik.”
 • 33. regresszio 2008. május 28. 00:04
  „L.cat

  Nem jártál még a balkánon ahonnan a kis tetvek jönnek? ott elintézik a külföldit: utlevél? ha fizetsz visszakapod. de ausztriából is megtalálják a magyart.
  maugy nem a rendorok epp eleg helyet talalhattak volna a varosban ahol SZABÁLYOSAN mérhettek volna.
  na de hát rendorok!”
 • 32. joy 2008. május 27. 23:57
  „Grabowsky!
  Pontos dátum, idő, rendszám nélkül hiteltelen állításod!


  A képen látható jelenet, a jelenlegi törvények értelmében NEKIK megengedett, szemben a Széchenyi téren az OTP bakomatok előtt rendszeresen lekarokló, vagy a városi járdákat, keráékpárutakat elálló privát szgk-kkal!!!
  A törvény az törvény!
  Nem a rendőröket kellene pöködni, hanem a KRESzt betartani!

  A gyalogátkelő helyeken gyalogosokat elűtő nagymamákat-unokákat sorozatban gyilkolókról meg külön cikkben kellene foglalkozni!!!”
 • 31. Grabowsky 2008. május 27. 23:10
  „Akkor ezt kapjátok ki!!!!
  Néhány hónapja láttam egy koccanást, rendőrök mentek neki egy parkoló autónak, és simán leléptek, mintha ott se lettek volna!4


  Kérdésem, ha már ilyenek, mit is akarunk mi a rendőreinktől????”
 • 30. Zso 2008. május 27. 22:12
  „Zorro hozászolása ide illik, akkor követeljenek jog,szábály követő magatartást tőlünk autósoktól, ha ök is betartják a szabályokat."Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a delmagyar.hu-nak elmondta: a rendőrség a sebesség-ellenőrzéssel közérdekű tevékenységet végez, és ennek során - a még érvényben lévő belügyi állásfoglalás szerint - a közúti közlekedési szabályokat kis mértékben megszegheti. Mindezt úgy, hogy baleseti veszélyhelyzetet ezzel ne teremtsen - tette hozzá. Ki határozza meg a "kis mértéket"? Szerintem a Rend Őre minimum 3 szabályt szegett. Megfordulás? Parkolás? Mellény? ??? És mérjenek mert kell nagyon!!!! Csak szabályossan!!! Parkoljanak szabályossan, száljanak ki az autóból és és mérjenek álványról. Ez szerintem kivitelezhető. Lássuk megy-e?”
 • 29. Tyutyu 2008. május 27. 22:07
  „Nem értem, minek ezt a témát ragozni: a szabály az szabály, semmi nem mentesíti a rendőrt a betartása alól. Éppen olyan ez, mint amikor a rendőrautó ebédidőben menetrendszerűen a Mars téri kínai elé a trolimegálló járdájára parkol.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán megdőlhet a szegedi melegrekord

Szeged -Szerdán megdőlhet a szegedi melegrekord: 1901-ig visszamenőleg 31,6 foknál nem volt még… Tovább olvasom