Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Szegeden ünnepelték a 85 éves Kocsár Miklóst, a Kossuth-díjas zeneszerző is részt vett a koncerten - galéria

A Kossuth-díjas zeneszerző 85. születésnapja alkalmából ünnepi kórushangversenyt rendezett a szegedi önkormányzat és a Szeged Városi Kórusegyesület a szegedi piarista templomban. A koncerten részt vett az ünnepelt is.
A Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze, Kocsár Miklós 85. születésnapja alkalmából ünnepi kórushangversenyt rendezett a szegedi önkormányzat és a Szeged Városi Kórusegyesület kedd este a szegedi piarista templomban. A koncerten részt vett az ünnepelt is, aki feleségével érkezett. A résztvevőket Kozma József alpolgármester köszöntötte, aki Kodály Zoltánt idézve kiemelte: mindenhol a kultúra tartja meg a nemzeteket, azt azonban minden nemzedéknek újra kell teremtenie. Tiszteletet érdemelnek tehát azok, akik ebben részt vesznek: kórusok, zeneszerzők és a közönség.

A zenei program előtt beszédet mondott Ordasi Péter karnagy is, aki Kocsár Miklós érdemeiről és szegedi kötődéséről beszélt.
Szegeden ünnepelték a 85 éves Kocsár Miklóst - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

A hangversenyen kilenc kórus lépett fel: a Lassus Énekegyüttes, az Argenteus Vegyeskar, a Bartók Béla Nőikar, a Partiscum Kórus, a Vox Universitatis Szegediensis, az SZTE JGYPK Ének-zene Tanszék vegyeskara, az SZTE Vántus István Zeneművészeti Szakgimnázium leánykara, a Szegedi Egyetem énekkara és a Tömörkény István Gimnázium leánykara. Az ünnepi műsorban többek között 9 Kocsár-szerzemény is felcsendült.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még a szegedi villamos is a JATE Klubot köszöntötte: 45 éves a város kultikus szórakozóhelye

Még a szegedi villamos is a JATE Klubot köszöntötte: 45 éves a város kultikus szórakozóhelye
A legtöbb szegedi életében legalább egyszer megfordult már a JATE Klubban, viszont nem volt mindig egyszerű a bejutás. Az ikonikus szórakozóhely a város szívében már 45 éve működik. Tovább olvasom