Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Szegedi Borfesztival 2012: borban ázik Szeged - galériával

Szeged - Birtokba vették a szegediek a pénteken indult XVIII. Szegedi Borfesztivál különböző helyszíneit. A Széchenyi téri platánfák alatt is egyre fokozódik a hangulat.
Kürtős kalácsot, kézműves marcipánokat, narancsos és bodzás házi sört is fogyaszthatnak a Klauzál téri Gasztroudvar látogatói. A Kárász utcán szombat délután kalóznak öltözött utcai előadóművész szórakoztatta a korzózókból összeverődött közönséget. Önként jelentkezők segítségével összeláncoltatta magát, majd mire húszig számoltak a bámészkodók, kiszabadult a fogságból. A rögtönzött előadás végén arra biztatta az embereket, hogy ne sajnáljanak tőle egy-egy ötezrest, végül azonban kénytelen volt megelégedni némi aprópénzzel.

XVIII. Szegedi Borfesztivál szombati napja. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A standokról természetesen most sem maradnak el a szappankülönlegességek és a búcsúkból ismert nyalókák. Aki személyesebb ajándékra vágyna, névvel ellátott szerencsepatkót kovácsoltathat vagy karikatúrát készíttethet magáról a Kárász utcán 1200 forintért. A borfesztivál második napjára már az idő is jobbra fordult, így semmi sem akadályozza meg az éjszakába nyúló Széchenyi téri dínomdánomot. Aki eddig hezitált, még annak sem késő útra kelni a borváros irányába, az ízletes nedűk adottak, a talpalávalót 21 órától a Deja vu, a GDF SUEZ színpadon pedig a Fondor zenekar szolgáltatja.

Olvasóink írták

 • 20. Laserdance 2012. május 23. 08:30
  „Azért döbbenetes, hogy ti mennyit tudtok sírdogálni. Ajánlom a Belga - Az a baj című számát...
  A borokról annyit, hogy vannak gyengék, átlagosak, jók és valóban top borok is.
  Az árak nyilván ehhez hasonulnak, bár nem mindig arányosan. (egyes helyeken igen jót kapsz olcsón, és sajnos fordítva is.) Aki itt nem talál magának árban, minőségben és minden egyéb szempontból megfelelő italt, az szerintem keresgesse magában a hibát. Szerintem 200 és 400 ft közötti deci áron nagyon is normális borokat lehetett találni. Én ezt nem tartom drágának, lehet, hogy van, aki igen. Mivel a borkészítés folyamata kicsit sok munkát igényel, nem gondolom, hogy ennél kevesebbért lehet adni egy minőségi bort.
  A helybérlet ha jól tudom 200 ezer forint + ÁFA szimpla bódé esetén 10 napra. Ezt se gondolom olyan soknak, napi 25400 forint...
  Aki pedig azt meri állítani, hogy ez a rendezvény rossz, az azért igen nagy képzavarban szenved.
  Elég sok borásszal és bódé-üzemeltetővel beszéltem, kb. egybehangzóan állítják, hogy ez az ország legjobb borfesztiválja.
  Műanyag pohár? 350-ért lehet poharat bérelni, ha nem töröd össze vissza is válthatod este. Ez se jó szolgáltatás? Vagy csak nem vettétek észre?
  Zaj? Igen, ahol ennyi ember van, ott zaj van. Aki nem bírja, maradjon otthon.
  Szemét? Igen, az emberek szemetelnek. De azért a zárás után egy-két órán belül fel van takarítva minden.
  Aki meg a nagydolgát végzi a parkolóban, az talán a nem a városvezetés, és nem a borszakma hibája...
  Én fel is rúgtam volna gyorsan, letolt gatyával úgyse tud védekezni.
  18 éven aluliak isznak? Nem lehet mit tenni ellene. Eleve nem nagyon lehet megítélni ki hány éves, de odaküldi az idősebb haverját piáért, és meg is van oldva a dolog. Én azt mondom mindenképpen inni fognak, ha már így van, legalább szőlőbort igyanak, ne valami szemetet.
  Szóval nyilván vannak negatívumai egy ilyen rendezvénynek, de összességében egyértelműen sokkal több pozitívuma van. Ha megpróbáljátok ezt meglátni, még a végén jól fogjátok érezni magatokat kint.”
 • 19. fakandrea 2012. május 20. 21:44
  „11. TrombiFrédi

  Egyetértenék veled, de itt is él a kereslet-kínálat elv. Amíg ilyen árak mellett dugig van minden fesztivál, addig nincs értelme árat csökkenteniük. Ilyenkor legalább ismét el lehet könyvelni, hogy nincs itt válság kéremszépen...”
 • 18. lukrecia 2012. május 20. 18:49
  „Kicsit sétáltam a városban, de nem sokáig volt kedvem. Régen volt már ilyen koszos a város. Csikkek szemét, Hányás és vizelési nyomok mindenhol. Balkán
  Ez valóban a pénzről szól csak . Hol vannak a hatóságok a szemetelők ellen ?? itt is lehetne ám aratni , pénzt behajtani , közben nevelni a kivetkőzött embereket?
  Megkapta mindenki a karton borát,,?”
 • 17. Kasza 2012. május 20. 16:44
  „Én úgy tudom,hogy a nyílt utcán tilos a szeszes ital fogyasztása,az addig ok,hogy a soron isznak de a soron kívül is.
  Ahogy a képeket nézegettem azt vettem észre, hogy olyan emberek is, kezükben boros pohárral pózolnak, akik még nem töltötték be a 18-at.
  Mi van?”
 • 16. mackópajtás 2012. május 20. 15:13
  „És akkor hamarosan jön majd egy cikk (ettől teljesen függetlenül) valami adóról, vagy akármiről ami arról szól, hogy milyen szegények is vagyunk. Látszik... Bezzeg a méregdrága borra van péz.”
 • 15. Zoan 2012. május 20. 13:42
  „Én nagyon "örülök" ennek a rendezvénynek... A kiskörúton van irodám, a MÁV székház mellett szoktam parkolni. Azt már megszoktam, hogy ilyenkor, ha késő estig maradok körbe van hányva és pisilve az autóm, volt, hogy borosüveget találtam a tetején. A tegnapi nap igen csak durvára sikeredett, megyek az autóhoz, és valaki ott végzi a nagydolgát... Hát, ennyit a kultúrált borfogyasztásról :(”
 • 14. roxper 2012. május 20. 13:21
  „Páran tévedésben vannak, nem vedelni kell, hanem kóstolni és ha vmi tetszik legközelebb azt kell megvenni a boltban...”
 • 13. Vega 2012. május 20. 12:28
  „9. lukrecia 2012.05.20. 10:20
  meg kell mondjam tegnap direkt figyeltem a palackárakat és a legtöbbjüket annyiért árulták, amennyiért egyébként is megkapni az üzletekben. jól tudom mi mennyibe kerül, ez a munkám. persze ha elmész a pincészethez olcsóbb a játék, ha ingyen volt az üzemanyag...:) nem kell nagytudásúnak lenni ahhoz hogy rájöjjünk, egy soproni bor helyben a pincénél a hordóból lefejtve olcsóbb, mint egy szegedi üzlet polcán leszállítva/palackozva/cimkézve/lebürokráciázva/leadózva.”
 • 12. Horthyszobor 2012. május 20. 11:26
  „Mi a szép lányokat nézegettük tegnap. Hihetetlen jó csajok voltak a Miss Carpatica szépségversenyen. Számomra tíz lány tetszett, akik közül nehezen tudtam volna választani. De amikor megláttam Alexandra Urs-t a piros estélyiben, akkor azt mondtam itt a királynő!! Bár második udvarhölgy lett... Szerintem a legérdekesebb, hogy én, mint kissé irredenta személyiség :) egy román nemzetiségű lánynak szurkoltam! Nos ezek a dolgok azok amelyek felül tudnak emelkedni a politikán!!! Az előző nyertes Polgár Ildikó pedig valami káprázatos személyiség. Tényleg a délmagyar miért nem írt még róla??? Hisz támogató volt, legalábbis ki volt írva.
  Utána egy kis buli:)”
 • 11. TrombiFrédi 2012. május 20. 11:23
  „Sajnos továbbra is érződik, hogy a városvezetés a fesztivál kapcsán képzavarban van: A fesztiválok célja a megismertetetés, népszerűsítés, fogyasztói piac bővítés... Na most, ha "méreg drágán" kiadják a helyszíneket, az árusokat is "kényszerhelyzetbe hozzák", hogy még magasabbra srófolják az árakat, mert ők is mind több hasznot akarnak...Enne a levét, - nem csak a borét- a látogatók isszák meg... Bár a városháza abalakából a Széchenyi tér "zsúfoltsága" az eddigi gyakorlat folytatására inspirálhat...sajnos!!!”
 • 10. Beagle 2012. május 20. 11:01
  „még éjfélkor is hatalmas tömeg volt...alkoholista nemzet vagyunk..:)”
 • 9. lukrecia 2012. május 20. 10:20
  „Nagyon jó minőségű Hajósi bort viszek magammal 5 l -s kannában. 400 Ft-t vettem literjét.
  A szabad rablókat mindig kikell kerülni :))”
 • 8. Vega 2012. május 20. 10:17
  „én sem szeretem az embertömeget, de ahhoz képest hogy ez egy ingyenes rendezvény én kulturált fesztiválozókkal találkoztam, persze csak sötétedésig voltam kinn. inkább a hangos zene közelsége zavart. a színpad környékén levő pincészeteknél nemhogy a borásszal nem lehetett beszélgetni, de az italod se tudtad kikérni rendesen. sokan mások - mint ahogy én is - nem csak vedelni járnak ki, hanem szakmázni és ismerkedni a termelőkkel.”
 • 7. Zka 2012. május 20. 09:56
  „1: most nagyon sajnálunk, ó te szegény!”
 • 6. hős 2012. május 20. 09:33
  „Szeged bemutatta valódi arcát.Vasárnapra virradóra a Széchenyi tér disznóóllá változott.Kár,hogy ezt korán reggel kevesen látják (józanul).”
 • 5. istvang58 2012. május 20. 09:12
  „Egy-két üveg jóm minőségű bort mindenki vigyen magával a BOLTBÓL. 3000,-FT-ot kérnek 1 literért, a legolcsóbb helyek többségén.”
 • 4. hős 2012. május 20. 08:57
  „Vasárnap reggelre Szeged bemutatta valódi arcát a Széchenyi téren.Sajnos ilyenkor kevesen látják (józanul).”
 • 3. zehn 2012. május 20. 08:03
  „Kell a borfesztivál Szegednek.Nyüzsgés,jókedv,programok,szép idő. Az óvatosság azért nem árt, mert a sültek ízetlenek,vagy agyonfűszerezettek,a nap végén az agyonfárasztott olaj,már inkább szurokra hasonlít, egy-két deci bor annyiba kerül mint a boltban egy palack.A 300 forintért vehető meggyes rétes csak épp meggyet nem látott,annál inkább grízzel kevert meggyízesítésű lekvárt. Ettem viszont fenséges sült kolbászt. Érdemes válogatni a kínálatból,mert nagyon változó a minőség.Sokan csupán az éves bevételük nagy részét szeretnék itt bekaszírozni, minél olcsóbban kihozva azt.”
 • 2. makákó 2012. május 20. 07:32
  „1.: miért mész át rajta, ha zavar???? Ha utálod a pacalt, azért megeszed, hogy elmondhasd, hogy sz.r volt????
  Vagy Te gondolom azért születtél, hogy aztán várj a halálra...De nyilván az is sz.r lesz...”
 • 1. babar 2012. május 20. 00:52
  „Péntek este: Cigifüst, emberszag, műanyag poharas bor. Át kellett mennem a téren, próbáltam nem levegőt venni..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boszik és családok négy keréken

Autós és kerékpáros ügyességi versenyeket rendezett a Rókusi körúti Tesco parkolóban a Magyar Autóklub és a rendőrség baleset-megelőzési bizottsága szombaton. Tovább olvasom