Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Szegediek síbalesete: mindkét gyermek jól van

Szeged - Már jobban van az a két szegedi kisiskolás, akik hétfő délelőtt zuhantak ki a gerlitzeni sífelvonóból. Mindkettőjük magához tért. Csütörtökön döntenek arról, mikor szállíthatják haza őket.
Már többször is volt síelni az a két kisiskolás, akik hétfőn zuhantak ki a síliftből az ausztriai Gerlitzenben, már nem voltak kezdők - mondta a Független Hírügynökségnek a téli kirándulásra érkező csoportot elszállásoló hotel tulajdonosa. Tamás Bence a balesettel kapcsolatban azt mondta: a kisfiú és a lány magassága is elég volt ahhoz, hogy használhassák a síliftet. Beszálláskor az egyik tanár és egy szülő segített, kiszálláskor pedig éppen a balesetet szenvedett kislány apja vigyázott a gyerekekre.

A klagenfurti kórház vezetősége csütörtökön dönt arról, mikor szállíthatják haza az Ausztriában síbalesetet szenvedett két kisiskolást. A gyerekek magukhoz tértek, már mindkettejükkel tudtak beszélni, és jól vannak - tudta meg a Független Hírügynökség.

A klagenfurti kórház főorvosa csütörtökön dönt arról, mikor lehet Magyarországra szállítani a hétfőn síbalesetet szenvedett két kisiskolást - mondta a Független Hírügynökségnek a szegedi kirándulócsoportot elszállásoló osztrák hotel tulajdonosa. Tamás Bence kedden délelőtt ismét bement az intézménybe, és úgy látta, hogy a 10 éves kisfiú és a 11 éves kislány nemcsak a körülményekhez képest, hanem ténylegesen jól van. A rendőrség folytatja a nyomozást, de egyelőre nem hallgatták ki a gyerekeket, mert nem akarták őket felzaklatni - tette hozzá.

A két gyerek egy 45 fős szegedi iskolai csoporttal érkezett sítáborozni Ausztriába. Hétfő délelőtt zuhantak ki a gerlitzeni sífelvonóból, körülbelül hét méteres magasságból. Egyikük állítólag kiesett, a társa pedig utána ugrott. A gyerekek eszméletüket vesztették, mentőhelikopter szállította őket a közeli klagenfurti kórházba. A lánynak a lába, a fiúnak pedig a karja tört el. A gyerekek egyébként nem voltak kezdők, korábban is síeltek már Ausztriában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béke utcai iskolások estek ki a sífelvonóból Karintiában

Szeged - Négyüléses, úgynevezett francia sífelvonóból zuhant ki két szegedi iskolás hétfő délelőtt egy ausztriai sítelepen. Ágnes lábszár-, Alex alkartörést szenvedett, a klagenfurti kórházban ápolják őket. Tovább olvasom