Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szili Katalin gratulál az új székházhoz

Mai díszvendégünk, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke gratulált az új sajtóházhoz. Elmondta: fontos, hogy minden régiónak saját sajtója legyen, mert csak így lehetséges a reális tájékoztatás.
– Szeged igazi regionális központ, egyetemi város. Olvasóközönsége megérdemli, hogy lapja méltó helyen készülhessen. Sokat elárul a Délmagyarország értékéről az, hogy a Daily Mail, az egyik legrangosabb brit médiabirodalom érdekeltségi körébe tartozik. A kiadó, a Délmagyarország – példaértékűen – sikeres üzleti vállalkozássá tette a lapkiadást Szegeden, hisz az elmúlt négy évben több mint nyolcmilliárd forint árbevételt ért el. Jogos és megalapozott volt az igény egy korszerű sajtóház – az igényes „szoftverekhez" a méltó „hardver" – létrehozására. Csak gratulálni tudok hozzá! – fogalmazott Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke az ünnepség előtt egy nappal.

A regionális sajtó szerepéről elmondta: arányosan ugyanaz a szerepe az egyes régiókban, mint az országos sajtónak az országban. Míg az országos lapok, televíziók az egész ország érdeklődésére számot tartó írásokat, riportokat közlik – bár nem mindig próbálnak meg kilépni a budapesti regionális szerepből –, addig a helyi sajtó mélyebben, alaposabban ismeri a helyi eseményeket és azok hátterét.

Az elnök asszony fontosnak tartja, hogy minden régiónak legyen saját sajtója, mert csak így lehetséges a reális tájékozódás, tájékoztatás. Kijelentette: terjedelmi és anyagi lehetőséget kell kapniuk a helyi lapoknak, rádióknak, televízióknak arra, hogy hiteles, tárgyilagos és pontos információkhoz juttassák fogyasztóikat. A regionális sajtó olyan szerepet tölt be a tájékoztatásban, amely szerepet az országos sajtó nem tud, és nem is akarhat betölteni.

Üdvözlendőnek nevezte, ha egy-egy országosan terjesztett lapnak nem a fővárosban, hanem valamelyik vidéki városban van a szerkesztősége és kiadója. Lokálpatriótaként az évtizedek óta a piacon lévő irodalmi folyóirattal, a Jelenkorral példálózott, mely a kezdetektől Pécsen készül és jelenik meg, mégis eljut mindenkihez, aki igényli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A radnótisok szerint könnyű volt a matekérettségi

A szegedi radnótis diákok szerint nem volt nehéz a tegnapi matematikaérettségi, noha igazgatójuk… Tovább olvasom