Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 21°C | 28°C Még több cikk.

Szinte felbecsülhetetlen érték: ősi kincsek a Fekete házban, Romániából - galéria

Arany- és ezüstkincseket állítottak ki a Fekete házban: az 1000 darabos kollekciót holnaptól tekinthetik meg az érdeklődők.
Szinte felbecsülhetetlen eszmei értéket képviselnek azok az arany- és ezüstkincsek, amelyeket a Fekete ház új időszaki kiállításán holnaptól tekinthetnek meg az érdeklődők. Az ünnepélyes megnyitót szerda délután tartották, a tárlatot Stefan Razvan Rab, a román kulturális minisztérium nemzetközi ügyekért felelős államtitkára nyitotta meg.
 
Arany- és ezüstkincsek Romániából a Fekete házban: a megnyitó képekben - GALÉRIA. Fotó: Török János


Beszédében kiemelte, bár nem ismertük azokat, akik ezeket az ékszereket viselték, titokzatos tárgyaik azonban fennmaradtak, és sajátos üzenetet hordoznak. – Tudjuk róluk, hogy rendelkeztek hozzáértéssel, kifinomultsággal és a szép iránti szeretettel – fogalmazott Stefan Razvan Rab.
 

Olyan kincseket láthat a nagyközönség, amelyek az aranyművesség kezdeti időszakától a 6. századig készültek. A tárgyak a mai Románia területén kerültek elő a 19–20. században. A kollekció 1000 darabja között találunk gyönyörű fejdíszeket, medalionokat, gyűrűket, diadémokat, karkötőket, fülbevalókat és fegyvereket is.

A megnyitón köszöntőt mondott Solymos László, Szeged alpolgármestere és Fogas Ottó múzeumigazgató. Az Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából című kiállítás 2019. január 20-ig látogatható.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfedték az Úrhatnám polgár kulisszatitkait - galéria

Felfedték az Úrhatnám polgár kulisszatitkait - galéria
A Moliére-darabot pénteken mutatták volna be a REÖK Szabadtéri Színpadán, viszont a nagy érdeklődés… Tovább olvasom