Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Terrorelhárítók szálltak ki a Csaba utcába

Terrorelhárítók szálltak ki a Csaba utcábaA Csaba utca 52/b-ben történt az eset. Képünk illusztráció
Szeged - Látványos rendőri akció zajlott a szegedi Csaba utcában: egy fiatalember lakásában állampolgári bejelentésre fegyver után kutattak pénteken a TEK-esek.
„Közel 30 TEK-es (Terrorelhárítási Központ – a szerk.), három kutya, csomó rendőr szállta meg pénteken az egyik Csaba utcai panel lépcsőházát. Az utca egy részét rövid időre le is zárták" – írta e-mailben egyik olvasónk.

Hétfőn a helyszínen próbáltunk meg többet megtudni a rejtélyes akcióról, de hiába jártuk végig a Csaba utcát a körtöltéstől a Római körútig, senkit nem találtunk, aki látott vagy hallott valamit.

Megtaláltuk viszont a Facebookon azt a fiatalembert, aki azt állította, miatta szálltak ki a rendőrök. Azt kérte, ne írjuk le a nevét, fotót sem készíthettünk róla. – Kemény szitu, nagy razzia volt. Nyolc TEK-es kocsival jöttek, a lépcsőház teli volt velük. Húszan fegyvert fogtak rám. És ez mind azért, mert valaki betelefonált nekik, hogy fegyvert tartok otthon. Kábítószert és lőfegyvert kerestek. Semmit nem találtak, de sajnos lefoglalták az összes műszaki cikkemet – mesélte a fiatalember, aki úgy véli, egyik rosszakarója telefonálhatott a rendőrségre.

Mint kiderült, az 52/B-ben történt az eset, a lépcsőházban több lakó is ijedten kinézett a zajra, őket a rendőrök visszatessékelték otthonukba az akció idejére.

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét. Arra voltunk kíváncsiak, valóban történt-e rendőri intézkedés, illetve mit vagy kit kerestek az egyenruhások a Csaba utcában. A rendőrség válaszából kiderült, a rendőrségre állampolgári bejelentés érkezett, amit a helyszínen ellenőriztek, és egy férfit tanúként hallgattak ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi vízi út lett a Tisza

Mostantól nemzetközi vízi útnak számít a Tisza, az erről szóló törvény megjelent a Magyar Közlönyben. Tovább olvasom