Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Thealter: egy hét színházi boldogság

Szeged – Egy hét színházi boldogságnak nevezte Balog József főszervező a megnyílt Thealter fesztivált a régi zsinagóga udvarán.
Egy hét színházi boldogságnak nevezte Balog József főszervező a megnyílt Thealter fesztivált a régi zsinagóga udvarán. – Legalább ezer ember dolgozik azon, hogy több ezer néző jól, még jobban vagy nehezen érezze magát – mondta. Szerinte a fesztivál attól nemzeti, hogy nemzetközi: „minden, ami más, mint mi vagyunk, megerősít. Aki egynyelvű, egyérzelmű vagy egygondolatú, minden közösségből kiiratkozik. Sokfélének lenni bátorság, a színház pedig bátor dolog".

Megnyílt a 22. Thealter. Fotó: Schmidt Andrea

A régi zsinagógában a beszéd után megnyílt Pacsika Lia textilművész kiállítása, amelyet Lovasi Andrásdalszövegei ihlettek. A Móra Ferenc Múzeum is csatlakozik a szegedi MASZK Egyesület és a Független Előadó-művészeti Szövetség szervezte nemzetközi színházi találkozóhoz: a Kass galériában ma 16 órakor Baráth Ferenc grafikus Thealter-plakátjaiból nyílik kiállítás, és itt tartják minden nap 14 órától a szakmai beszélgetéseket is. A fesztivál több előadása már telt házas, többek között Pintér Béla és társulata mindkét performansza és Ivo Dimcsev produkciója is.

Thealter: egy hét színházi boldogság

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz nap trenírozás a reményre

180 állami gondoskodásban élő gyerek és 120 önkéntes segítő részvételével megkezdődött a 16. ÁGOTA-tábor Szegeden. Tovább olvasom