Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Tizenkét határsértő három és fél óra alatt Csongrád megyében

Röszke, Ásotthalom - Három és fél óra leforgása alatt tizenkét határsértőt fogtak a Szeged Határrendészeti Kirendeltség, valamint a CSMRFK Bevetési Szolgálat munkatársai Röszke és Ásotthalom térségében szombat hajnalban.
4.00 órakor a Bevetési Szolgálat munkatársai az 55-ös főúton Ásotthalom térségében igazoltattak három személyt, akikről gyorsan kiderült, hogy valamennyien szerbiai állampolgárok és egyikük sem rendelkezik a jogszerű magyarországi tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Lebuktak.

4.25 órakor a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei észleltek négy főt a zöld határon Röszke térségében, akik a határrendészeket meglátva azonnal szétszaladtak. A terepkutatás során a járőrök három főt Röszkén a Templomkertben, míg negyedik társukat a Felszabadulás utcán fogták el reggel 6 órakor. Valamennyien koszovói albán állampolgárok. Ők is lebuktak.

4.55 órakor a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Röszke Autópálya-határátkelőhely közelében lévő körforgalomnál észlelték, hogy két személy gyalogosan közlekedik az átkelőhelytől mélységbe a régi átkelőhöz vezető úton. Amikor a körforgalomhoz értek, egy BMW kombi tért le az autópályáról és a két fő ebbe szállt be. A rendőrök az autót és utasait intézkedés alá vonták. Kiderült: a gyalogosok egyike sem rendelkezik érvényes úti okmánnyal, ezért előállításra kerültek.

7.25-kor lakossági bejelentés alapján indultak a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Forró Fogadó irányába, mert a bokros részen néhányan három főt véltek látni. A kiérkező rendőrök meg is találták a három gyanús mozgású személyt, akik szintén nem rendelkeztek semmilyen úti okmánnyal. Valamennyien koszovói albán állampolgárnak vallották magukat.

A tizenkét határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indult, őrizetben vannak.

Olvasóink írták

 • 6. walaki 2008. augusztus 19. 19:14
  „T. Mnx!

  Jobb lenne, ha a hatóság útjára engedné őket? Általában sem pénzük, sem ruhájuk nincsen. Fedél pedig főleg nem kerül a fejük fölé. Mi lenne velük? Igy mennek a menekült táborba és rendeződhet a sorsuk. Legrosszabb esetben haza utaznak.”
 • 5. walaki 2008. augusztus 19. 19:14
  „T. Mnx!

  Jobb lenne, ha a hatóság útjára engedné őket? Általában sem pénzük, sem ruhájuk nincsen. Fedél pedig főleg nem kerül a fejük fölé. Mi lenne velük? Igy mennek a menekült táborba és rendeződhet a sorsuk. Legrosszabb esetben haza utaznak.”
 • 4. mnx "walaki"-nek 2008. augusztus 19. 02:24
  „Kedves "walaki"!
  Mar voltam a mexkoi hataron.Tudom mire gondolsz!
  Hogy ez meg sokkal rosszabb, mint a berlini fal volt!!
  Ebben tökeletesen igazad van!! Es hidd el,ez is faj nekem,hiszen en is regen szökeveny voltam!”
 • 3. walaki 2008. augusztus 18. 08:36
  „Mi fáj neked mnx? Az, hogy elfogják a migránst az EU külső határán? Akkor, ha tényleg ott vagy, ruccanj le a mexikói határra és nézd meg, hogy ott mi van!
  Titkos!
  Szerinted mit kellene csinálni? Ha a szomszédoba költözne, mit szólnál?
  Csípem az ilyen lelekes amatőr hozzászólásokat.”
 • 2. titkos 2008. augusztus 17. 09:01
  „Egyetértek veled "mnx".
  Könnyű összevadászni szerencsétlen embereket.
  Bárcsak a bünözökkel lennének ilyen határozottak!!”
 • 1. mnx 2008. augusztus 17. 01:11
  „Hat en nem tudom!
  35-eve magam is utlevelkezelö voltam Röszken. En megszöktem.25-eve az USA-ba.
  Nekem faj,ilyen cikkeket olvasni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben egy szegedi drogdíler

Szeged - Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Városi Bíróság azt a kábítószerdílert, akit… Tovább olvasom