Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Új infektológiai központot alakítanak ki Szegeden - egy épületbe kerül a fertőző beteg gyerekek és felnőttek ellátása

Szegeden jelenleg egymástól távoli épületekben, külön működik a gyermekek és a felnőttek infektológiai ellátása. Az új fejlesztés 2019 végére készülhet el.
Új negyvenágyas, felnőtt és gyermek pácienseket egyaránt fogadó infektológiai központot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a beruházás előkészítésére 76,2 millió forint támogatást kapott az intézmény – tájékoztatott az SZTE.

Szegeden jelenleg egymástól távoli épületekben, külön működik a gyermekek és a felnőttek infektológiai ellátása. A kormány döntött arról, hogy a beruházás-előkészítő alapból 76,2 millió forinttal támogatja egy új, fertőző betegekkel foglalkozó, egyetemi tanszékként is működő, a járványügyi intézményekkel együttműködő központ tervezését Szegeden.
 

A központot a déli klinikakertben, az egykori nővérszálló épületének rekonstrukciójával vagy szükség esetén annak helyén alakítják ki. A beruházás költsége az eszközbeszerzéssel együtt 1,5 milliárd forintra tehető. A fejlesztés költségvetési forrásból 2019 végére készülhet el.

A fertőző betegségeket okozó mikroorganizmusok ismeretével, az ilyen betegségek diagnosztizálásával és gyógyításával, illetve megelőzésével foglalkozó, a járványügyhöz kapcsolódó infrastrukturális beruházás része a szegedi egészségügyi képzések fejlesztését célzó projektnek. Az SZTE negyvenágyasra tervezett infektológiai központjában ugyanis a fertőző betegek ellátása mellett gyakorlati oktatás is folyik majd, új, önálló egyetemi tanszéken.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét kulturális intézmény élén lesz személycsere Szegeden

Hét kulturális intézmény élén lesz személycsere Szegeden
Június végén öt szegedi művelődési ház igazgatójának lejár a vezetői megbízatása, további egy lemondott, míg a könyvtár vezetője nyugdíjba vonul, így összesen hét intézmény élére írnak ki pályázatot. Tovább olvasom