Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Vígjátékkal indul a szegedi színi évad

Szeged - Tizennégy premiert tart a szegedi színház pénteken kezdődő új évadjában. Bővül a komolyzenei repertoár. Nem gondfelejtő, hanem gondolkodtató előadásokat ígérnek.
Sok igényes munkával a közönségnek nem felhőtlen szórakozást, inkább a problémák feldolgozását ígérte tegnapi évadnyitó sajtótájékoztatóján a Szegedi Nemzeti Színház júliusban kinevezett főigazgatója, Gyüdi Sándor. Nem rétegszínházat, hanem mindenkinek szóló előadásokat terveznek. Ezért a műsorfüzet sem praktikus információt tartalmaz, részletes stáblistával az előadásokról, hanem gondolatébresztő mondatokat.

Az évad péntek este a nagyszínházban A kávéház című Goldoni-bemutatóval indul. Rusznyák Gábor sokszereplős, zenés produkciót rendez, miközben társulatot is épít. Felvállalta ugyanis, hogy az új tagok – így Erdélyi Tímea és Schlanger András – munkáját összecsiszolja a régebbi tagokéval. Ez a Goldoni-vígjáték és a kisszínház jövő heti bemutatója az egész prózai társulatot lefedi. Ott Szabó Máté állítja színpadra Machiavelli reneszánsz darabját, a Mandragórát, többek között Székhelyi Józseffel és az új taggal, Horváth Illéssel a főszerepben. A rendező „rereneszánsz" darabot ígér, vagyis a reneszánsz vígjáték újragondolását.

Összesen tizennégy premier szerepel az új évad műsorán: négy opera, egy operett, két balett és hét prózai darab. A komolyzenei előadások sorát bővíti még négy opera felújítása, a Mezzo Operafesztivál négy vendégelőadása, valamint az operagála. A színház szorosan együttműködik a szegedi egyetemmel, és két akciót is szervez: a teátrumépület 125. születésnapját október 14-én ünneplik.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

  • 2. joy 2008. szeptember 23. 23:57
    „A műsortervet miért nem írták le?
    Ez így értéktelen hablatyolás.”
  • 1. hellócsaj 2008. szeptember 23. 15:58
    „hajrá, hajrá!!! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyalogosok jogaiért tekertek a kerékpárosok

Szeged - Hatszázan kerekeztek együtt hétfőn a belvárosban az autómentes nap alkalmából, a Critical Mass szegedi demonstrációján. Tovább olvasom