Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Világjáró focibíró

Szeged - Kószó Csaba szegedi futballbíró 24 éve járja a világot; össze sem tudta számolni, hány országban fordult meg eddig.
– 1991-ben egyik munkatársam találta ki, hogy utazzunk el Spanyolországba. Annyira nem volt kedvem hozzá, hogy úgy kellett rábeszélnie. Nem gondoltam, hogy mostanra bejárom a fél világot – meséli hobbija kialakulásáról.

Az első öt évben csak európai országokban járt, ezután fokozatosan távolabb került az öreg kontinenstől. – Eleinte nagy vágyam volt, hogy eljussak New Yorkba, lássam a Szabadság-szobrot. Miután ez megvalósult, egyre jobban megszerettem Ázsiát, azon belül is az ezerarcú Távol-Keletet. Az egyik legizgalmasabb utam egy Laoszba, Vietnamba és Kambodzsába vezető körút volt. Ott a spiritualitás még mindig megmaradt, egy arany-Buddhaszobrot is meglátogattunk.

Kószó Csaba Laoszban egy arany-Buddha előtt. Fotó: DM
Kószó Csaba Laoszban egy arany-Buddha előtt. Fotó: DM

Legkülönlegesebb útjai között említi még Japánt és Brazíliát is; előbbi az építészet, utóbbi pedig az Iguazú-vízesés miatt vált emlékezetessé.

– Nekem nem arról szól az utazás, hogy koktéllal a kezemben ülök a hátam mögött pálmafákkal – magyarázza a focibíró. – Jobban szeretem, amikor a napi két-három túra kifáraszt, és közben új helyeket látok. Az ésszerűség dominál, ezért nem is megyek kétszer ugyanoda. Sokan későn jönnek rá, hogy egy újabb görög nyaralás helyett máshová is elutazhattak volna.

Évi egy utazását két állásból tudja finanszírozni, de szeretné elérni, hogy évente kétszer is útra kelhessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyenruhások a bűn hálójában

Azonnal elbocsátották munkahelyéről azt a szegedi börtönőrt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a… Tovább olvasom