Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Zsombót már délután elverte a jég, ma talán megússzuk - és egyéb tegnapi hírek

Zsombót már délután elverte a jég, ma talán megússzuk - és egyéb tegnapi hírek
Napsütés, esetleg egy kis zápor, zivatar - ezt ígérik mára, meg 27 fokot. Aztán a legfontosabb tegnapi híreket mind olvasták? Ugye, hogy nem?
Elszórtan lehet zápor, zivatar: 30 százalék a valószínűsége az Időkép szerint 3 mm esőnek. Annyiért érdemes nekiállni? Tegnap vihart ígértünk olvasóinknak, de nem mindenhol jött be: Zsombón viszont korlátozott hatósugarú apokalipszist éltek át olvasóink, kicsavart fákkal, tűzoltókkal, jégveréssel, beázott lakással, elázott terméssel. Szegedre éjfél körül ért el a vihar elképesztő mennyiségű dörgéssel és villámlással. 16,21, 27 és 19 fokot ígérnek reggelre, délelőttre, délutánra, estére, és - legalábbis az útmutatás szerint - jól járunk, ha esernyőt is veszünk fel a nyári ruhára. Mellé. Na jó, mindegy.

A lényeg az, hogy a többórás napsütés mellett a Tiszántúlon lehet erőteljesebb a felhőképződés, elszórtan zápor, északkeleten, keleten zivatar is kialakulhat viharos széllökésekkel. Az északnyugati szél egyébként estefelé több helyen megerősödik.

Mivel a vihar csak éjfél körül ért Szegedre, amikor már mindenki nagyjából leparkolt, nem veszélyeztette az időjárás a szép új parkolóautomaták debütálását. Össze is állítottunk olvasóinknak egy kis útmutatást, nehogy valami baj legyen.

A paneloknál sosincs elég parkolóhely, na majd lesz, ha lebontanak az épületekről pár szintet. A lakáspiac már megérezte az ötletben a lehetőséget, tudhattuk meg reggel. Az építőipar szárnyalt a mai napon, ugyanis újabb részletek derültek ki az egyházmegye tervezett stadionjáról - azaz ifjúsági centrumáról -, és azt is észrevettük, hogy mégis akadt pénz a Moszkvai körút felújítására. Nem volt nehéz, ugyanis elkezdték felmarni a körutat, emiatt a belső sávot és a Petőfi Sándor sugárút kanyarodósávját is lezárták.

Más izgalmas hír is eljutott hozzánk a keddi napon: tudta, hogy nem csak a Stayin' alive ütemére lehet szívmasszázst végezni? Győrfy Pál, a mentők szóvivője mutatta be az újraélesztést Csongrád-Bokroson, az állateledelgyár dolgozóinál, akik életmentést tanultak. A gyárban 2014-ben történt egy halálos baleset.

Egy elképesztően szomorú tényt is közölnünk kell a tisztelt olvasókkal, ha tegnap nem érezték volna át igazán, szívből: megszűnik egy szabadnap! Vajon melyik?

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amatőr festők alkotnak a Belvárosi Rajzkörben, nézze meg a kiállításukat!

Amatőr festők alkotnak a Belvárosi Rajzkörben, nézze meg a kiállításukat!
Szemész főorvos, nyomdász, programozó, menedzser, de diplomás képzőművész is található közöttük. Tovább olvasom