Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

528 millióból bővítik a szentesi sürgősségit

Szentes - Kedden ünnepélyes keretek között írták alá Szentesen a kórház sürgősségi betegellátó osztályának (SBO) bővítéséről szóló támogatási szerződést.
Az 528 milliós fejlesztés – amihez a fenntartó megyei önkormányzat 53 millió forint önrésszel járul hozzá – részeként az SBO jelenlegi épületének egyik szintjét felújítják, illetve egy 478 négyzetméteres új szárnnyal bővül az ellátóhely. Emellett éjszakai használatra is alkalmas helikopter-leszállót alakítanak ki a kórháznál. 157 millió forint fordítható új eszközök és műszerek beszerzésére, 4-ről 8-ra emelkedik az SBO ágyszáma. Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, korszerűbb feltételek kellenek a gyógyításhoz, és ehhez minden segítséget és támogatást megad a fenntartó önkormányzat. Baráth Lajos, az intézmény megbízott főigazgatója hangsúlyozta, több mint 100 ezer ember európai uniós szintű ellátását garantálja majd az új és minden eddiginél korszerűbb létesítmény.

Olvasóink írták

 • 5. mar_ci 2010. május 08. 15:40
  „Kata82
  Beírásodra a főigazgató elrendelte a viszgálatot és a felújítást. Ez jó hír. Csakhogy a szülészetnél jóval roszabb állapotban lévő többi osztályról meg elfeledkezett. Nem ártana személyesen is megismerkedni a viszonyokkal, mert csak úgy lehet jól dönteni.
  Javaslom, hogy legközelebb a főnővérek itt fejtsék ki az igényüket. Ezek szerint a fórum alkalmas a kórház felújítási ütemezésének befolyásolására. Csak azt tudnám, hogy mit csinál a főigazgató, ha mindenki mindent beír. Akkor csak eljön végre szétnézni személyesen is, mert eddig még nem volt ideje erre..”
 • 4. BunyósPanni 2010. április 28. 16:14
  „Ezt a beruházást is a Nívó Generál Kft. nyeri meg?”
 • 3. niemand 2010. április 28. 15:29
  „Remélhetőleg nemcsak gépekre telik ebből a pénzből hogy az oda nem illő dolgozókat ki tudják söpörni, a takarításra is.”
 • 2. Kata82 2010. április 28. 07:00
  „Ez mind nagyon szép és jó,csak már a szülészet wc-it és tusolóit kellene olyan állapotba hozni,hogy legalább egy picit közelítse meg a higiénikusság határát.Az nem is kerülne 528 millióba......”
 • 1. átlag 2010. április 27. 21:43
  „Nem a megyei érdeme - de sajnos maguknak tulajdonítják, hogy nagyságukat és fontosságukat hangoztassák!! Jó lenne már őket is elszámoltatni és felszámolni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadak vesztőhelyévé váltak a fóliás öntözőcsatornák

Szentes - Eddig 48 vad pusztult bele abba a befóliázott öntözőcsatornába, ami tavaly készült el… Tovább olvasom