Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

A Rékasi-házaspár háborúja

A Szentesi Művelődési Központ idén is várja a nyári szabadtéri színházba a közönséget. Badár Sándor humorestjére, a Rózsák háborúja című komédiára és a Bál a Savoyban című operettre is nagy az érdeklődés.
- A nyári színházzal minden réteget meg tudunk szólítani – vallja Varróné Szabó Ildikó, a művelődési központ igazgatója. - Kicsit emeltünk ugyan a belépődíjakon, de cserébe jól futó előadások szerepelnek az idei programban. Mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott, minden kedves nézőt arra biztatnék, ha választott, ne várjon az előadásig, szerezze be előre belépőjegyét, amelyeket már árusítanak a Babilon Könyvesházban és az ifjúsági házban.
Az elsőként műsorra tűzött darab, július 2-án, (esőnap: 3-án) a Rózsák háborúja Détár Enikővel és Rékasi Károllyal kínál remek szórakoztást, hiszen egy vérbő fekete komédiáról van szó. Ugyanakkor az egy házasság széthullását elmesélő történet sajnálatos aktualitást hordoz: a válófélben lévő népszerű színészházaspár nyilatkozatai szerint ez a darab is próbára tette kapcsolatukat.

Július 10-én már biztosan felhőtlenül (reméljük meteorológiai értelemben is) tud kacagni a szentesi publikum, hiszen a megszokott stand up-est sem hiányozhat a csillagtetős programból: a szentesi származású nevettető, Badár Sándor önálló humorestjét rendezik - rossz idő esetén a sportcsarnokban.
Július 13-án a Szentesen is többször megfordult kortárs szegedi író, Bene Zoltán drámája kerül színre a Móra Ferenc Népszínház előadásában. A Bujdosók című előadás Mikes Kelemen egy rodostói napját meséli el, II. Rákóczi Ferenc kamarásának és a rodostói magyar kolónia életének főbb eseményeit beleszőve a történetbe.

A sokszereplős előadás után mindössze két napot kell várni a következő műsoros estre, és elmondható, hogy 15-én még jobban megélénkül a színpad, hiszen a Happy Junior Band 120 harmónikással tölti be a színpadot.
Az idei nyáron, úgy tűnik, teljesül sokak vágya, mert igazi nagyszínházi darabokat láthatunk, ugyanis 23-án következik a Made in Hungária című musical, a Pannon Várszínházból több mint 20 fős társulat táncolja és énekli el Fenyő Miklós életét, beleszőve politikát, drámát, vidámságot, szerelmet – és persze, a Csókkirályt. (Esőnap: 24-én.)

Augusztus 3-án a színpadon (rossz idő esetén az ifjúsági házban) a már hagyományos népzenei találkozóra kerül sor, több népdalkör és citerazenekar muzsikál együtt a Pengető Citerazenekarral, díjmentesen tekinthető meg.
A Pesti Magyar Operett Színpad augusztus 6-án sorra kerülő előadását jósolják az egyik legnépszerűbbnek a nyári színház szervezői, Ábrahám Pál sikeres revüoperettje kerül ekkor színre, a Bál a Savoyban címmel. A műfaj kiválóságai szerepelnek benne, Mádi Piroska, Egyházi Géza mellett feltűnik Gregor Bernadett és Böröndi Tamás is.

Sűrű a program, mert 9-én a 12. Nemzetközi Megyejáró Fesztivál Szentesre érkezik, egy baszkföldi (Udaberri) és egy lengyel (Sadeczoki) együttes szórakoztatja népi táncával a közönséget.

Augusztus 14-én Szeretni bolondulásig címmel ismét, ám új műsorral üdvözölhetjük a szabadtéri színpadán Szulák Andreát. De nem csupán őt, hiszen a népszerű énekesnőt egy hattagú zenekar, a Szulák Andrea Quintet kíséri: közös CD-jükről adnak elő ismert melódiákat dzsesszes hangzásban.
Az Ifjúsági fúvószenekari találkozó zárja a nyári színházat augusztus 18-án, amikor is a belépődíjmentes rendezvényen a makói és a csengelei együttesek mellett Szentes város fúvósai is színre lépnek.

A jegyárak 500-tól 2500 forintig terjednek, legdrágább a Made in Hungária, míg legkedvezőbben a német harmónikások előadására válthatunk belépőt.

Olvasóink írták

  • 1. Belváros50 2013. június 27. 18:44
    „celebek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a rendőrök a szentesi szatírokat

Két szeméremsértőt már elfogtak a szentesi rendőrök, a harmadikat egyelőre keresik. Tovább olvasom